Οι Δυτικοί ξεκίνησαν να βιντεοσκοπούν στημένες επιθέσεις με «χημικά» και θα τις δώσουν σε ΜΜΕ


Οι Δυτικοί ξεκίνησαν να βιντεοσκοπούν στημένες επιθέσεις με «χημικά» και θα τις δώσουν σε ΜΜΕΟι Δυτικοί ξεκίνησαν να βιντεοσκοπούν στημένες επιθέσεις με «χημικά» και θα τις δώσουν σε ΜΜΕ
ΠΗΓΗ

Στην Ιντλίμπ άρχισαν οι βιντεοσκοπήσεις σκηνοθετημένης πρόκλησης “χημικών” που “χρησιμοποίησε ” ο Συριακός Στρατός , αναφέρει στο RIA Novosti το Ρωσικό κέντρο για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων πλευρών

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τους κατοίκους της επαρχίας Ιντλίμπ, επί του παρόντος στο χωριό Jisr Al-Shugur γίνονται βιντεοσκοπήσεις της σκηνοθετημένης πρόκλησης ” χημικών ” που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Συριακός στρατός κατά του άμαχου πληθυσμού,”-είπε σε δήλωσή του.

Σημειώνεται ότι για το Jisr Al-Shugur έφθασαν το πρωί τα πληρώματα ταινιών διάφορων τηλεοπτικών καναλιών της Μεσης -Ανατολής, καθώς επίσης και ο περιφερειακός κλάδος του κορυφαίου τηλεοπτικού καναλιού αμερικανικών ειδήσεων.

Προετοιμασία για την πρόκληση

Ο επίσημος εκπρόωπος του Υπουργείου Αμύνης, Υποστράτηγος Ιγκόρ Konashenkov, δήλωσε ότι οι μαχητές προετοιμάζονται για μια νέα πρόκληση με μια παρωδία χημικής επίθεσης, η οποία θα χρησιμεύσει ως πρόσχημα για πυραυλικές επιθέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της από τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μαχητές της τρομοκρατικής ομάδας “Hayat Tahrir al Sham” (“Dzhebhat Al-Nursa” *) ασχολούνται με αυτό. Αναφέρθηκε ότι είχαν φέρει οκτώ δεξαμενές χλωρίου στην Jisr Al-Shugur.
Μια ομάδα μαχητών που εκπαιδεύτηκαν στο χειρισμό των τοξικών ουσιών, που οδηγούνται από τους ειδικούς από τη Βρετανική ιδιωτική στρατιωτική επιχείρηση Oliva, μεταφέρθηκαν επίσης στην περιοχή. Μαχητές στο μανδύα των “λευκών κρανών ” θα προσομοιώσουν τη διάσωση των θυμάτων των χημικών ουσιών, είπε ο Konashenkov.

Σε τι μπορεί να οδηγήσει
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, “σε απάντηση” η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για ένα χτύπημα στη Συρία: στον Περσικό κόλπο έφτασε το Αμερικανικό αντιτορπιλικό το Sullivans με 56 Cruise πυραύλους επί του σκάφους, καθώς και η αεροπορική βάση El-Udeid στο Κατάρ μεταφέρθηκε στο Στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B, οπλισμένο με 24 Πύραυλοι Cruise αέρος-εδάφους.
Μια έμμεση επιβεβαίωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους τους, ότι προετοιμάζονται για την επόμενη πράξη επιθετικότητας, είναι οι δηλώσεις των υψηλότερων εκπροσώπων των χωρών αυτών σχετικά με την πρόθεση “με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο” να ανταποκριθούν στη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές αρχές, Σημείωσε Konashenkov.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για τα νέα βιαστικά βήματα στη Συρία.

Τα “λευκά κράνη” που εμπλέκονται
Τα λευκά κράνη στοχεύουν στην προστασία του άμαχου πληθυσμού της Συρίας με πολιτική ουδετερότητα και μη εμπλοκή σε ένοπλες δραστηριότητες.
Στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά άρχισαν να εμφανίζονται βίντεο, στα οποία οι άνθρωποι σε λευκά κράνη διέσωζαν ανθρώπους από κάτω από τα ερείπια. Ωστόσο, παράλληλα εμφανίστηκαν και βιντεοσκοπήσεις , όπου μπορούν να φανούν τα ίδια τα “λευκά κράνη” να δημιουργούν σκηνοθετημένες ιστορίες, προκαλώντας μακιγιάζ “θύματα” και υπαγορεύοντας τους τι θα πρέπει να πουν Επιπλέον, οι Σύριοι δημοσιογράφοι έχουν δείξει πολλά υλικά στα οποία οι “σωτήρες” βιντεοσκοπήθηκαν με όπλα και με στολή.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ονόμασε τις δραστηριότητες των «λευκών κρανών» ένα στοιχείο μιας μεγάλης ενημερωτικής εκστρατείας για την διασυρμό των Συριακών αρχών. Ο Μπασάρ αλ-Ασάντ ισχυρίστηκε ότι τα μέλη των λευκών κρανών είναι στην πραγματικότητα υποστηρικτές της Αλ Κάιντα.