Ρωσία: “Σκηνοθετημένη” από τα Λευκά Κράνη η επίθεση στην Ντούμα


Ρωσία: "Σκηνοθετημένη" από τα Λευκά Κράνη η επίθεση στην ΝτούμαΡωσία: “Σκηνοθετημένη” από τα Λευκά Κράνη η επίθεση στην Ντούμα
ΠΗΓΗ

Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε την επίθεση που ετοιμάζουν …είναι να ακυρώσουμε την προπαγάνδα πάνω στην οποία βασίζονται για να την νομιμοποιήσουν. Τα κανάλια πήραν φωτιά κι άρχισαν τα επικά αφιερώματα με τις χολιγουντιανές περιγραφές , τις μουσικές από ταινίες περιπέτειας. Οτιδήποτε συμβεί …είναι ευκαιρία να βγάλουν φράγκα μέσω της τηλεθέασης οι πράκτορες που παριστάνουν τους δημοσιογράφους. 

Αν γίνει χτύπημα… αυτό ίσως θα στοχεύσει στον ίδιο τον Άσαντ για τον οποίο κυκλοφόρησε ότι έφυγε για το Ιράν …αλλά φαίνεται ότι διαψεύστηκε. Μάλλον κι αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία απείλησε με αντίμετρα κάτι που δεν έκανε σε άλλες περιπτώσεις επίθεσης στη Συρία από το Ισραήλ. 
«Αριστεροί» και «Δεξιοί» πράκτορες της Δημοσιογραφίας … επαναλαμβάνουν την ίδια προπαγάνδα περί δήθεν χρήσης Χημικών όπλων σε μία περιοχή όπου ο Άσαντ ήδη είχε κερδίσει τις δυνάμεις των μισθοφόρων.

Οι ίδιοι ακριβώς υποστήριζαν ότι ο Σαντάμ Χουσέιν είχε πυρηνικά όπλα και νομιμοποίησαν έτσι την επίθεση στο ΙΡΑΚ που άφησε πίσω της πάνω από 1.000.000 νεκρούς, πάνω από 500.000 παιδάκια που πέθαναν από ασιτία και μία χώρα διαλυμένη στο έλεος των τρομοκρατικών ομάδων που η Δύση εξόπλισε, εκπαίδευσε και χρηματοδότησε. Αυτό γίνεται και τώρα στη Συρία …μόνο που η εμπλοκή της Ρωσίας και του Ιράν … ανέβαλαν για πολλά χρόνια τα σχέδια των Δυτικών. 

Η υποτιθέμενη επίθεση με χημικά εναντίον των Σύρων ανταρτών στην Ντούμα “σκηνοθετήθηκε” από τα Λευκά Κράνη, την οργάνωση των εθελοντών διασωστών που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, υποστηρίζουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Τα Λευκά Κράνη ήταν η πρώτη οργάνωση που κατήγγειλε την επίθεση αυτή.

“Δρώντας αποκλειστικά στους κόλπους των τρομοκρατών, τα Λευκά Κράνη για άλλη μία φορά σκηνοθέτησαν για τις κάμερες μια χημική επίθεση εναντίον πολιτών στην πόλη Ντούμα”, είπε ο στρατηγός Βίκτορ Ποζνίχιρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με το ρωσικό γενικό επιτελείο, από τις αναλύσεις που έγιναν στα δείγματα που ελήφθησαν από την τοποθεσία όπου φέρεται να έγινε η επίθεση (χώμα και θραύσματα) δεν εντοπίστηκαν ίχνη τοξικών ουσιών.

Η Μόσχα κατήγγειλε επίσης ως “ανεύθυνη” την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ανέφερε ότι περίπου 500 άτομα εκτέθηκαν σε χημικά όπλα στην Ντούμα. Ανέφερε ότι η Ερυθρά Ημισέληνος και η τοπική αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών δεν γνωρίζουν τίποτα περί 500 ανθρώπων που να ασθένησαν λόγω της έκθεσής τους σε χημικές ουσίες. “Κανείς τους δεν επιβεβαίωσε αυτά που είχε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ”, πρόσθεσε ο Ποζνίχιρ.

Ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου σημείωσε ότι η Ρωσία προσκάλεσε αξιωματούχους του ΠΟΥ να επισκεφθούν την Ανατολική Γούτα και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μια πρώτη ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων αναμένεται να φτάσει αύριο Πέμπτη στη Συρία προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες περί της χρήσης χημικών όπλων στην Ντούμα. Άλλη μια ομάδα αναμένεται να πάει στη Συρία την Παρασκευή.

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα αναλάβει επίσης από αύριο Πέμπτη την τήρηση της τάξης στην Ντούμα. Τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν έχουν αναφερθεί εχθροπραξίες στην Ανατολική Γούτα και η κατάσταση έχει πλήρως σταθεροποιηθεί. “Μια μονάδα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας θα αναπτυχθεί από αύριο στην πόλη για να φροντίσει για την ασφάλεια, τη διάτήρηση της τάξης και να οργανώσει την παροχή βοήθειας στους κατοίκους”, ανέφερε ο στρατηγός.