H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ


H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΠΗΓΗΜε μεγάλη χαρά δημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο για την ξεχασμένη ιστορία του στρατηγού Βλασώφ και του POA. Θέλoντας να υπενθυμίσουμε σε όσους το διαβάζουν πως οι ανόητοι μικρο-εθνικισμοί της εποχής οδήγησαν τη μισή Ευρώπη ύπο κομμουνιστική κατοχή, ενώ την άλλη μισή, υπό την πιό ήπια, αλλά πολύ πιό διαβρωτική αμερικανική επικυριαρχία.

                                                                                                                                                    Θεόδοτος

H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

O Α.Βλασώφ επιθεωρεί μονάδα του Ρωσικού Απελευθερωτικού Στρατού

γράφει ο Nikolai Romanov

Πολλές φορές έχει γραφτεί στον Θεόδοτο ότι ο Στάλιν, αν και γεωργιανής καταγωγής, ήταν στην ουσία Ρώσος εθνικιστής. Αυτό είναι ιστορικά αληθές: ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, πρώην παποδοπαίδι, πρώην φοιτητής θεολογικής σχολής και, σύμφωνα με κάποιους ιστορικούς, πρώην πράκτορας της τσαρικής μυστικής αστυνομίας (Οχράνα [= Ασφάλεια]), αποφάσισε, όταν κατάλαβε ότι οι Ιουδαίοι προωθούν τους σοσιαλιστές είτε μενσεβίκους είτε μπολσεβίκους,  να αλλάξει στρατόπεδο και να ενταχθεί πλήρως στους μπολσεβίκους υιοθετώντας ως επαναστατικό όνομα το Στάλιν (= ατσαλένιος στα ρωσικά) . Στην αρχή κανείς δεν τον πήρε στα σοβαρά· σιγά-σιγά όμως ο πονηρός και δολοπλόκος Γεωργιανός κατόρθωσε να ανέβει στην κλίμακα της ιεραρχίας και να κερδίσει ΄την εμπιστοσύνη του ηγέτη των μπολσεβίκων, Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνωφ -Λένιν και βαθμιαίως να εκτοπίσει τον κομμισάριο του Κόκκινου Στρατού (και Ναυτικού) Ιουδαίο Λέον Τρότσκυ. Έτσι, μετά τον θάνατο του Λένιν, αναδύθηκε ως ο ηγέτης του ΚΚΣΕ. Αυτό ήταν μια θετική εξέλιξη (όσο θετική εξέλιξη μπορεί να υπάρξει στην πανούκλα που λέγεται μαρξισμός-κομμουνισμός). Ο Ιουδαίος Τρότσκυ, πράγματι, ήθελε να προωθήσει την παγκόσμια επανάσταση, ενώ αντίθετα ο Στάλιν πίστευε στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε κάθε χώρα ξεχωριστά, ουσιαστικώς απορρίπτοντας τον διεθνισμό.

H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ3

Η τελευταία τσαρική οικογένεια με στολή Κοζάκων

Παρ’όλα αυτά η κατάσταση επί Στάλιν στην Ρωσία ,αλλά και στα υπόλοιπα κράτη της Σοβιετικής Ένωσης ήταν τραγική. Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν οι μικροϊδιοκτήτες γης, οι κουλάκοι, ήταν ωμός και βίαιος. Οι κοζάκοι, οι οποίοι επί της τσαρικής Ρωσίας είχαν καθεστώς ημιαυτονομίας με την υποχρέωση να υπηρετούν στο τσαρικό στρατό, κυνηγήθηκαν βιαίως. Για να τονίσουν τους δεσμούς μεταξύ της δυναστείας των Ρομανώφ και των Κοζάκων ο εκάστοτε ρώσος μονάρχης , έπαιρνε τον τίτλο του feldataman, δηλαδή του αρχιαταμάνου όλων των κοζάκικων φυλών. Έτσι παρόλες τις προσπάθειες απο τους μπολσεβίκους να προσεταιριστούν τους κοζάκους, η συντριπτική τους πλειοψηφία προτίμησε να πάρει το μέρος των Λευκών Ρώσων αντεπαναστατών κατά τον εμφύλιο πόλεμο 1919-1923.

H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ7

χαρακτηριστικό σκίτσο της εποχής

Το λεγόμενο 5ετές πρόγραμμα του Στάλιν, αν και πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να εκβιομηχανήσει την Ρωσία, πρακτικώς καταδίκασε σε λιμοκτονία εκατομμύρια Σοβιετικών. Το καθεστώς της κολεκτιβοποίησης στην πρωτογενή αγροτική παραγωγή ήταν ένα καθεστώς χειρότερο απο αυτό του μεσαιωνικού φεουδαλισμού, αφού το 95% της αγροτικής παραγωγής πήγαινε στο κόμμα και όποιος δεν έπιανε τις “νόρμες” (το ελάχιστο δηλαδή της παραγωγής που υποχρεώνονταν να παράξει) κατηγορούνταν ως εχθρός του “σοσιαλιστικού παραδείσου” και κατέληγε στα γκούλαγκς.

H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ5

Ρώσοι αντι-μπολσεβίκοι εθελοντές στον Ισπανικό Εμφύλιο

Σε ολόκληρη την ΕΣΣΔ επί Στάλιν η τρομερή και φοβερή GPU και μετέπειτα η NKVD, αποφάσιζαν για την τύχη εκατομυρίων ανθρώπων: μια «αστόχαστη» κουβέντα μπορούσε να αποβεί μοιραία και να έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλεισμό κάποιου σε στρατόπεδο εργασίας στη Σιβηρία. Η θρησκεία ήταν απαγορευμένη στην ΕΣΣΔ και, ειδικά για τους βαθιά θρησκευόμενους Ρώσους, αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα, διότι οι μπολσεβίκοι κυνηγούσαν απηνώς τους ορθόδοξους ιερείς και λαϊκούς πιστούς. Ήταν λοιπόν δύσκολο να υπάρχει σοβαρό κίνημα αντίστασης στην ΕΣΣΔ του Στάλιν λόγω της σφοδρότητας των κατασταλτικών μηχανισμών του καθεστώτος.

          Σε πολλές όμως χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Άπω Ανατολή είχαν βρει καταφύγιο Ρώσοι αντικαθεστωτικοί καθώς και οι μαχητές του Λευκού Στρατού (επί Ρωσικού Εμφυλίου) μαζί με τις οικογένειες τους. Στην Μαντζουρία είχε δημιουργηθεί μάλιστα και φασιστικό κόμμα απο Ρώσους αντιμπολσεβίκους με έμβλημα την σβάστικα. Το 1936 όταν οι Ισπανοί πατριώτες αποφάσισαν να πάρουν την χώρα τους πίσω και να την σώσουν από τη μοίρα της γενοκτονίας που την έπληξε, αφότου  επιβλήθηκε και εκεί ο  μαρξιστικός σοσιαλισμός, εκατοντάδες Ρώσοι αντιμαρξιστές, πρώην βετεράνοι του Λευκού Στρατού αλλά και αρκετοί  νεότερης ηλικίας, αποφάσισαν να ταχθούν στο πλευρό των ισπανικών πατριωτικών δυνάμεων. Έτσι, πολλοί ήταν οι Ρώσοι που πολέμησαν είτε στην Ισπανική Λεγεώνα των ξένων, το περίφημο Tercio, ή στην ισπανική Φάλαγγα ή (η πλειοψηφία τους) με το πλευρό των Καρλιστών (requetés), δηλαδή των οπαδών της παραδοσιακής μοναρχίας. Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι Ρώσοι, απο αυτούς που είχε στείλει ο Στάλιν να βοηθήσουν τους δημοκρατικούς, αυτομόλησαν στο εθνικιστικό στρατόπεδο.

Την ίδια περίοδο στη Γερμανία υπήρχαν αρκετοί Ρώσοι αντι-μπολσεβίκοι, οι οποίοι προσδοκούσαν  μία γερμανική εισβολή στην ΕΣΣΔ. Ορισμένοι από αυτούς εντάχθηκαν στην γερμανική αντικατασκοπεία (κυρίως στην Αbwehr) ή  στη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων την περίφημη μεραρχία Brandenburg. Επιπλέον, παρά την έντονη αντισλαβική ρητορική του εθνικοσοσιαλιστικού  καθεστώτος, υπήρχαν Γερμανοί αξιωματικοί της Wehrmacht και των Waffen SS οι οποίοι διαφωνούσαν με τις θεωρίες του Alfred Rosenberg περί σλαβικής κατωτερότητας – αλλά  παρέμεναν  μειοψηφία.

H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ηeinrich Himmler

Στις 21 Ιουνίου  1941. μετά το τέλος της λυκοφιλίας μεταξύ του Γ΄ Ράϊχ και ΕΣΣΔ (οι ευθύνες για το “διαζύγιο” και τον πόλεμο Γερμανίας-ΕΣΣΔ θα αναζητηθούν σε άλλο  άρθρο), η Γερμανία εισβάλλει στην Σοβιετική Ένωση. Υπάρχουν κινηματογραφικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα της εποχής που δείχνουν Ουκρανούς, Λευκορώσους αλλα και Ρώσους χωρικούς να υποδέχονται με λουλούδια τους Γερμανούς στρατιώτες. Οι πληθυσμοί της ΕΣΣΔ έβλεπαν στο πρόσωπο του Γερμανού στρατιώτη τον ελευθερωτή τους απο τη σοβιετική τυρανία. Δυστυχώς, πολύ σύντομα οι πληθυσμοί αυτοί έμελλαν να απαγοητευτούν οικτρά.

Η φυλετική πολιτική του Γ΄ Ράϊχ ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεδαφική και αλλοπρόσαλλη. Θεωρούσε, πράγματι, τους Σλάβους – και ειδικά τους Ουκρανούς και Ρώσους-  ως υπανθρώπους, ενώ είχε αναγορεύσει τους Τάταρους της Κριμαίας σε Άριους, απευθείας απόγονους των Γότθων· παράλληλα οι  Λευκορώσοι (που δεν έχουν καμία φυλετική διαφορά από τους  Ρώσους ) θεωρούνταν απόγονοι των Βαράγγων/ Βίκινγκς.  Ήταν εμφανές ότι οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, η εθνικιστική μυωπία και τα βραχυπρόθεσμα οφέλη υπαγόρευαν την φυλετική πολιτική της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας και όχι η (πραγματική) φυλετική ανθρωπολογία. Επίσης πολλοί απο τους πολιτικούς διοικητές που το Γ΄ Ράιχ διόρισε στις κατεχόμενες περιοχές προέρχονταν από την «αυλή» του Reichsfuehrer των SS, Ηeinrich Himmler, γνωστού για το μίσος του εναντίον των Σλάβων  και το απώτερο σχέδιό του να εποικήσει τα σλαβικά εδάφη με γερμανικούς πληθυσμούς, δούλοι των οποίων θα γίνονταν ακριβώς οι Σλάβοι.. Μέσα στο κλίμα αυτό, οι Γερμανοί διοικητές των κατεχόμενων ανατολικών χωρών επέβαλλαν στους πληθυσμούς σκληρή υποχρεωτική εργασία, ενώ τα μέτρα αντιποίνων που λαμβάνονταν  (100 Ρώσοι ή Ουκρανοί εκτελούνταν για κάθε δολοφονημένο από παρτιζάνους Γερμανό στρατιώτη) στην αρχή ψύχραναν τους σλαβικούς πληθυσμούς και μετά τους οδήγησαν στην αγκαλιά των Σοβιετικών.

             Ο Στάλιν, μετά το σοκ της γερμανικής επίθεσης, αποφάσισε να παίξει το χαρτί του Ρωσικού εθνικισμού. Πέταξε μαρξισμούς, διεθνισμούς και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις στο κάλαθο των αχρήστων και κάλεσε τον Ρωσικό λαό να πολεμήσει για την Μητέρα-Πατρίδα και μόνο γι’αυτή. Παράλληλα, επανέφερε τους βαθμούς, τα διακριτικά και τα μετάλλια του τσαρικού στρατού, ενώ, παράλληλα, σταμάτησε  τους διωγμούς εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας, την οποία –ανεπισήμως- αποκατέστησε. Είναι σαφές ότι αυτό  επηρέασε ευμενώς την πλειοψηφία των Ρώσων, οι οποίοι μπορεί να απεχθάνονταν τον Στάλιν και τον κομμουνισμό αλλά έβρισκαν ακόμη χειρότερη την κατάσταση του δούλου σε μια μελλοντική γερμανική αυτοκρατορία.

Στο περιβάλλον αυτό της μπολσεβικικής ΕΣΣΔ, κατά την εποχή της επιχείρησης «Βαρβαρόσσας»/Αντιμπολσεβικικής Σταυροφορίας/Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου, υπήρχε ένας Ρώσος στρατηγός, ο Αντρέι Βλασώφ. Αυτός, αν και τιμημένος με διακρίσεις, έμελλε να διοικήσει τον Ρωσικό Απελευθερωτικό Στρατό, δηλαδή τους Ρώσους αντιμπολσεβίκους μαχητές που προτίμησαν να ενταχθούν στο πλευρό των Γερμανών. Κανείς, βέβαια, δεν γνωρίζει τι σκεφτόταν ο Βλασώφ την 21η Ιουνίου του 1941 όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην ΕΣΣΔ. Μπορεί και ο ίδιος να μη φανταζόταν αυτήν την εξέλιξη.

* * *

o Βλασώφ με σοβιετικά διακριτικά

Ο Άντρέι Αντρέγιεβιτς Βλασώφ είχε γεννηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 1900, στην περιφέρεια του Νίζνυ Νοβγκορόντ, στους κόλπους μιας αγροτικής οικογένειας. Είχε πάντως  ένα κοινό με το Στάλιν: Υπήρξε  μαθητής Εκκλησιαστικού Σεμινάριο, από το οποίο έφυγε, για να σπουδάσει γεωπονική. Το 1919 όμως εγκατέλειψε και τις σπουδές του της Γεωπονικής  και  κατατάχτηκε στον Κόκκινο Στρατό – με αποτέλεσμα να διακριθεί κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Ο Βλασώφ πολέμησε στα μέτωπα της Ουκρανίας, του Καυκάσου και της Κριμαίας· προήχθη επ’ανδραγαθία σε αξιωματικό, παρακολούθησε την σχολή επιτελικών αξιωματικών Φρούνζε και το 1930 εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κόμμα. Η καρριέρα του από τότε ‘απογειώθηκε’ θεαματικώς: Κατόρθωσε να επιβιώσει των εκκαθαρίσεων του Στάλιν στον Κόκκινο Στρατό και να σταλεί στην Κίνα ως σύμβουλος του Τσανγκ Κάι-σεκ, ηγέτη των Κινέζων εθνικιστών. Αφότου επέστρεψε στην ΕΣΣΔ ανέλαβε την διοίκηση της 99ης Μεραρχίας τυφεκιοφόρων. Ο σοβιετικός στρατάρχης, μάλιστα, Σεμυόν Τιμοσένκο, μετά απο μια επιθεώρησή του της μεραρχίας που διοικούσε ο Βλασώφ, την ανακήρυξε ως την καλλίτερη του Κόκκινου Στρατού. Το άστρο του Βλασώφ, με λίγα λόγια, είχε  ανατείλει και όλα έδειχναν πως προαλειφόταν για τα μεγαλύτερα αξιώματα. Γι’αυτό, πριν από την γερμανική εισβολή του 1941, ανατέθηκε στον Βλασώφ η διοίκηση του 4ου μηχανοκίνητου σώματος.

 Κατα τις πρώτες μέρες της γερμανικής εισβολής το Σώμα του Βλασώφ ήταν από τα λίγες μονάδες του Κόκκινου Στρατού που  αντιστάθηκε σθεναρώς και κατόρθωσε να ανακαταλάβει το Przemyśl. Αυτό οφείλόταν στον τρόπο διοίκησης του Βλασώφ, ο οποίος, σε αντίθεση με πολλούς άλλους ανώτατους αξιωματικούς του Σοβιετικού Στρατού ενδιαφέροταν για τους στρατιώτες του: ήταν ζεστός και ανθρώπινος στις σχέσεις του με τους υφισταμένους του και πάντοτε δίκαιος στην κρίση του. Είχε μάλιστα περιορίσει τον ρόλο των πολιτικών κομισσάριων στις μονάδες που διοικούσε, εφόσον είχε περιορίσει το «έργο» τους στον ρόλο της πολιτικής προπαγάνδας και μόνο.

 Εδώ οφείλω να ανοίξω μια παρένθεση: Γερμανοί και Ρώσοι είχαν  έρθει σε στενή επαφή ήδη απο την εποχή του Πέτρου Α΄ του Μεγάλου και της Αικατερίνης Β΄ της Μεγάλης, δεδομένου ότι χιλιάδες Γερμανοί, κυρίως πρωσσικής καταγωγής, είχαν εγκατασταθεί στη Ρωσία ως στρατιωτικοί ή τεχνικοί σύμβουλοι. Δεν  είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο τσαρικός στρατός και το σώμα των  αξιωματικών΄είχαν υιοθετήσει πλήρως το πρωσσικό μοντέλο.

Αρκετοί  στρατιωτικοί και επιστήμονες που είχαν ιδιαιτέρως διακριθεί επί τσάρων ήσαν γερμανικής καταγωγής.Ο Βλασώφ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπεράσπιση της Μόσχας κατά  τον χειμώνα του 1941-1942 και μάλιστα ανακατέλαβε την πόλη του Σολνετσνογκόρντ. Η φωτογραφία του δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα του ΚΚΣΕ “Πράβντα” (= Αλήθεια) μαζί με άλλους στρατηγούς που είχαν συμβάλει στη σωτηρία της Μόσχας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Στάλιν προτίμησε τον ικανό αλλά όχι και τόσο “κομματόσκυλο” Βλασώφ, για να σώσει το Λένινγκραντ (πρώην Αγία Πετρούπολη). Του ανατέθηκε, πράγματι, η διοίκηση της 2ης Στρατιάς Εφόδου της Φρουράς στο μέτωπο του Βολκώβ. Εκεί όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Βλασώφ και τον Ιούνιο του 1942 η 2η Στρατιά βρέθηκε περικυκλωμέμη απο τους Γερμανούς.

H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ77

Οι στρατηγοί Βλασώφ και Λίντενμαν

Κάποιοι πρότειναν στον Βλασώφ να πάρει ένα αεροπλάνο και να διαφύγει απο το κλοιό. Αυτό όμως ισοδυναμούσε με θανατική καταδίκη του Βλασώφ, διότι ο Στάλιν ως γνωστόν εκτελούσε οποιονδήποτε αξιωματικό εγκατέλειπε την θέση του ή αποτύγχανε στην αποστολή του. Έτσι ο Βλασώφ αφού όλα έτσι και αλλιώς ήταν χαμένα αποφάσισε να αποδράσει και κρύφτηκε στην κατεχόμενη απο τους Γερμανούς περιοχή. Στις 12 Ιουλίου του 1942 όμως ένας χωρικός τον βρήκε να κρύβεται στον αχυρώνα του και τον κατέδωσε στους Γερμανούς . Ο Βλασώφ παραδόθηκε λοιπόν στον στρατηγό Γκέοργκ Λίντεμανν, Πρώσσο στρατιωτικό της παλαιάς σχολής ο οποίος δεν συμμεριζόταν τις επίσημες γερμανικές φυλετικές θεωρίες περι «υπανθρώπων σλάβων».

Ας επιστρέψουμε όμως στον Βλασώφ. Ο στρατηγός Λίντενμαν τον άκουσε πολύ προσεκτικά, ενόσω  αυτός του εξηγούσε ότι, κατά  τις ημέρες που είχε παραμείνει κρυμμένος,  σκέφτηκε την κατάσταση στην Ρωσία των μπολσεβίκων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ρωσικός Λαός ιδιαιτέρως υπέφερε εξαιτίας του κομμουνιστικού καθεστώτος. Αφού, μάλιστα, τα διευκρίνισε αυτά, ο Βλασώφ πρότεινε στο Λίντενμαν να οργανωθούν μονάδες Ρώσων αντισταλινικών οι οποίες  θα πολεμούσαν στο πλευρό των Γερμανών.

* * *

H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ99

Ο Πιότρ Κράσνωφ

Αυτή η εξομόλογηση του Βλασώφ υπέπεσε στην αντίληψη ενός Γερμανού λοχαγού, του  Βίλφρεντ Στρίκ-Στρίκφελντ. Ο Στρίκφελντ ήταν Γερμανός Βαλτικής καταγωγής, πρώην αξιωματικός του τσαρικού στρατού: Είχε πολεμήσει στις τάξεις των Λευκών εναντίον των Μπολσεβίκων, ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος κατά το θρήσκευμα και πολύ αγαπούσε τη Ρωσία και τον Λαό της. Ήταν ο ίδιος, πρίν από τον Βλασώφ, που είχε υιοθετήσει τη δημιουργία ενός Ρωσικού αντιμπολσεβικικού στρατιωτικού σχηματισμού, ο οποίος θα πολεμούσε πλάι-πλάι με τους Γερμανούς με σκοπό την απελευθέρωση της Ρωσίας.

Έτσι, αφού πρώτα συναντήθηκε με τον Βλασώφ, αποφασίστηκε η υλοποίηση αυτής της ιδέας. Ο Στρίκφελντ, ο Βλασώφ και ο πρώην αντισυνταγματάρχης του κόκκινου στρατού Βλάντιμιρ Μπογιάρσκυ ίδρυσαν  την Επιτροπή για την Απελευθέρωση της Ρωσίας και προσπάθησαν να δημιουργήσουν Ρωσικό στρατό ο οποίος θα πολεμούσε στο πλευρό των Γερμανών και ενάντια στους μπολσεβίκους.

Ήδη απο το 1941, όμως, υπήρχαν  Ρώσοι που μάχονταν μαζἰ με τους  Γερμανούς ως Hilfies (βοηθητικοί): Είχαν μάλιστα κερδίσει, λόγω της γενναιότητας και των ικανοτήτων τους, την εμπιστοσύνη των Γερμανών ανωτέρων τους,  οι οποίοι, στις αναφορές τους προς την Ανώτατη Διοίκηση του Στρατού (OKW), τόνιζαν ότι  τους θεωρούν απαραίτητους για την συνέχιση του αγώνα.  Ταυτόχρονα, μονάδες ιππικού των Κοζάκων είχαν συμμαχήσει με τη Wehrmacht. Οι αταμάνοι των κοζάκων Σκούρο και Κράσνωφ, ήρωες και οι δύο των Λευκών κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου πολέμου, διοικούσαν μονάδες Κοζάκων που μάχονταν στο πλευρό του Γερμανικού Στρατού. Γενικός διοικητής των Κοζάκων είχε οριστεί ορίζεται ο Πρώσσος (και ρωσόφιλος) στρατηγός του Ιππικού Χέρμαν φον Πάνβιτς .

H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ65

Ο φον Πάνβιτς με κοκαζική στολή

Ο φον Πάνβιτς και οι  Γερμανοί αξιωματικοί που τον πλαισίωσαν είχαν πλήρως υιοθετήσει την ενδυμασία, τη συμπεριφορά, τα ήθη και τα έθιμα των Κοζάκων· υπήρξαν μάλιστα και ειδύλλια Γερμανών με κορίτσια από τις περιοχές των Κοζάκων, που -σχεδόν όλα τους!- κατέληξαν σε γάμο. Η στέππα, πράγματι, και κυρίως η σλαβική ψυχή ασκεί ακαταμάχητη γοητεία σε όποιον την γνωρίσει. Δυστυχώς όμως ο πόλεμος ήδη έπαιρνε  δυσμενή για τους Γερμανούς τροπή – αν και κάποιοι συνέχιζαν να πιστεύουν πως η Βρετανία θα άλλαζε πολιτική και τελικώς θα συντασσόταν με τους Γερμανούς εναντίον των μπολσεβίκων.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό για τη Ρωσία και τον Λαό της κλίμα, η τριανδρία Βλασώφ-Μπογιάρσκυ- Στρίκφελντ επισκέφθηκε το Βερολίνο κατά τα τέλη του 1942, με σκοπό να ασκήσουν πίεση υπέρ της συγκρότησης  ενιαίου Ρωσικού Απελευθερωτικού Στρατού. Όπως προαναφέρθηκε ο πόλεμος είχε πάρει δυσάρεστη εξέλιξη για τη Γερμανία – με αποτέλεσμα η Ανώτατη Διοίκηση του Στρατού (OKW) να υιοθετήσει την ιδέα. Την άνοιξη του 1943, λοιπόν, ο Βλασώφ, πλαισιωμένος απο Ρώσους εμιγκρέδες αλλά και πρώην αξιωματικούς του Κόκκινου Στρατού, συνέγραψε τη “Διακήρυξη του Σμόλενσκ”, ένα αντιμπολσεβικικό κείμενο το οποίο δημοσιεύθηκε σε φυλλάδια και ρίχτηκε από γερμανικά αεροπλάνα στις γραμμές του  Κόκκινου Στρατού.

H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ98

Το διακριτικό έμβλημα του ΡΟΑ

 Δυστυχώς όμως. η ιδέα για την δημιουργία ενός Ρωσικού Απελευθερωτικού Στρατού και γενικώς τα σχέδια του Βλασώφ για μετέπειτα ανεξαρτησία της Ρωσίας υπό καθεστώς μη-μποσλεβικικό, προσέκρουσε στον  Χίμμλερ και τον ίδιο τον Χίτλερ. Τον Απρίλιο του 1943 ο Χίτλερ πρότεινε οι άντρες που ο Βλασώφ είχε στρατολογήσει από πρώην αιχμαλώτους της Wehrmacht ή αυτόμολους του Κόκκινου Στρατού, να υπαχθούν σε μονάδες του Γερμανικού Στρατού. Φοβόταν, πράγματι, πως τυχόν επιτυχία του Βλασώφ θα τον έκανε εθνικό ηγέτη των Ρώσων – και αυτό θα ανέτρεπε τα σχέδια του Χίτλερ για ένα χιλιετές Ράιχ που θα έφτανε μέχρι  τα Ουράλια. Λόγω όμως της τροπής του πολέμου, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Βλασώφ αποδείχτηκε ο καλλίτερο σύμμαχός του. Το 1944 ο ίδιος ο Χίμμλερ θα δεχθεί να συναντήσει τον Βλασώφ και δημιουργτείται ο ΡOA (Русская освободительная армия) δηλαδή ο Ρωσικός Απελευθερωτικός Στρατός. Στο στρατό αυτό εντάχθηκαν οι  μονάδες ιππικού των Κοζάκων, τα Ρωσικά σώματα εθελοντών της Σερβίας και μια μικρή αεροπορική δύναμη από πρώην πιλότους της Κόκκινης Αεροπορίας. Τον Νοέμβριο του 1944 ο Βλασώφ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που έγινε στην Πράγα, ίδρυσε την Επιτροπή για την Απελευθέρωση των Λαών της Ρωσίας, δημοσίευσε το Μανιφέστο  της Πράγας και δημιούργησε τις  Ένοπλες Δυνάμεις της Επιτροπής Απελεύθερωσης των Λαών της Ρωσίας (KONR). Οι Γερμανοί πάντως παρέμεναν ψυχροί όσον αφορά τον  Βλασώφ και ο  ΡΟΑ και μόνο το Φεβρουάριο του 1945 αυτός τελευταίος πήρε μέρος ε μάχες εναντίον του Κόκκινου Στρατού, στον ποταμό Όντερ. (Στην πραγματικότητα, μάλιστα, μόνο η 1η Μεραρχία του, εφόσον οι Γερμανοί είχαν εντάξει πολλές ρωσικές μονάδες στις δυνάμεις κατοχής της Δυτικής Ευρώπης).

H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ09

Στρατιώτες του Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος στην Σερβία

Στις 6 Μαϊου  1945, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας του ΡΟΑ, στρατηγός Μπουνυατσένκο, πρότεινε στον Βλασώφ να συνεργαστούν μαζί με Τσέχους αντικομμουνιστές παρτιζάνους εναντίον των μονάδων των Waffen SS. Στην αρχή ο Βλασώφ αρνήθηκε, αλλά δεδομένου ότι ο πόλεμος ουσιαστικώς είχε  έχει τελειώσει για τους Γερμανούς είχε την ελπίδα πως τελικώς θα μπορούσε να έλθει σε συνεννόηση με τους Αγγλοαμερικανούς. Στις 10 Μαϊο 1945 λοιπόν, αυτός και ό,τι είχε απομείνει από τον του ΡΟΑ παραδόθηκαν στους  Αμερικανούς. Προηγουμένως  είχε γίνει πρόταση στον Βλασώφ να καταφύγει στην Ισπανία, αλλά αυτός αρνήθηκε να εγκαταλείψει τους άνδρες του.

* * *

Με άθλιο τέχνασμα οι  Αμερικανοί παρέδωσαν, ήδη  στις 12 Μαϊου 1945, παρέδωσαν τον Βλασώφ, τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες του ΡΟΑ στους Σοβιετικούς. Η τύχη τους ήταν προδιαγεγραμένη: ο Βλασώφ και οι άξιωματικοί του επιτελείου του πέρασαν απο δίκη-παρωδία το καλοκαίρι του 1946 και απαγχονίστηκαν την 1η Αυγούστου 1946,  αφού προηγουμένως υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια επί ένα χρόνο στις φυλακές της Lubyanka. Οι απλοί στρατιώτες του ΡΟΑ και οι οικογενειές τους εκτοπίστηκαν στη  Σιβηρία· οι τυχεροί που κατόρθωσαν να διαφύγουν  στη Δύση ήτανε λίγοι.

H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ8787

μνημείο του Βλασωφ στη Νέα Υόρκη

Σήμερα υπάρχουν φωνές ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες που ζητούν να αναγνωριστούν ως πατριώτες μαχητές ο Βλασώφ και οι άντρες του ΡΟΑ (όπως έχει ήδη γίνει για τους άντρες του Λευκού Στρατού) και να φύγει το στίγμα του δοσίλογου προδότη από πάνω τους. Ημιεπίσημα τιμούνται τόσο οι κοζάκοι του φον Πάνβιτς όσο και άντρες του ΡΟΑ·  τελούνται μνημόσυνα για αυτούς προς τιμήν τους, ενώ, παράλληλα, έχουν αναγερθεί και μνημεία προς τιμήν τους με χορηγίες ιδιωτών. Όπως, τέλος, πήγαν και και κατήγγειλαν μέλη ΜΚΟ για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» (ποιοι άλλοι;), αρκετοί νεαροί αξιωματικοί των επίλεκτων μονάδων του Ρωσικού στρατού, των περίφημων  Spetsnaz, είχαν αναρτήσει σε περίοπτη θέση στα γραφεία τους πορτραίτα του Βλασώφ και διακριτικά του ΡΟΑ.

Καθώς τελειώνει η ιστορία μας του ΡΟΑ, πρέπει να διατυπωθεί και η διδαχή που αυτήν αναδύεται: Οι στενόμυαλοι “εθνικισμοί” είναι που κατέστρεψαν την Ευρώπη και την υποδούλωσαν στο ιουδαϊκό τραπεζικό κεφάλαιο. Εάν, πράγματι, οι Γερμανοί αποδύονταν σε μια πραγματική αντιμπολσεβική σταυροφορία και συμμαχούσαν με τις σλαβικές εθνότητες ενάντια στο μπολσεβικισμό, είναι βέβαιο ότι Ιστορία θα είχε πάρει άλλη τροπή και θα είχε καταλήξει σε  αυθεντικό “happy end” για την Ευρώπη και τους Λαούς της!

                                 Το εμβατήριο των Κοζάκων που πολέμησαν εναντίον του Σοβιετισμού

Σημειώσεις

1.Η επίσημη σοβιετική ιστοριογραφία θεωρεί ότι ο Βλασώφ ήταν προδότης και πήγε στους Γερμανούς απο φόβο για την τιμωρία που θα του επέβαλε ο Στάλιν λόγω της αποτυχίας του να σπάσει την πολιορκία του Λένιγκραντ . Η μετέπειτα συμπεριφορά του όμως όπως η επιμονή του να ιδρύσει τον ΡΟΑ καθώς και η άρνησή του να εγκαταλείψει τους άνδρες του και να διαφύγει στην Ισπανία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς ως αβάσιμους .Ο Στρατηγός Αντρέι Βλασώφ ακολούθησε τους άντρες του ΡΟΑ και υπερασπίστηκε τις ιδέες του μέχρι το τέλος.

Ο Αντρέι Βλασώφ δεν ήταν μοναρχικός. Όποιος, πράγματι, μελετήσει την διακήρυξη της Πράγας θα καταλάβει ότι ιδεολογικά ήτανσοσιαλεθνικιστής ο οποίος είχε ενστερνιστεί και ιδέες του Ιταλικού Φασισμού! Παρ’όλα αυτά, η πλειοψηφία των Ρώσων μοναρχικών στάθηκε στο πλευρό του και εμπράκτως στήριξαν  τον αγώνα του.

3. Ο φον Πάνβιτς, ο γενικός διοικητής των  μονάδων Κοζάκων, ήταν τόσο δημοφιλής στους άνδρες του, ώστε οι φυλές Κοζάκων του έδωσαν  τον τίτλο τουFeldataman, δηλαδή του αρχιαταμάνου,  τίτλο δηλαδή που μόνο οι τσάροι προηγουμένως είχαν.

4. Ανάλογη με την περίπτωση του Βλασώφ και του ΡΟΑ ήταν και η περίπτωση τωνKοζάκων που παραδόθηκαν στους Βρεταννούς. Οι Βρεταννοί παρέδωσαν τουςKοζάκους στους Σοβιετικούς στην Αυστριακή κωμοπόλη Lienz . Ο τρόπος που συμπεριφέρθησαν στους Κοζάκους και στις οικογένειες τους οι Βρεταννοί αξιωματικοί και στρατονόμοι κατά την ώρα της παράδοσης άγγιζε τα όρια της κτηνωδίας.

5. Προτάθηκε στον φον Πάνβιτς και τους Γερμανούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που είχαν υπηρετήσει σε μονάδες Κοζάκων να παραμείνουν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων των Αγγλαμερικανών. Όλοι τους όμως απέρριψανν την πρόταση και ακολούθησαν τους Κοζάκους συντρόφους καιεν όπλοιςαδελφούς τους στην τύχη που τους επιφύλαξε ο Στάλιν, δηλαδή τον θάνατο.

Έως το 1943 η Ανώτατη Διοίκηση του (Γερμανικού) Στρατού (OKW) προσπαθούσε να αποκρύψει απο τον Χίτλερ το γεγονός ότι υπήρχαν  Σλάβοι που υπηρετούσαν στις τάξεις τηςWehrmacht!

7.Η συμπεριφορά αρκετών Γερμανών διοικητών ήταν τόσο απάνθρωπη απέναντι στους σλαβικούς πληθυσμούς που ακόμα και ο φανατικά αντισλάβος Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, συγγραφέας του «Μύθου του 20ού αιώνα»  και κυβερνήτης των Ανατολικών Εδαφών, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ίδιο τον Χίτλερ για αυτήν  την άθλια κατάσταση.

8. Εκτός απο τον ΡΟΑ πολλοί Ρώσοι αντιμπολσεβίκοι πολέμησαν στην ισπανική “Κυανή Μεραρχία”, την γαλλική LVF (LégiondeVolontaires Français) που στη συνέχεια έγινε η Μεραρχία «Καρλομάγνος», στη μεραρχία Wallonie του Léon Degrelle καθώς και σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές μονάδες εθελοντών της Βέρμαχτ και των Waffen SS. Νεαροί Γάλλοι  μάλιστα της μεραρχίας «Καρλομάγνος» θυσίασαν τη ζωή τους απλώς για να δώσουν τη δυνατότητα στον Αδόλφο Χίτλερ και τη σύζυγό να αυτοκτονήσουν με αξιοπρέπεια.

9. Στη γαλλική LVF λέγεται ότι υπηρέτησε και ο αξιωματικός της Γαλλικής Λεγεώνας γιός του εμβληματικού συγγραφέα του μπολσεβικισμού Μαξίμ Γκόργκυ. Ο γιος του Γκόργκυ ήταν αποδεδειγμένα αντικομμουνιστής και είχε διασυνδέσεις με δεξιές και εθνιστικές οργανώσεις της Γαλλίας όπως η “Καγκουλάρ”. Το εάν πράγματι υπηρέτησε στην LVF ως ταγματάρχης όπως ισχυρίζονται κάποιοι δεν έχει αποδειχθεί. Μία εκδοχή είναι πως, για να μη προξενήσει προβλήματα στον πατέρα του, τον οποίο συνέχιζε να αγαπάει, υπηρέτησε με ψευδώνυμο.

10. Δεξί χέρι του Andrei Vlasov ήταν ο βετεράνος του τσαρικού στρατού και των Λευκών συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κρομιάδης! Πιστεύεται αρκετοί ότι πολλοί υπήρξαν οι Έλληνες της ΕΣΣΔ που  εντάχθηκαν είτε  στον ΡΟΑ ή και  σε  μονάδες της Wehrmacht.

11.Kλείνω με διάφορες προτάσεις για όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν το βιβλίο του απογόνου του Leon Tolstoy, αγγλο-ρώσου ιστορικού Count Nikolai Tolstoy,Victims of Yalta   όπου καταγγέλει τους Βρεταννούς για το περιστατικό στο Lienz και το βιβλίο της Catherine Andreyev, Vlasov and the Russian Liberation MovementSoviet Reality and Émigré Theories

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ:

1) 2 ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ!
2) Η δίωξη της εβραιομασονίας από τον Εθνικοσοσιαλισμό
3) Η ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ!
4) Γιόζεφ Γκαίμπελς: «Μελετώ για ακόμη μία φορά τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών…»
5) Η προσπάθεια του Χίτλερ να σταματήσει τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο…
6) Η ολοκαυτωμένη ταρίφα των 6000000 νεκρών Εβραίων προγεννήθηκε 8 φορές πριν τον Χίτλερ!!!!
7) Σκοτώσαν τον Κένεντυ επειδή θαύμαζε τον Χίτλερ και μισούσε την Μασονία!
8) Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
9) ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
10) Δείτε πως οι Γερμανοί Εθνικοσοσιαλιστές συνέτριψαν τους Ροθτσιλντ!
11) Ο Χίτλερ δαιμονοποιήθηκε επειδή απελευθέρωσε την Γερμανία πολεμώντας τους τοκογλύφους τραπεζίτες !
12) Σοκ! Αναρχο-αριστεροί των ΗΠΑ υιοθέτησαν ομιλίες του Χίτλερ χωρίς να το γνωρίζουν!
13) Μπέντζαμιν Φρίντμαν: Το σιωνιστικό παρασκήνιο των δύο Παγκοσμίων Πολέμων και ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος
15) Η Οικουμενικότητα του Εθνικοσοσιαλισμού!
16) Ο μισογυνισμός δεν έχει χώρο στον Εθνικισμό! – Ομιλία του Χίτλερ στις γυναίκες
17) Προφητεία του Χίτλερ για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συνέπειές της
18) Γκαίμπελς: «Αλίμονο στο έθνος που υποτιμά τις γυναίκες και τις μητέρες του»
19) Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς μιλά για την μητρότητα
21) Το οικονομικό θαύμα του Χίτλερ και η δαιμονοποίηση του απο το Σιωνιστικό λόμπυ των ΜΜΕ
22) Αδόλφος Χίτλερ: Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη όπως και οι Έλληνες της αρχαιότητος
23) Το σχέδιο του Χίτλερ να εισβάλλει με Έλληνες στην Τουρκία για να απελευθερώσει Πόντο, Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία!
24) Γκαίμπελς: Ο αγώνας στο Ελληνικό έδαφος δε στρέφεται κατά των Ελλήνων αλλά κατά των Άγγλων
25) Οι Άγγλοι δημιούργησαν την πέινα στην «κατοχή» ώστε να κατηγορήσουμε τους Εθνικοσοσιαλιστές!
26) Όταν οι Έλληνες της Αθήνας μοίραζαν λουλούδια στους Εθνικοσοσιαλιστές στρατιώτες.
27) Αδόλφος Χίτλερ: Σκοτώνουν τους λαούς μέσω της ειρηνικής οικονομίας
28) Χίτλερ: Έτσι δημιουργεί «πολίτες» η Δημοκρατία
29) Σαν Σήμερα το 1944: Ο βομβαρδισμός του Πειραιά από τους “συμμάχους” με 6000 Έλληνες νεκρούς
30) Οι τρεις βομβαρδισμοί του Πειραιά από τους “συμμάχους”
31) Η ειλικρίνεια του Γκαίμπελς
32) Ο εθνικοσοσιαλισμός μέσα από την φωνή του Γκαίμπελς
33) ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!
34) Χίτλερ: Η αστάθεια του μεροκάματου είναι η πιο σοβαρή πληγή της αστικής οικονομίας
35) Αδόλφος Χίτλερ: Σκοτώνουν τους λαούς μέσω της ειρηνικής οικονομίας
36) Αρθρογράφοι πράκτορες του Σιωνισμού αθωώνουν τους Άγγλοαμερικάνους και ενοχοποιούν τους Γερμανούς Εθνικοσοσιαλιστές!
37) Η πείνα της Κατοχής – Τα ψέμματα καταρρίπτονται!
38) Από τις στάχτες του Βερολίνου στην Παγκοσμιοποίηση
39) Η «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» ξαναζεί
40) Η Συνωμοσία κατά της Νορβηγίας και η 6η Απριλίου 1941
41) Ο εργάτης και ο αγρότης στον εθνικοσοσιαλισμό
42) Γκαίμπελς: Δεν είναι τα λεφτά, η εργασία και ο αγώνας είναι αυτά που μας απελευθερώνουν
43) «Κάθε αγώνας για την απελευθέρωση ενός λαού αναπτύσσει μέσα του τον πατριωτισμό» – ΧΙΤΛΕΡ
44) Τα ΜΜΕ ηρωποίησαν τον Τσώρτσιλ επειδή ήταν φιλαράκι των Ρότσιλντ! Αυτών που ο “κακός” Χίτλερ πολέμησε!
45) Εθνικισμός και Σοσιαλισμός
46) O Adolf Hitler εξηγεί…
47) Η Προφητεία του Χίτλερ
48) Ο Χίτλερ κήρυξε παράνομη την αποκρυφιστική Θούλης και εξόρισε τα μέλη της!
49) Τα SS προστάτεψαν τους Έλληνες στρατιώτες από τους Ιταλούς οι οποίοι θέλανε να τους πάρουνε αιχμάλωτους
50) Γνωρίστε τον Μασόνο ιδρυτή της Θούλης που εξορίστηκε απο τον Χίτλερ και ασπάστηκε το Σουφικό Ισλάμ!
51) ΣΤΟ ΡΑΙΧ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ!
52) Η Μασονία στο Γ’ Ράιχ
53) Η ιστορία του Τιτανικού, γυρισμένη στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία ξεμπροστιάζει τις συνέπειες του καπιταλισμού.
54) Ο αιώνιος Εβραίος (1933) – Εθνικοσοσιαλιστικός κινηματογράφος
55) H Συμμετοχή των Ρόθσιλντ στο Βατερλώ (1940) – Εθνικοσοσιαλιστικός κινηματογράφος
56) Αποκρυφιστικές Δυνάμεις (1943) – Εθνικοσοσιαλιστικός κινηματογράφος
57) Ο Εβραίος Süß (1940) – Εθνικοσοσιαλιστικός κινηματογράφος
58) Η απελευθέρωση της Ευρώπης
59) Leon Degrelle: Ο Χίτλερ σεβόταν πλήρως τις άλλες φυλές!
60) Η Δημοκρατία εναντίον του Έθνους
61) Το Βιβλίο του Γ Ράιχ που πρότεινε τη λύση για την παγκόσμια ειρήνη και το τέλος των πολέμων.
62) Τι είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός – Ενάντια στην καπιταλιστική δεξιά και την μαρξιστική αριστερά!
63) Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς μιλά για την μητρότητα
64) Leon Degrelle: «Για μένα η δεξιά είναι πιο επικίνδυνη από την αριστερά. Η δεξιά είναι ένας εχθρός που έχει το πρόσωπο του «φίλου».
65) Εθνικοσοσιαλίστρια Vs Φεμινίστριας
66) Γκέμπελς: Στο διάβολο λοιπόν ο Μαρξισμός , διότι αποτε­λεί διαστρέβλωση του σοσιαλισμού !
67) Η γυναίκα ως πολίτης του φυλετικού κράτους
68) Γιατί ο Χίτλερ δεν κατασκεύασε την ατομική βόμβα;
69) Tι μας έδωσαν οι νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Αμερικανός Εθνικοσοσιαλιστής Matt Koehl
70) Όταν Αμερικάνικοι Εθνικοσοσιαλιστές παρακολουθούσαν ομιλία αφρικανικής εθνικιστικής οργάνωσης για να συζητήσουν τον φυλετικό διαχωρισμό!
71) Rockwell: Η εβραϊκή συνωμοσία επιτείνει τον πλούτο της ανώτερης οικονομικής τάξης, προωθώντας έτσι τον πόλεμο των τάξεων.
72) Rockwell κατά Ακροδεξιάς: Είναι δειλοί, ηττοπαθείς! Έχουν αποτύχει! Μόνο μία Εθνικοσοσιαλιστική παγκόσμια επανάσταση θα μας σώσει!
73) Ο Αμερικάνος Εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός Rockwell για τον φυλετισμό
74) Όταν Εθνικοσοσιαλιστές ξεμπρόστιαζαν την ΚΚΚ ως Σιωνιστικό δημιούργημα στην εφημερίδα Storm το 1944!
75) Όταν οι Εθνικοσοσιαλιστές συνέλαβαν τον αποκρυφιστή Karl Germer λόγω της φιλίας του με τον Σατανιστή Μασόνο Aleister Crowley
76) Όταν το Γ’ Ράιχ εξέδωσε βιβλίο για τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών.
77) Η αντικαπνιστική εκστρατεία των Γερμανών Εθνικοσοσιαλιστών
78) Το Γ’ Ράιχ έβγαζε ντοκιμαντέρ υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων ενάντια στην Εβραϊκή σφαγή “Kosher”.
79) «Οι Ναζί, τα κρεματόρια και οι φούρνοι» – Τι ισχύει τελικά;;!
80) Ο Χίτλερ απαντάει σε όσους τον λένε συστημικό και τον καταδικάζουν!
81) Χίτλερ: Τα κόμματα είναι ίδια, ελεγχόμενα και διχάζουν το λαό!
82) Ο Χίτλερ όχι μόνο διέλυσε τις μασονικές στοές της Γαλλίας αλλά τις έκανε έκθεμα εξευτελίζοντας τες!
83) Ομιλία του Εθνικοσοσιαλιστή Hermann Göring υμνεί τους 300 Σπαρτιάτες
84) Ο μαύρος αθλητής των ΗΠΑ Jesse Owens εξυμνεί την Εθνικοσοσιαλιστική φιλοξενία και γκρεμίζει τα ψέμματα των Σιωνιστών!
85) Χίτλερ: Οι πλουτοκράτες προωθούν τη διάκριση των τάξεων παγκοσμίως!
86) Ο Χίτλερ αναλύει το πως οι τράπεζες κλέβουν τον κόσμο και μιλάει για 2 κόσμους!
87) Ο Χίτλερ εξηγεί γιατί η δημοκρατία είναι το πιο άθλιο πολίτευμα!
88) Γκαίμπελς: Προσπαθούν να καταστρέψουν την πολιτισμένη Ευρωπαϊκή φυλή!
89) Ψεύτικες φωτογραφίες θυμάτων του ολοκαυτώματος. Το μεγαλύτερο HOAX της ιστορίας!
90) Η άριστη φιλοξενία των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Μέχρι και πισίνα τους παρείχαν!
91) Χίτλερ: Μπήκαμε στην Ελλάδα και την απελευθερώσαμε από τη Βρετανική κατοχή! Νικήσαμε!
92) Oswald Mosley: Ο Βρετανός εθνικιστής ηγέτης που προσπάθησε να σταματήσει τον Β’ παγκόσμιο!
93) Η απόλυτη διάψευση των λασπολόγων που διαδίδουν ότι ο Χίτλερ ήταν πράκτορας των Ρότσιλντ! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
94) Όταν ο Χίτλερ φυλάκισε τον Βαρώνο Luis De Rothschild και κατάσχεσε τη τράπεζα του!!!
95) Ο Χίτλερ φρόντισε να μην έχουν θέση οι Μάρτυρες του Ιαχωβά στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία
96) Το Γ’ Ράιχ μας ενημέρωνε: Ο μαρξισμός είναι ένα χρήσιμο εργαλείο των Εβραίων για να εγκαθιδρύσουν τη παγκόσμια κυριαρχία τους!
97) Βιβλίο του Γ’ Ράιχ: Καπιταλιστές, μαρξιστές, προλετάριοι, μασόνοι, μπουρζουαζία ,αστική τάξη όλοι στο άρμα του διεθνισμού .
98) Η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία προειδοποιούσε: Ο Εβραίος βλέπει κάθε μη Εβραίο ως υπηρέτη του δηλαδή ΓΚΟΪΜ
99) Τα SS προειδοποιούσαν: Ο κίνδυνος του Αμερικανισμού – Ένας κρυφός τρόπος καταστροφής της νεολαίας!
100) Το Γ’Ράιχ εξηγεί πως Σιωνισμός είναι η καθιέρωση μιας ενοποιημένης Εβραϊκής ηγεσίας (Ισραήλ).
101) Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ – Άλλη μια εβραϊκή απάτη
102) Χίτλερ: Απελευθερώνουμε λαούς, οι Άγγλοι τους αιματοκυλίζουν
103) Χίτλερ: Ήμουν υπερβολικά ειρηνιστής
104) Χίτλερ: Η Αγγλία δημιουργεί ταξικές διαφορές
105) ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;
106) Ομολογία Βρετανού πιλότου: Πρώτοι επιτεθήκαμε στους Γερμανούς ώστε να δημιουργήσουμε πολεμική ψύχωση!
107) Αμερικάνος Στρατηγός George Patton για τον Β’ παγκόσμιο: Ήμασταν στη λάθος πλευρά του πολέμου!
108) Walter Gross: Πριν από την έλευση του Χίτλερ, δικαιολογούσαν δολοφόνους και ο προοδευτισμός κήρυττε να μην κάνουμε παιδιά!
109) Φυλετικές αρχές του Γ’Ράιχ: Υπερασπιζόμαστε την ύπαρξη όλων των φυλών, και εναντιωνόμαστε σε Σοβινισμό και Ιμπεριαλισμό!
110) Ο Χίτλερ κατακεραυνώνει τον Αγγλόδουλο Μεταξά! 
111) Leon Degrelle: Χάσαμε εξ΄αιτίας του Mussolini. Επιτέθηκε αναίτια στην Ελλάδα, έδωσε αφορμή στους Άγγλους να μπούνε, και μας βρήκε ο χειμώνας!
112) “Κυρίαρχη Φυλή” – Ένας όρος που δε χρησιμοποιήθηκε ΠΟΤΕ από τους Εθνικοσοσιαλιστές!
113) Η Εθνικοσοσιαλιστική φιλανθρωπική οργάνωση Lebensborn βοηθούσε ανύπαντρες και οικονομικά αδύναμες μητέρες.
114) Ευγονική – Η επιστήμη η οποία προσπαθεί να πετύχει τον εξευγενισμό του ανθρώπινου γένους.
115) Tο Πρόγραμμα του Κόμματος του Χίτλερ, γνωστό και ως «Πρόγραμμα των 25 σημείων».
116) Ένας Ρότσιλντ έσωσε τον Μακελάρη Τσώρτσιλ από σχέδιο δολοφονίας που είχαν καταστρώσει Εθνικοσοσιαλιστές.
117) Αδόλφος Χίτλερ: Η απάντηση για τις σφαγές στη Πολωνία
118) Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ”ΣΤΡΑΣΣΕΡΙΣΜΟΥ” – Στρασσερισμός = Εθνικομπολσεβικισμός = Εβραϊκός μπολσεβικισμός
119) Χίτλερ: Η δημοκρατία αποτελεί το πεδίο καλλιέργειας της πανούκλας του Μαρξισμού και είναι πρόδρομος της.
120) ΧΙΤΛΕΡ: Ο απώτερος σκοπός του Εβραίου είναι η νίκη της δημοκρατίας και η κυριαρχία του κοινοβουλευτισμού.
121) ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝ
122) Ραδιοφωνικό διάγγελμα του Γ’ Ράιχ για την προστασία των ζώων και την κατάργηση των πειραμάτων επι αυτών
123) Οι θρησκευτικές διαμάχες ΔΕΝ έχουν θέση στον Εθνικοσοσιαλισμό! Το Έθνος και η Φυλή είναι πάνω απο τη Θρησκεία.
124) Οι εθνικοσοσιαλιστές μετέτρεψαν τον Χριστιανισμό σε Θετικό Χριστιανισμό αφαιρώντας την εβραϊκή προπαγάνδα της Βίβλου..
125) Οι Εθνικοσοσιαλιστές Γερμανοί παστωμένοι στα πεζοδρόμια, χειροκροτούσαν Ελληνική παρέλαση. Ζητοκραύγαζαν: “Ζήτω το Έλλενος!”
126) Ο Εθνικοσοσιαλισμος σαν βιοθεωρεια προστατευει το περιβαλλον και τα ζωα.
127) Γιατί ο Χίτλερ είπε «καλύτερα να μου βγάλουν δύο δόντια παρά να μιλήσω ξανά με τον Φράνκο».
128) Όταν το Γ Ράιχ εξέδιδε βιβλίο για την πολιτική εκπαίδευση των Σπαρτιατών
129) Ο Χίτλερ υπήρξε η ελπίδα όσων ζούσαν υπό την κατοχή Αγγλογάλλων αποικιοκρατών είτε υπό κομμουνιστική τυραννία.
130) Ο Αδόλφος Χίτλερ για την αποτυχία της οικονομίας του μαρξισμού.
131) Ο Rudolf Hess για την Τιμή και την Αφοσίωση.
132) Εθνικοσοσιαλισμός- φυλετισμός-φυσιολατρεία
133) Εθνικισμός: Η γάγγραινα του Εθνικοσοσιαλισμού.
134) Savitri Devi – Η Αγγλία διάλεξε να ακούσει τα εβραϊκά αφεντικά της κι όχι τον Χίτλερ γι αυτό και θα καταστραφεί απο τον πολυφυλετισμό!
135) Οι γυναίκες στον Εθνικοσοσιαλισμό
136) Αυτή είναι η μοναδική λύση για την σωτηρία και επανίδρυση της Ευρώπης!
137) Η “Κυανόλευκη Μεραρχία” και η προσφορά των Ελληνοπόντιων στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία
138) Η Παιδεία στον Εθνικοσοσιαλισμό
139) Ο Χίτλερ για την θρησκεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΑ ΕΔΩ:
1) Η υποταγή του Μεταξά στους Αγγλοεβραίους και οι πρώτες συνέπειες για την Ελλάδα
2) Ο Μεταξάς θρήνησε για τον χαμό του Σφαγέα Κεμάλ που πουλούσε τα κόκκαλα των νεκρών της Μικράς Ασίας για πρώτες ύλες στη Γαλλία.
3) Ο Μεταξάς των Άγγλων
4) Η προσπάθεια του Χίτλερ να σταματήσει τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο…
5) Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΔΙΝΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ
6) Ο Μεταξάς, οι εβραίοι και ένα χαστούκι
7) Ο Μεταξάς έκανε την Ελλάδα προτεκτοράτο της Αγγλίας και την έθεσε υπό την προστασία της Τουρκίας!!!
8) Ιωάννης Μεταξάς: “Μασονία για χίλια χρόνια!”
9)Ψευτοεθνικιστές κάνουν κοπτοραπτική για να καλύψουν την εθνική προδοσία του Μεταξά!
10) Ο Μέγας Μασόνος Διδάσκαλος Φιλώτας Παπαγεωργίου εκδιώχθηκε από τους Γερμανούς Εθνικοσοσιαλιστές και όχι απο τον Μεταξά!
11) Ο Μεταξάς απαξίωνε τις Ελληνίδες γυναίκες και ωθούσε τα Ελληνόπουλα να ταχτούν στο πλευρό των Άγγλων.
12) Ο Μεταξάς έθεσε αμέσως από τη πρώτη μέρα στη διάθεση των Άγγλων τον Ελληνικό εμπορικό στόλο!
13) Ο Μεταξάς μετονόμασε την οδό Αποστόλου Παύλου στη Θεσσαλονίκη σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ!
14) Εθνοπροδότης Μεταξάς: “Η Αγγλία μας έχει φερθεί με εξαιρετική αγάπη και συμπαθεία”
15) Ο Ελληνικός “Εθνικισμός” αποδείχτηκε προδοτικός! Εθνικοσοσιαλισμός η μόνη λύση!
16) Ο Εθνοπροδότης Αγγλόδουλος Μεταξάς αυνανιζόταν και το ομολογούσε στο ημερολόγιο του!
17) ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩΜΕΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ.