ΗΠΑ: Σατανιστές οργανώνουν συγκέντρωση υπέρ του κυβερνήτη της Φλόριντας


ΗΠΑ: Σατανιστές οργανώνουν συγκέντρωση υπέρ του κυβερνήτη της ΦλόρινταςΗΠΑ: Σατανιστές οργανώνουν συγκέντρωση υπέρ του κυβερνήτη της Φλόριντας

ΗΠΑ: Σατανιστές οργανώνουν συγκέντρωση υπέρ του κυβερνήτη της Φλόριντας

Το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο WPBF μετέδωσε πως μια ομάδα σατανιστών θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση υποστήριξης προς το πρόσωπο του Κυβερνήτη της Φλόριντας Rick Scott.

H συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, έξω από το γραφείο του Κυβερνήτη.

Οι απρόσμενοι σύμμαχοι του Κυβερνήτη, επιδοκιμάζουν την πρόθεση του Rick Scott να υπογράψει νόμο που επιτρέπει στους μαθητές να προσεύχονται ελεύθερα σε σχολικές εκδηλώσεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας «Σατανικός Ναός», Lucien Greaves, δήλωσε  στο WPBF: “Έχουμε λάβει τόσα θετικά μηνύματα, που είναι αδύνατο να γνωρίζω πόσοι τελικά οπαδοί μας, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα υποστήριξης που κάναμε”.

O «Σατανικός Ναός» δημιουργήθηκε το 2012 και αποτελεί περισσότερο μια διαδικτυακή κοινότητα, παρά οργανωμένη εκκλησία. Στην ιστοσελίδα της κοινότητας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η διαφορά τους με άλλες, πιο διαδεδομένες «Σατανικές» οργανώσεις, είναι πως ο «Σατανικός Ναός» επιθυμεί να βγάλει από το περιθώριο το Σατανισμό και να τον διαδώσει ελεύθερα στην κοινωνία, διαλύοντας παράλληλα τους μύθους και τον τρόμο που καλύπτουν το όνομα του.

“Αν και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι η Σατανική μας θρησκεία να γίνει αποδεκτή στο εκπαιδευτικό σύστημα και η προβολή μας στην κοινωνία να γίνει αποδεκτή από τον πληθυσμό, το κοινωνικό περιβάλλον δεν υπήρξε ποτέ καλύτερα προετοιμασμένο για καλωσορίσει τη Νέα Σατανική Εποχή”, γράφουν στην ιστοσελίδα τους οι οπαδοί του «Σατανικού Ναού».

Ο Ιδρυτής της εωσφορικής ομάδας, Neil Bricke, αναμένεται να μιλήσει κατά τη διάρκεια της υποστηρικτικής εκδήλωσης έξω απο το γραφείο του Κυβερνήτη.

Ο ίδιος ο Κυβερνήτης βέβαια νιώθει λίγο άβολα με τους νέους υποστηρικτές του, αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φανεί ότι εχθρεύεται τη θρησκευτική ελευθερία των πολιτών. (Ο Scott είναι Ρεπουμπλικάνος, επιχειρηματίας και ευαγγελικός χριστιανός).

Η υπεύθυνη τύπου του γραφείου του, σε ερώτηση του ABC, απάντησε πως “ο Κυβερνήτης Scott πιστεύει πως σε μια υπέροχη χώρα όπως η δική μας, ο καθένας έχει τη δική του φωνή”.

Σίγουρο βέβαια είναι πως φωνή και… δικαίωμα ψήφου έχουν οι ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι του Κυβερνήτη, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι τους πολιτικούς «εναγκαλισμούς» του Scott με τους οπαδούς του Σατανά. Πολλοί ευαγγελιστές ψηφοφόροι του, τον προειδοποιούν και του υπενθυμίζουν πως «O Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Πηγή