Έφοδος της Ιταλικής αστυνομίας στα γραφεία της Σαϊεντολογίας


Έφοδος της Ιταλικής αστυνομίας στα γραφεία της ΣαϊεντολογίαςΈφοδος της Ιταλικής αστυνομίας στα γραφεία της Σαϊεντολογίας

Έφοδος της Ιταλικής αστυνομίας στα γραφεία της Σαϊεντολογίας

Μυστικούς φακέλους που περιείχαν πληροφορίες για τους «εχθρούς» της Σαϊεντολογίας , εντόπισε η αστυνομία της Ιταλίας, σε υποστατικά της οργάνωσης στο Τορίνο.

Κατά τη διάρκεια εφόδου η οποία κράτησε εννιά ολόκληρες ώρες, οι διωκτικές αρχές, ανακάλυψανκρύπτη με αρχεία στο υπόγειο των γραφείων της οργάνωσης.

Τα αρχεία, περιείχαν προσωπικές πληροφορίες δικαστών, δημοσιογράφων και αστυνομικών, οι οποίοι εναντιώνονται με την οργάνωση.

Η αστυνομία, κατάσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και χειρόγραφα αρχεία με τα στοιχεία πρώην μελών της λατρείας.

Η έρευνα διεξήχθη με δικαστικό ένταλμα, μετά από υποψίες, ότι η Σαιεντολογία παραβιάζει τους Ιταλικούς νόμους που αφορούν την υγεία, των πολιτικών απόψεων και του σεξουαλικού προσανατολισμού.(Αναφορά της εφημερίδας La Stampa)

Η Σαιεντολογία, την οποία ασπάζονται επώνυμοι σταρ του Χόλυγουντ, όπως οι Tom Cruise και John Travolta, ιδρύθηκε ως γνωστό το 1953, από το συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Λ. Ron Hubbard.

Η αμφισβητούμενη αυτή λατρεία, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως σέκτα. Την καταγγελία αυτή είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών, ο οποίος την περιέγραψε ως καταχρηστική και βίαιη οργάνωση που χειραγωγεί τον ανθρώπινο νου.

Να σημειωθεί ότι στη Γαλλία αποτράπηκε στο παρά πέντε το οριστικό κλείσιμο της Σαιεντολογίας, μετά από καταγγελία για απάτη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον περασμένο μήνα, δυο πρώην μέλη κίνησαν αγωγή στην οργάνωση, κατηγορώντας την ότι τους κακομεταχειριζόταν όπως τους σκλάβους και τους εξανάγκαζε να εργάζονται είκοσι ώρες το εικοσιτετράωρο.

Η Claire Headley, υποστήριξε, ότι εξαναγκάστηκε από την οργάνωση να υποβληθεί σε άμβλωση ενώ ο σύζυγος της Marc, σε παράξενες ασκήσεις ελέγχου του νου.

Η Σαϊεντολογία αρνείται όλους τους ισχυρισμούς και αμφισβητεί τα κίνητρα των εναγόντων.

Πηγή: ΑΚΤΙΝΕΣ (Αγγλικό κείμενο ΕΔΩ)

Τον ρόλο της Σαϊεντολογίας στην Ελλάδα, αποκάλυψαν στην δεκαετία του 1990 αφ’ ενός η Ορθόδοξη Εκκλησία και αφετέρου ερευνητές όπως οΑντώνης Μποσνακούδης, που με τα βιβλία τους ενημέρωσαν σχετικά την κοινή γνώμη.

Τον Ιούνιο του 1995, ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Αγγελής,διέταξε έρευνα στα γραφεία του ΚΕΦΕ (Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος) της οδού Πατησίων 200, που ενώ με δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών υποτίθεται πως έκλεισε, στην ίδια διεύθυνση λειτουργεί σήμερα το «Ελληνικό Κέντρο Διανοητικής και Σαϊεντολογίας».

Ύστερα από τρεις διαδοχικές εφόδους της Αστυνομίας, είχαν βρεθεί έγγραφα που πιστοποιούσαν ότι παρακολουθούνταν Έλληνες πολιτικοί, καθώς και «αρχείο» όπου ήταν φακελωμένοι οι εχθροί της οργάνωσης.Συνολικά είχαν βρεθεί τότε 20.000 έγγραφα, τα πιο σημαντικά κρυπτογραφημένα.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ότι, όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι και στην πατρίδα μας η ελληνική Δικαιοσύνη (αποφάσεις Πρωτοδικείου Αθηνών 7380/1996 και Εφετείου Αθηνών 10493/1997) αποφάνθηκε ότι «η Σαϊεντολογία και το ΚΕΦΕ επεδίωκαν σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελεύθερου όντος».

Υπενθυμίζεται ακόμη πως στην δίκη του 1999 συνήγορος υπεράσπισης του ΚΕΦΕ και των Σαϊεντολόγων ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός σήμερα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Λοβέρδος χαρακτήρισε εξισωτικά σε εκείνη την δίκη τα σε βάρος των Σαϊεντολόγων συντριπτικά στοιχεία, ως «σύγκρουση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Σαϊεντολογία: ένα ακόμα εργαλείο του αμερικανικού imperium;

ΠΗΓΗ