Όσο πιό ηλίθιος γίνεται κάποιος τόσο περισσότερο αγνοεί τις διαφορές μεταξύ των φυλών των ανθρώπων


Όσο πιό ηλίθιος γίνεται κάποιος τόσο περισσότερο αγνοεί τις διαφορές μεταξύ των φυλών των ανθρώπων2Όσο πιό ηλίθιος γίνεται κάποιος τόσο περισσότερο αγνοεί τις διαφορές μεταξύ των φυλών των ανθρώπων

Όσο πιό ηλίθιος γίνεται κάποιος τόσο περισσότερο αγνοεί τις διαφορές μεταξύ των φυλών των ανθρώπων. Σας ακούγεται προφανώς περίεργο, καθώς τα ΜΜΕ σας βομβαρδίζουν διαρκώς με το αντίθετο μηνυμα, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύεται πως είναι ακριβώς η αντίστροφη από aυτή που υποστηρίζει το σύστημα.

Kαι μιας και το συγκεκριμένο άρθρο θα συζητηθεί, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως όταν κάποιος αναπαράγει ένα άρθρο από το Θεόδοτο, καλό θα είναι να έχει την ευπρέπεια να αναφέρει από που το πήρε…

”ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ” ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ: ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ   ”ΛΟΒΟΤΟΜΗΣΟΥΝ”     

Πηγή: Identità.com
Μετάφραση: Ελευθέριος Αναστασιάδης

Αυτές τις ημέρες δημοσιεύτηκαν δύο ενδιαφέρουσες μελέτες πάνω στην νοημοσύνη και το συσχετισμό της με την λεγόμενη ”φυλετική προκατάληψη”. Ακόμη μία φορά, αποδείχθηκε ότι υπάρχει ένας θετικός συσχετισμός: όσο μειώνεται η νοημοσύνη, τόσο μειώνεται και ο ”ρατσισμός”.

Οι δύο μελέτες για τις οποίες θα μιλήσουμε, ανέλυσαν την επίδραση της ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου-ηλεκτροσόκ χαμηλής έντασης (tDCS [Διακρανιακή διέγερση συνεχούς ρεύματος ]) πάνω στο Δείκτη Νοημοσύνης (IQ) και στη συμπεριφορά των ατόμων έναντι διαφορετικών προσώπων.

Η πρώτη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Behavioural Brain Researchπροσπάθησε να κατανοήσει την επίδραση αυτής  της  tDCS  πάνω στην αύξηση του IQ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ανακαλύφθηκε μία αρνητική επίδραση. Η αρνητική επίδραση ήταν συγκεντρωμένη ιδιαίτερα σε μία από τις μετρήσεις του Δείκτη Νοημοσύνης, εκείνη του αντιληπτικού συλλογισμού.

Όσο πιό ηλίθιος γίνεται κάποιος τόσο περισσότερο αγνοεί τις διαφορές μεταξύ των φυλών των ανθρώπωνΟ αντιληπτικός συλλογισμός είναι μία κατηγορία μη λεκτικού ρευστού συλλογισμού, δηλαδή η ικανότητα να σκέπτεσαι λογικά και να εφαρμόζεις την λογική σε νέα προβλήματα, επινοώντας  καινοτόμες λύσεις. Πρόκειται για μία από τις τέσσαρις ομάδες συλλογισμού δοκιμασμένες από την Weschsler Intelligence Scale for Children. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι ερευνητές, αναλύοντας ακόμη πιο λεπτομερώς την κατηγορία του αντιληπτικού συλλογισμού, ανακάλυψαν ότι η αρνητική επίδραση είναι ακόμη πιο ισχυρή σε μία υποκατηγορία του, όπου οι συμμετέχοντες, αφού έβλεπαν δύο ομάδες συμβόλων έπρεπε να κατανοήσουν ποιο ήταν το σύμβολο που έλειπε από την άλλη ομάδα: δεν μπορούσαν να το  βρουν. Αυτό  κρατήστε το στο μυαλό, γιατί θα είναι χρήσιμο στην κατανόηση της επόμενης μελέτης που θα σας  παρουσιάσουμε.

Η μελέτη του Leiden Institute of Brain and  Cognition, δημοσιευμένη στο Brain Stimulation, «Reducing Prejudice Through Brain Stimulation»  έδειξε ότι τα άτομα που υποβλήθηκαν σε tDCS η οποία χορηγήθηκε στο μετωπικό μέρος του εγκεφάλου, εμφανίζουν μία έντονη μείωση της ”φυλετικής προκατάληψης”. Εν ολίγοις: δεν αντιλαμβάνονται διαφορές μεταξύ ατόμων που έχουν διαφορετική φυλετική\εθνική καταγωγή.

Πέραν του ανησυχητικού κινήτρου που οδήγησε σε αυτή τη μελέτη, το οποίο μπορείτε να φανταστείτε (τη δημιουργία ”λοβοτομημένων” ατόμων, ίσως με τη χρήση μελλοντικών φαρμάκων),οι δύο αυτές μελέτες συνδυαζόμενες μεταξύ τους αποδεικνύουν ότι: όταν η νοημοσύνη μειώνεται, ακολουθεί μία μείωση του λεγόμενου ”ρατσισμού”. Και προσοχή, με τον όρο ”ρατσισμό” δεν εννοούμε το ”μίσος προς κάποιους”, αλλά την αντίληψη της ύπαρξης ποιοτικών διαφορών.

Θυμηθείτε το αποτέλεσμα της πρώτης μελέτης: βλέποντας δύο ομάδες συμβόλων έπρεπε να κατανοήσουν ποιό ήταν το σύμβολο που έλειπε από την άλλη ομάδα. Ιδού, όποιοι κηρύσσουν την υποδοχή των ξένων είναι ανίκανοι να αναγνωρίσουν το σύμβολο που λείπει. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκονται στην κυβέρνηση. Στα κόμματα. Στην τηλεόραση. Και είναι όλοι, βάσει του πειράματος, ηλίθιοι.

Καταλήγοντας: ήθελαν να καταλάβουν πως μπορούν να μας κάνουν όλους ”φίλους των μεταναστών” και ανακάλυψαν ότι ο μόνος τρόπος για να το επιτύχουν είναι να μας καταστήσουν όλους πιο ηλίθιους.

Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να προπαγανδίζουν την ηλεκτρική ”λοβοτόμηση” στο YouTube