Οι φυλετικοί Νόμοι της Νυρεμβέργης!


Οι φυλετικοί Νόμοι της Νυρεμβέργης!Οι φυλετικοί Νόμοι της Νυρεμβέργης!

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1935, ανακοινώθηκαν εκεί οι γνωστοί ως «Νόμοι της Νυρεμβέργης». Αφορούσαν τη γερμανική ιθαγένεια και την προστασία του γερμανικού αίματος και της γερμανικής τιμής.

Και εξειδικεύονταν σε απαγόρευση της συμμετοχής των εβραίων στην πολιτική ζωή της χώρας, απαγόρευση γάμου αλλά και οποιασδήποτε σεξουαλικής σχέσης ανάμεσα σε εβραίους και μη εβραίους Γερμανούς, ακόμα και απαγόρευση εισόδου των «γνησίων Γερμανίδων» σε σπίτια εβραίων, εφόσον είχαν ηλικία κάτω των 45 χρόνων. Toν ίδιο μήνα, ανακοινώθηκε και η υποχρεωτική εξαγορά των επιχειρήσεων που ανήκαν σε εβραίους.

Ακολούθησε η αφαίρεση του εκλογικού δικαιώματος των εβραίων, ενώ δόθηκε «απεριόριστη άδεια» σε όσους εργάζονταν στο δημόσιο ή στον στρατό. Και βέβαια, κόπηκαν οι συντάξεις σε εβραίους. Τον ίδιο καιρό, η Γκεστάπο αναδεικνυόταν σε στυλοβάτη της κρατικής καταστολής με τη σύλληψη 3.500 «υπόπτων για κομμουνιστική ή σοσιαλιστική δράση».

Βασικές ημερομηνίες

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1935 ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ Στην ετήσια κομματική συγκέντρωσή τους, οι Εθνικοσιαλιστές ανακοινώνουν νέους νόμους με τους οποίους οι Εβραίοι στερούνται τη γερμανική υπηκοότητα και τους απαγορεύεται να παντρεύονται και να διατηρούν σεξουαλικές σχέσεις με άτομα με «γερμανικό ή συγγενικό αίμα». Αυτό έγινε γνωστό ως «φυλετικό όνειδος» και πλέον αποτελούσε ποινικό αδίκημα.

Οι Νόμοι της Νυρεμβέργης όριζαν κάποιον ως «Εβραίο» αν το άτομο αυτό είχε τρεις ή τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες που ήταν Εβραίοι.

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1935 ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟ

Ο «Νόμος για την Προστασία της Κληρονομικής Υγείας του Γερμανικού Λαού» προβλέπει ότι όλοι οι μελλόνυμφοι θα πρέπει να εξασφαλίζουν πιστοποιητικό καταλληλότητας για γάμο από τις δημόσιες υγειονομικές αρχές.

Τα εν λόγω πιστοποιητικά δεν παρέχονταν σε όσους υπέφεραν από «κληρονομικές παθήσεις» και μολυσματικές ασθένειες, αλλά και σε όσους σκόπευαν να παντρευτούν κατά παρέκκλιση όσων προβλέπονταν από τους Νόμους της Νυρεμβέργης.

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1935 ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Το πρώτο συμπληρωματικό διάταγμα στους Νόμους της Νυρεμβέργης επέκτεινε την απαγόρευση γάμου και σύναψης σεξουαλικών σχέσεων σε άτομα που θα μπορούσαν να αποκτήσουν «φυλετικώς ύποπτα» τέκνα.

Μία εβδομάδα αργότερα, ο υπουργός εσωτερικών θεωρεί ότι αυτό το διάταγμα διέπει και τις σχέσεις μεταξύ ατόμων που διαθέτουν «γερμανικό ή συγγενικό αίμα» και τους Ρομά (Τσιγγάνους) και τους μαύρους και γενικότερα αλλόφυλους.

Οι φυλετικοί Νόμοι της Νυρεμβέργης!6