Τα χημικά όπλα του Assad: Οι ΗΠΑ έχουν μακρά καταγραφή έναρξης πολέμων με ψευδή προσχήματα


Τα χημικά όπλα του Assad: Οι ΗΠΑ έχουν μακρά καταγραφή έναρξης πολέμων με ψευδή προσχήματα
ΠΗΓΗ
Η δήλωση του Λευκού Οίκου σχετικά με τις εικαζόμενες «προετοιμασίες» της Δαμασκού για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία προκάλεσε ανησυχίες ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει μια σειρά αμερικανικών βομβαρδισμών στις δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας.

Η πρόσφατη δήλωση του Λευκού Οίκου σχετικά με τις εικαζόμενες προετοιμασίες για τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της Δαμασκού προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ Ρώσων παρατηρητών σχετικά με τη δυνατότητα νέων απεργιών των ΗΠΑ στον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA).

Στον πρόσφατο ομόλογό του, ο συνεισφέρων του Sputnik Andrei Kots επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Ουάσινγκτον έχει μακρά ιστορία να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις με ψευδή πρόφαση.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντοπίσει πιθανές προετοιμασίες για μια άλλη επίθεση χημικών όπλων από το καθεστώς Assad που πιθανόν να οδηγήσει σε μαζική δολοφονία αμάχων, συμπεριλαμβανομένων αθώων παιδιών. Οι δραστηριότητες είναι παρόμοιες με τις προετοιμασίες του καθεστώτος πριν από την επίθεση χημικών όπλων της 4ης Απριλίου 2017 , Δήλωσε η δήλωση του Λευκού Οίκου, χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες για την επιβεβαίωση της αξίωσης.

Σε απάντηση, ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής του Συμβουλίου Ομοσπονδίας για την άμυνα και την ασφάλεια Frants Klintsevich πρότεινε ότι η αμφιλεγόμενη δήλωση δεν σημαίνει τίποτα παρά μόνο τις προετοιμασίες της Ουάσινγκτον για μια νέα απεργία για τη SAA.

“Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν μια νέα επίθεση στις θέσεις των συριακών στρατευμάτων, αυτό είναι σαφές. Ετοιμάζεται μια νέα, κυνική και πρωτοφανής πρόκληση”, δήλωσε ο Κλίντσεβιτς.

Η Ρωσία να αντιδράσει «με αξιοπρέπεια» σε οποιαδήποτε προπαρασκευαστική παρέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία – FM (VIDEO)
Ο ρώσος αξιωματούχος υπολόγισε ότι η νέα επίθεση των ΗΠΑ “θα περάσει σαν χημική επίθεση” και θα μπορούσε να ακολουθήσει μια ακολουθία βομβαρδισμών των ΗΠΑ.
Ο Κωνσταντίνος Κοσάτσεφ, πρόεδρος της ανώτατης έδρας της επιτροπής διεθνών υποθέσεων του ρωσικού κοινοβουλίου, συμμερίζεται παρόμοια στάση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται Τη δική του προληπτική απεργία στα συριακά στρατεύματα και απευθύνει έκκληση για το θέμα που είναι ήδη «διάσημο» σε παγκόσμιο επίπεδο και σίγουρα θα δικαιολογήσει οποιαδήποτε προληπτική δράση », δήλωσε ο Κοσάτσεφ σχολιάζοντας τη δήλωση του Λευκού Οίκου για τη Συρία.

Στις 4 Απριλίου, ο Εθνικός Συνασπισμός για Συριακές Επαναστατικές και Αντιπολιτευτικές Δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση για υποτιθέμενη επίθεση χημικών όπλων στον Χαν Σέικουν στην επαρχία Idlib της Συρίας.

Λίγο αργότερα, η Ουάσινγκτον, η οποία δεν παρουσίασε καμία ένδειξη για τη χρήση χημικών όπλων από την SAA, ξεκίνησε 59 πυραύλους Tomahawk στο κρατικό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Συρίας στο Ash Sha’irat στις 7 Απριλίου.

Για να περιπλέξουμε τα πράγματα περαιτέρω, ένα πρωτόκολλο συνομιλίας δύο αμερικανικών υπαλλήλων στο έδαφος στη Συρία που παρείχε ο δημοσιογράφος που κέρδισε το βραβείο Pulitzer Seymour Hersh στην εφημερίδα Welt Am Sonntag δείχνει ότι ο αμερικανικός στρατός «γνώριζε» ότι η ΣΣΣ «δεν διεξήγαγε κανένα είδος Χημική επίθεση. ”

“Γνωρίζουμε ότι δεν υπήρξε χημική επίθεση, οι Σύριοι χτύπησαν μια μάζα όπλων (νόμιμος στρατιωτικός στόχος) και υπήρξαν παράπλευρες ζημιές, δεν έκαναν καμία χημική επίθεση,” έγραψε ένας από τους στρατιωτικούς στρατιωτικούς των ΗΠΑ .

Στην πρόσφατη έκθεσή του, ο Κότς τόνισε ότι οι ανησυχίες που εξέφρασαν οι Ρώσοι νομοθέτες φαίνεται να δικαιολογούνται.

Τα χημικά όπλα του Assad: Οι ΗΠΑ έχουν μακρά καταγραφή έναρξης πολέμων με ψευδή προσχήματα

Η εικόνα που είδε ο κόσμος του υπουργού Εξωτερικών Colin Powell και του ψεύτικου φιαλιδίου του άνθρακα, τον οποίο κατέβαλε κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στον ΟΗΕ για το υποτιθέμενο πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ, στις 5 Φεβρουαρίου 2003.

Η εικόνα που είδε ο κόσμος του υπουργού Εξωτερικών Colin Powell και του ψεύτικου φιαλιδίου του άνθρακα, τον οποίο κατέβαλε κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στον ΟΗΕ για το υποτιθέμενο πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ, στις 5 Φεβρουαρίου 2003.
“Οι δηλώσεις αμερικανών πολιτικών για τη χρήση χημικών όπλων από τον [πρόεδρο της Συρίας] Assad συγκρίνονται συχνά με τη διάσημη ομιλία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το 2003”, σημείωσε ο Ρώσος δημοσιογράφος προσθέτοντας ότι ο Powell Κουνώντας είχε δείξει έναν μικρό δοκιμαστικό σωλήνα με λευκή σκόνη ως απόδειξη ότι ο ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσεΐν είχε αναπτύξει τα όπλα μαζικής καταστροφής στα μυστικά του εργαστήρια.

“[Μετά από αυτή την παρουσίαση], οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο κυρίαρχο κράτος του Ιράκ … και απέρριψαν τη χώρα αυτή σε μια διαρκώς καυτή εστία αστάθειας στη Μέση Ανατολή και δεν βρέθηκαν ποτέ χημικά όπλα”, τόνισε ο Kots.

Πριν από τη διαβόητη εισβολή στο Ιράκ του 2003, οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία.

Η αποκαλούμενη “σφαγή του Ρατσάκ”, η οποία έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 1999 και στοίχησε τη ζωή 45 ανθρώπων, αποτέλεσε την κύρια ώθηση για το μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

Ωστόσο, εξακολουθεί να τίθεται πολλές ερωτήσεις σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη στο Racak στις 15 Ιανουαρίου 1999. Η αλήθεια του θέματος είναι ότι οι δύο ομάδες έρευνας που διερευνούν το περιστατικό κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα, γράφει ο δημοσιογράφος

Ενώ η επιτροπή της ΕΕ επέμενε ότι οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας σφαγιάζαν αλβανούς πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, μια ξεχωριστή ομάδα ερευνητών επέστησε την προσοχή σε πολυάριθμες αποκλίσεις στην ιστορία της επιτροπής της ΕΕ. Αναφερόμενοι σε εγκληματολογικές αποδείξεις, η ομάδα Σερβικών, Λευκορωσικών και Φινλανδών εμπειρογνωμόνων πρότεινε ότι τα θύματα θα μπορούσαν να ήταν Αλβανοί αντάρτες ντυμένοι ως πολίτες.

Ο Kots σημείωσε ότι αυτά τα συμπεράσματα επιβεβαιώθηκαν αργότερα από τον Klaus Puschel του Ινστιτούτου Νομικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αμβούργο-Eppendorf.

Περιττό να ειπωθεί ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αγνόησαν τη διαμάχη και ενέκριναν μια ολοκληρωτική εισβολή στο κυρίαρχο κράτος που την χαρακτήριζε «ανθρωπιστική παρέμβαση».

Τα χημικά όπλα του Assad: Οι ΗΠΑ έχουν μακρά καταγραφή έναρξης πολέμων με ψευδή προσχήματα02
Ο Ρώσος δημοσιογράφος πρότεινε να κατεβεί κάτω από τη λωρίδα μνήμης και να θυμηθεί το περιστατικό του Κόλπου του Τόκκιν, στις 2-4 Αυγούστου 1964, που έσυρε τις ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ.
Kots επεσήμανε ότι το δεύτερο συμβάν του Κόλπου Tonkin στις 4 Αυγούστου έγινε ο βασικός παράγοντας που ώθησε την Ουάσινγκτον να εγκρίνει στρατιωτικές επιχειρήσεις πλήρους κλίμακας ενάντια στο Βόρειο Βιετνάμ.

Θεωρήθηκε ότι στις 4 Αυγούστου περισσότεροι από δώδεκα βάρκες τουρνουά βόρειου Βιετνάμ επιτέθηκαν στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Maddox στον κόλπο του Tonkin. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αργότερα, η “βιετναμέζικη πρόοδος” δεν ήταν παρά μια ψευδή εικόνα ραντάρ.

“Ωστόσο, η αμερικανική ηγεσία χρησιμοποίησε αυτό το« φανταστικό »περιστατικό για να ξεκινήσει έναν πόλεμο που διήρκεσε οκτώ μακρά χρόνια και ζήτησε περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια ζωές», τόνισε ο Kots.

Τότε τίθεται το ερώτημα, αν ο Λευκός Οίκος πρόκειται να ακολουθήσει ξανά την ίδια γκανιότα, αυτή τη φορά στη Συρία.