Γραφείο στις Βρυξέλλες ανοίγουν οι Μασόνοι. Αναγνωρίστηκαν από τον Μπαρόζο!


Γραφείο στις Βρυξέλλες ανοίγουν οι Μασόνοι. Αναγνωρίστηκαν από τον Μπαρόζο!2Γραφείο στις Βρυξέλλες ανοίγουν οι Μασόνοι. Αναγνωρίστηκαν από τον Μπαρόζο!

Γραφείο στις Βρυξέλλες ανοίγουν οι Μασόνοι. Αναγνωρίστηκαν από τον Μπαρόζο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euobserver, οιΕλευθεροτέκτονες (Μασόνοι) σχεδιάζουν να ανοίξουν γρήγορα γραφείο στις Βρυξέλλες έτσι ώστε να αρχίσουν καμπάνια πίεσης κατά της αυξημένης επιρροής των παραδοσιακών θεσμικών θρησκειών της Ευρώπης.

Ένας Γάλλος ελευθερότεκτων είπε ότι μέρος του ‘κινήματος’ είναι πρόθυμο να ανοίξει ένα γραφείο στις Βρυξέλλεςπροκειμένου να ασκήσουν πιέσεις κατά της αυξανόμενης επιρροής των ‘θρησκευτικών οργανισμών’ στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

“Τα Μασονικά Τάγματα πρέπει να ασκήσουν πολιτική με τη ‘θετική έννοια’ του όρου: έτσι ώστε παρά τις μεταξύ τους διαφορές, να μπορούν να μιλούν από την πλευρά της ‘κοσμικότητας’ (σεκουλαρισμός = η αρχή του κοσμικού κράτους) και διατυπώνουν την διαφωνία τους στη μία ή στην άλλη κυβερνητική ή ευρωπαϊκή απόφαση,” είπε ο Jean-Michel Quillardet, πρώην Μεγάλος Μαγίστρος του Τάγματος ‘Grand Orient de France’, στην βελγική εφημερίδα ‘Le Soir’ σε συνέντευξή του την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Η Επιτροπή της ΕΕ θα πρέπει να είναι ένα ‘κοσμικό σώμα’, λένε οι Ελευθεροτέκτονες.

Είπε ότι οι Μασόνοι στην Ευρώπη παραμένουν διχασμένοι ως προς το θέμα αυτό, με κάποιους να είναι πιο “ντροπαλοί” από άλλους που επιθυμούν την προσέλκυση δημοσιότητας, με το άνοιγμα ενός γραφείου στην πρωτεύουσα της ΕΕ.

Όμως πρόσθεσε ότι τα ‘πρακτικά προβλήματα’ είναι πιο σημαντικά από τις διαιρέσεις και σκιαγράφησε μια ατζέντα για την μελλοντική δράση.

“Νομίζω ότι κάποια μέρα θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια γενική τεκτονική αντιπροσωπεία, για χάρη της ‘ελεύθερης σκέψης’ στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Είναι δυνατό να γίνει σε πολιτικό επίπεδο. Είναι λιγότερο δυνατό σε οικονομικό επίπεδο, καθώς έχουμε απείρως λιγότερους πόρους από ό,τι οι εκκλησίες,” εξήγησε ο κ. Quillardet.

Ο Μασόνος είπε ότι πρώτο καθήκον του γραφείου στις Βρυξέλλες θα είναι να προωθήσει την ιδέα της ‘ιδιότητας του πολίτη’:

“Eίναι απαραίτητο να επιβάλλουμε την παγκόσμια ιδέα του Διαφωτισμού, η οποία συνίσταται στην ιδέα ότι οι λαοί είναι πολίτες και Ευρωπαίοι πολίτες πριν γίνουν Εβραίοι, μαύροι, Maghreb, ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι.”

Ο κ. Quillardet εξήγησε ότι το Μεγάλο Ανατολικό Τάγμα της Γαλλίας (Grand Orient de France) ήδη έχει δημιουργήσει ένα ‘κύτταρο’ με το οποίο θα επιχειρήσει να φέρει κοντά όλες τις μασονικές στοές της Ευρώπης.

Το 2007 διοργανώθηκε ένα πανευρωπαϊκό μασονικό συνέδριο στο Στρασβούργο, ενώ οι επόμενες συνεδριάσεις το 2008 και το 2009 έγιναν στην Ελλάδα και την Τουρκία. Το 2010 η μασονική εκδήλωση πρόκειται να γίνει στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το 2008 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συναντήθηκε με αντιπροσώπους που εκπροσωπούσαν διάφορες μασονικές στοές, μεταξύ των οποίων και την δική του (Μεγάλη Στοά της Ανατολής της Γαλλίας), και πέτυχε να δοθεί αντιπροσώπευση της μασονίας σε υψηλό επίπεδο πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον ίδιο χρόνο έγραψε και μια επιστολή προς το διεθνές συνέδριο στην Αθήνα.

“Του είπαμε ότι, εκτός από τις χριστιανικές της ρίζες, η Ευρώπη οφείλει πολλά στην ελληνική και ρωμαϊκή φιλοσοφία, τον αναγεννησιακό ουμανισμό και τον Διαφωτισμό. Εκπροσωπήσαμε μασονικά τάγματα και ομάδες που υπερασπίζονται το ‘κοσμικό χαρακτήρα του κράτους’ στο Γραφείο Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής (Bureau of European Policy Advisers – BEPA)», είπε, σε αναφορικά με την συνάρτηση με την BEPA, μία υψηλού επιπέδου πολιτική μονάδα ανάλυσης στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιστολή του Barroso “για εμάς ήταν μια αναγνώριση στο ‘πνευματικό τοπίο’,” εξήγησε ο κ. Quillardet.

Σχόλιο ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ: Την είδηση που μετέφρασα από το euobserver την είδα στο blog anavaseis.blogspot.com όπου γίνεται αναδημοσίευση από το blog voulgari.blogspot.

Εκεί γίνεται αναφορά και για την λεγόμενη “ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ”(European Humanist Federation-Fédération Humaniste Europeenne (EHF-FHE), όπου στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την «Δελφική Εταιρία».

Γίνεται αναφορά σε μία επίσημη συνεστίαση EΔΩ.

Μεταφέρω λίγα:

Ο David Pollock και ο Rob Buitenweg που εκπροσώπησαν την EHF σε επίσημο δείπνο με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Κοινοβουλίου, δύο άλλους Επιτρόπους και διάφορους αξιωματούχους και μια ποικιλία άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, στο κτήριο Berlaymont στις Βρυξέλλες στις 26 Ιουνίου του 2009, είπε, μεταξύ άλλων:

«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή παράξενη ευκαιρία, που έγινε χωρίς ατζέντα και χωρίς καμία πληροφορία σχετικά με το ποιος θα παραστεί στην καλύτερη περίπτωση, μέχρι πριν από 24 ώρες. Σε αυτή την εκδήλωση, στους επίσημους καταλόγους των φιλοξενούμενων φάνηκε μια περίεργη και προφανώς αυθαίρετη επιλογή των οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων πολλών ‘κοσμικών’ Μασονικών Στοών…

Το άρθρο συνεχίζει:

Το γεγονός ότι η αυτοαποκαλούμενη “Ευρωπαϊκή Ανθρωπιστική Ομοσπονδία” είναι θρησκεία, το λέει η ίδια η ομοσπονδία στον ιστότοπό της ΕΔΩ. Πράγματι εκεί αναφέρεται: [To come: this section will give the information in our Church and State database.]

http://redskywarning.blogspot.nl/2010/02/normal-0-false-false-false.html