Ραδιοφωνικό διάγγελμα του Γ’ Ράιχ για την προστασία των ζώων και την κατάργηση των πειραμάτων επι αυτών


Ραδιοφωνικό διάγγελμα του Γ' Ράιχ για την προστασία των ζώων και την κατάργηση των πειραμάτων επι αυτώνΡαδιοφωνικό διάγγελμα του Χέρμαν Γκαίρινγκ στις 28 Αυγ. 1933 για την προστασία των ζώων και την κατάργηση των πειραμάτων επι αυτών (Ζωοτομία)

“Εθνοσύντροφοι! Από την ημέρα που εξέδωσα το διάταγμα κατά του βασανισμού των ζώων μέσω της ζωοτομίας με κατέκλισε ένα κύμα από τηλεγραφήματα και γράμματα με την ζωηρή σας έγκριση και ευτυχία ,διότι επιτέλους έγινε ένα δραστικό βήμα για την καταπολέμηση αυτού του είδους του βασανισμού των ζώων .

Θα πρέπει να εξέπληξε το ότι το διάταγμα μου εμφανίστηκε τόσο ξαφνικά όπως ο κεραυνός στον ουρανό. Εδώ και χρόνια συνεχιζόταν η μάχη κατά της ζωοτομίας . Πολύ κουβέντα γύρω από αυτό το ζήτημα επιστημονικής και μη μορφής, και όμως τίποτα δεν είχε γίνει.Η εθνοσοσιαλιστική κυβέρνηση έκανε από την πρώτη μέρα ξεκάθαρο ότι θα επέμβει ενεργητικά στο ζήτημα αυτό , και όμως διαρκεί μήνες ώσπου ένας τέτοιος ολοκληρωμένος νόμος να μπεί σε λειτουργία.

Ραδιοφωνικό διάγγελμα του Γ' Ράιχ για την προστασία των ζώων και την κατάργηση των πειραμάτων επι αυτών3Για να εμποδίσω την συνέχιση αυτού του βασανισμού των ζώων όσο αυτός ο νόμος προετοιμάζεται προχώρησα στην έκδοση αυτού του διατάγματος κάνοντας χρήση όλων των εξουσιών που έχω στην διάθεση μου, θα τιμωρείται με εγκλεισμό σε αναμορφωτήριο των στρατοπέδων συγκέντρωσης όποιοι θεωρούν ακόμη πως μπορούν να συμπεριφέρονται στα ζώα σαν να είναι άψυχα αντικείμενα .

Ο Γερμανικός λαός στάθηκε με ιδιαίτερη αγάπη απέναντι στα ζώα και το ερώτημα της προστασίας των ζώων .

Ραδιοφωνικό διάγγελμα του Γ' Ράιχ για την προστασία των ζώων και την κατάργηση των πειραμάτων επι αυτών5Και ιδιαίτερα για εκείνα τα ζώα που για χιλιάδες χρόνια τον συντροφεύουν στο σπίτι η στο αγρόκτημα του θα μπορούσαμε να πούμε για εκείνα πως είναι συνάδελφοι και σκεφτόμενοι τα άλογα υπήρξαν ακόμα και συμπολεμιστές, τα βλέπουμε ως δημιουργήματα του Θεού.

Για τον Γερμανό άνθρωπο είναι τα ζώα όχι απλά ζωντανά με την οργανική έννοια αλλά δημιουργήματα του Θεού, τα οποία ζούν την δική τους συναισθηματική ζωή , που νιώθουν πόνο , χαρά, λύπη και δείχνουν αφοσίωση.

Ραδιοφωνικό διάγγελμα του Γ' Ράιχ για την προστασία των ζώων και την κατάργηση των πειραμάτων επι αυτών8Ποτέ δεν ανταποκρινόταν στα αισθήματα του λαού να δει τα ζώα ως άψυχα και να τα ισοψηφήσει με κάτι το νεκρό χωρίς αισθήματα και ψυχή αντικείμενα απλά για εκμετάλευση ,ως ένα εργαλείο της δουλειάς που ίσως για λόγους χρησιμότητας χρειάζεται ή και για τους ίδιους λόγους μπορεί να βασανίζει ή και να σκοτώσει.

Τα παραμύθια και οι μύθοι των Αριών λαών και ειδικά του Γερμανικού λαού δείχνουν αυτό το πνεύμα της αδερφοσύνης το οποίο θα φέρει ο Άριος άνθρωπος στα ζώα.”