Ποιός ήταν ο θαυμαστής του Μουσολίνι Kalergi που μισούσε ο Χίτλερ!


Ποιός ήταν ο θαυμαστής του Μουσολίνι Kalergi που μισούσε ο Χίτλερ!Ποιός ήταν ο θαυμαστής του Μουσολίνι Kalergi που μισούσε ο Χίτλερ!

Ο Μουσολίνι τον αποκαλούσε σωτήρα της Ευρώπης. Αντιθέτως τον Χίτλερ τον αποκαλούσε καταστροφέα της Ευρώπης. Ο Μουσολίνι συναντιόταν μαζί του. Αντιθέτως ο Χίτλερ είχε απαγορεύσει τα βιβλία του και τον αποκαλούσε ” μπάσταρδο κοσμοπολίτη”…

Τον Δεκέμβριο του 1921 ο Καλέργκι έγινε μέλος στη μασονική στοα της βιένης με τίτλο”HUMANITASΤο 1922, συνιδρυτής της πανευρωπαϊκής ένωσης (PEU).

Ως αριστοκράτης που προέρχεται από μια πεσμένη πολυεθνική αυτοκρατορία ο «πανευρωπαϊσμός» του Kalergi ήταν μικτής ιδεολογίας. Ήταν αντι-εθνικιστικής, πασιφιστής και εβραιόφιλος. Οι τελικές του προτιμήσεις φαίνεται να ήταν ιδανικές για έναν «αριστοκρατικό παγκοσμιοποιητή».

Ο Kalergi έγραψε στο βιβλίο του του 1925, Πρακτικός ιδεαλισμός:

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να γίνουν νεγροειδείς μιγάδες».

«O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρασιατική – νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνισή της με τους αρχαίους Αιγυπτίους, θα αντικαταστήσει την πολυμορφία των λαών.»

«Μέσω των αιώνων ο Εβραϊσμός παρέμεινε πιστός στην θεοκρατική ιδέα της ταυτοποίησης πολιτικής και ηθικής..»

«Αυτό που κυρίως διαχωρίζει τους Εβραίους από τους μέσους αστούς είναι το γεγονός ότι είναι καθαροί άνθρωποι.»

«Το σθένος του χαρακτήρα συνδυασμένο με το κοφτερό μυαλό προορίζει τους Εβραίους στο πιο εξαιρετικό δείγμα τους να γίνονται οι ηγέτες της αστικής ανθρωπότητας, από τους ψευδείς στους γνήσιους πνευματικούς αριστοκράτες στους πρωταγωνιστές του καπιταλισμού αλλά και της επαναστάσεως.»

«Οι Ευρωπαίοι είναι άνθρωποι της ποσότητος και οι Εβραίοι άνθρωποι ποιότητος.»

Στον πρακτικό ιδεαλισμό, ο Kalergi είχε υποστηρίξει ότι οι αιώνες καταπίεσης είχαν μετατρέψει τους Εβραίους σε έναν ανώτερο λαό, τον “ηγέτη-έθνος του μέλλοντος” και την “πνευματική ευγένεια της Ευρώπης”.

Το πανευρωπαϊκό κίνημα του Kalergi έλαβε υποστήριξη, μεταξύ άλλων, από τον Louis Rothschild , Max Warburg και Robert Bosch

Ποιός ήταν ο θαυμαστής του Μουσολίνι Kalergi που μισούσε ο Χίτλερ!2ΚΑΛΕΡΓΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ

Σε αυτή την εξαιρετικά εγκάρδια συνέντευξη, ο Kalergi εξήρε τις εγχώριες ρυθμίσεις της μουσουλμανικής Ιταλίας, αλλά δήλωσε ότι η μεγαλύτερη συνεισφορά της θα μπορούσε ακόμα να είναι προς μια ενωμένη Ευρώπη: «Η Φασιστική Ιταλία είναι προορισμένη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το τρίτο και μεγαλύτερο πρόβλημα, το ευρωπαϊκό πρόβλημα ».

Ο Kalergi ισχυρίστηκε ότι το μείγμα των αριστοκρατικών και δημοκρατικών στοιχείων του φασιστικού συντάγματος το έκανε ένα κατάλληλο πρότυπο για μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία:

“Η ευρωπαϊκή ψυχή, όπως την αντιλαμβάνομαι, χαρακτηρίζεται από τρία βασικά στοιχεία: τον ηρωισμό, την προσωπικότητα και την κοινωνικότητα. Δεδομένου ότι η φασιστική λύση περιλαμβάνει και τα τρία σε μια σοφή ισορροπία, έτσι παρουσιάζεται ως η πλέον κατάλληλη για την ανάληψη ενός χαρακτήρα της ευρωπαϊκής καθολικότητας”

Ύμνησε επίσης τον Ντούτσε λέγοντας συγκεκριμένα:« Αυτό το συναίσθημα για τη σωστή στιγμή, ενωμένο με μια λατινική αίσθηση ισορροπίας, είναι ένα από τα σημαντικότερα δώρα της μεγαλοφυίας του Μουσολίνι.

Είναι σταθερή πεποίθησή μου για τη υπερεθνική αποστολή του φασισμού που με έφερε στη Ρώμη. . . και ελπίζω ειλικρινά ότι η νέα Ιταλία θα παραμείνει πιστή στη μεγάλη παράδοσή της, δουλεύοντας με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για αυτή την ευρωπαϊκή ιδέα.»

[Evola, A Traditionalist Confronts Fascism.]

Αυτή η συνέντευξη δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στην καριέρα του Kalergi. Θα συναντιόταν αρκετές φορές με τον Μουσολίνι μεταξύ 1933 και 1936.

Ο Kalergi ισχυριζόταν ότι ενθάρρυνε τη Φασιστική Ιταλία να αντιμετωπίσει το Τρίτο Ράιχ.

Ποιός ήταν ο θαυμαστής του Μουσολίνι Kalergi που μισούσε ο Χίτλερ!3Η ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΡΓΙ

Ο Κάλεργι ήταν απόλυτα δαιμονοποιημένος στο Τρίτο Ράιχ και οι εθνικοσοσιαλιστές μέχρι και σήμερα καταγγέλλουν το αποκαλούμενο “Σχέδιο Kalergi” το οποίο φέρεται να προώθησε για να καταστρέψει την λευκή φυλή της Ευρώπης μέσω μαζικής μετανάστευσης.

Ο Χίτλερ είχε πλήρη περιφρόνηση για τον Kalergi. Για τους εθνικο-σοσιαλιστές, «Πανευρώπη» του Kalergi σήμαινε στην πράξη την εθνική ηθική παράλυση, οδηγώντας στην ουσία στην υποταγή στις διεθνείς δυνάμεις που καταστρέφουν το έθνος. Ο Χίτλερ υποστήριξε ότι το μονοπάτι του Kalergi θα σήμαινε μόνο ευρωπαϊκή ανικανότητα.

Ο Χίτλερ, σε ένα τυπικό παράδειγμα καταγγελίας ρητορικής, καταδίκασε το κοσμοπολίτικο ιδεώδες της Πανευρωπαϊκής Ευρώπης, χαρατκηρίζοντας την χαλαρή, υλιστική:

“Το πανευρωπαϊκό κίνημα εξαρτάται από την αρχή από το θεμελιώδες βασικό λάθος ότι η ποιότητα του πληθυσμού μπορεί να αντισταθμιστεί με την ποσότητα του πληθυσμού.”

Το σχέδιο Kalergi λοιπόν πρόκειται για μια καθαρά λανθασμένη άποψη της ιστορίας που αποκλείνει εντελώς απο τη την ίδια την ιστορία Αντιθέτως, θεωρεί τις αριθμητικές πλειοψηφίες όχι μόνο ως τις δημιουργικές πηγές του ανθρώπινου πολιτισμού αλλά και ως τους παράγοντες που διαμορφώνουν την ιστορία.

Η άποψη αυτή ταιριάζει επίσης με την άσκοπη δυτική δημοκρατία, όπως και με τον δειλό ειλικρινή πασιφισμό των κορυφαίων επιχειρηματικών κύκλων. Είναι προφανές ότι αυτό είναι το ιδανικό όλων των κακοποιών.

Υπάρχουν δύο πολιτικές ιδέες για μια ενωμένη Ευρώπη: αυτή που υπερασπίζεται τους λαούς της ως μια εθνική, πολιτισμική και γενετική πραγματικότητα και αυτή που βλέπει την Ευρώπη απλώς ως έναν τρόπο εξάλειψης του εθνικού κράτους και ως σκαλοπάτι στην παγκόσμια ενότητα, ανακοινώνοντας μια καθολική ανάμειξη που θα σήμαινε την κατάργηση της Ευρώπης.