Ο Εθνικοσοσιαλιστικός νόμος προστασίας της φύσης αποτέλεσε την πρότυπη νομοθεσία για την προστασία της φύσης σε ολόκληρο τον κόσμο.


Ο Εθνικοσοσιαλιστικός νόμος προστασίας της φύσης αποτέλεσε την πρότυπη νομοθεσία για την προστασία της φύσης σε ολόκληρο τον κόσμο.22Ο Εθνικοσοσιαλιστικός νόμος προστασίας της φύσης αποτέλεσε την πρότυπη νομοθεσία για την προστασία της φύσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Reichsnaturschutzgesetz (RNG) ή ελληνιστί Ο Εθ/στικός ολοκληρωμένος νόμος προστασίας της φύσης που ψηφίστηκε στην Ε/Σ Γερμανία για πρώτη φόρα παγκοσμίως στις 26 ΙΟΥΝ 1935 και αποτέλεσε την πρότυπη νομοθεσία για την προστασία της φύσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά σε αυτόν τον νόμο θεσμοθετούνται και ορίζονται οι έννοιες της ” Προστασίας της Φύσης” της “Προστασίας των ειδών” για φυτά και ζώα και η έννοια του ” Φυσικού ορόσημου” δηλαδή δημιουργίες της φύσης ξεχωριστού κάλους όπως ένας ξεχωριστός σχηματισμός βράχων , ένα ξεχωριστό δέντρο η μια εικόνα σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Τον νόμο αυτόν θα συντάξει και θα και θα καταθέσει στον υπουργό προστασίας του περιβάλλοντος Χέρμαν Γκαίρινκ μέσα μόλις σε 7 εβδομάδες ο διπλωματούχος Φυσικών επιστημών Hans Klose έχοντας βρεί και πολύ έτοιμο υλικό σκέψεων προηγούμενων κυβερνήσεων που όμως ποτέ δεν πήραν την μορφή νόμου. Άλλωστε το ζήτημα της φύσης και της ορθολογικής διαχείρισης απασχολούσε του Γερμανούς από τις αρχές του 19ου αιώνα και είχε εκφραστεί με την δημιουργία κινημάτων τόσο για την προστασία των ζώων όσο και της φύσης σε εποχές που οι υπόλοιποι λαοί είχαν πλήρη άγνοια.

Ο Hans Klose όμως θα προσθέσει στον νόμο αυτόν και το παρακάτω χωρίο

“Σήμερα, όπως πάντα, η φύση το δάσος και ο αγρός για τον γερμανικό λαό αποτελεί ι λαχτάρα, χαρά και αναψυχή. […] Η μέσα στους αιώνες έννοια της διαφύλαξης της φύσης θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εν μέρει, επειδή λείπουν οι βασικές πολιτικές και ιδεολογικές συνθήκες. Μόνο η μεταμόρφωση του γερμανικού ανθρώπου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική προστασία της φύσης. ”

Ο Hans Klose εδώ για πρώτη φορά συνδέει την ανάγκη προστασίας της φύσης με την “Μεταμόρφωση του ανθρώπου” εννοώντας την πνευματική, συνειδησιακή εξέλιξη – Μεταμόρφωση. Αυτήν την μεταμόρφωση πολλοί εθ/στες στοχαστές ορίζουν ως την αποκόλληση του ανθρώπου απο το Εβραϊκό στερεότυπο πως ό άνθρωπος είναι κάτι ξεχωριστό στην φύση η οποία δόθηκε σε αυτόν απο τον Θεό για να ικανοποιεί τις ανάγκες του, αλλά είναι απλά κομμάτι της, ανήκει μέσα σε αυτήν και όχι πάνω από αυτήν.

Μέχρι το 1940 θα σε εφαρμογή του νόμου θα οριστούν στην Γερμανία 800 φυσικές περιοχές προστασίας και 50.000 φυσικά ορόσημα!
Ο Hans Klose θα παραμείνει στην θέση του έως το 1952 αναγνωρίζοντας του την προσφορά του προς την φύση παρά το Ε/στικο παρελθόν του,ενώ ο νόμος του θα παραμείνει ατόφιος για πολλά χρόνια σε Δυτ.και ανατ. Γερμανία και Αυστρία.

Ο Εθνικοσοσιαλιστικός νόμος προστασίας της φύσης αποτέλεσε την πρότυπη νομοθεσία για την προστασία της φύσης σε ολόκληρο τον κόσμο.2Δυστυχώς το μεγάλα ζητήματα της προστασίας της φύσης των ζώων και του Βεγκεταρισμού ζητήματα που απασχόλησαν τους Γερμανούς απο τον 19ο αιώνα και έφεραν στην δημόσια σφαίρα του κράτους οι Εθνικοσοσιαλιστές του μεσοπολέμου έχουν αφήσει αδιάφορους του σημερινούς λεγόμενους εθνικιστές οι οποίοι είναι μονοθεματικοί σε βαθμό αυτισμού λόγω είτε άγνοιας είτε ενοχικότητας είτε αδυναμίας κατανοήσεως βασικών εννοιών λόγω αντικειμενικων δυσκολιών κατανόησης.

¨Έτσι το πεδίο αυτό εργαλειοποιησε η αριστερά που με την γνωστή μισαλλοδοξία της δημιούργησε οικολογικά πλήθη μίσους με ακραία οικολογικά κινήματα και η Δεξιά διακρίνοντας ένα νέο πεδίο εμπορευματοποίησης. Χαρακτηριστικό είναι πως η αριστερά δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τα κείμενα των Εθ/στών λόγω μη ύπαρξης δικών της χωρίς καμία ενοχικότητα και κινήματα όπως το οικολογικό κίνημα Γερμανίας να χρησιμοποιήσει ακόμα και για συμβούλους υψηλόβαθμα στελέχη του NSDAP με οικολογική εμπειρία όπως τον σύζυγο της ηρωίδας γιαγιάς της Ursula Haverbeck η οποία στα 91 της χρόνια σήμερα βιώνει τον εγκλεισμό σε φυλακή ως αρνητής του ολοκαυτώματος, τον Werner Georg Haverbeck ηγετικό στέλεχος μέλος των SS και επικεφαλής της Ε/Σ οργάνωσης προστασίας των πτηνών.

Στην φωτογραφία πινακίδα στο Φυσικό ορόσημο στην αυλή του παλατιού του Seebenstein έναν κισσό 400 ετών και δώδεκα μέτρων ύψους.

Ο Εθνικοσοσιαλιστικός νόμος προστασίας της φύσης αποτέλεσε την πρότυπη νομοθεσία για την προστασία της φύσης σε ολόκληρο τον κόσμο.