Βέλγιο: Πως γίνεσαι μασόνος, λίστες στοών, βιβλιογραφία προς μύηση


Βέλγιο: Πως γίνεσαι μασόνος, λίστες στοών, βιβλιογραφία προς μύησηΒέλγιο: Πως γίνεσαι μασόνος, λίστες στοών, βιβλιογραφία προς μύηση

GROTHIA.GR: ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!! ΤΡΑΓΙΚΟ!! ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΡΥΒΟΝΤΟΥΣΑΝ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΟΛΑ..ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΣΤΟΕΣ ΜΕΣΩ ΜΠΛΟΓΚΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… ΚΑΙ ΠΑΡΌΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ!
ΠΗΓΗ
αφιερώνεται στο Στέλιο Καζαντζίδη
Το βελγικό αυτοαποκαλούμενο μασονικό blog hiram.be στρατολογεί επίδοξους νέους ελευθεροτέκτονες παρέχοντας καθοδήγηση προς ένταξη μύηση,βιβλιογραφία κατάλογο στοών κλπ.

»Πως μπαίνεις στη μασονία;
Ένα θέμα που νόμιμα υποψήφιοι στη μύηση ή απλοί περίεργοι μπορούν να θέσουν και που μας τέθηκε κανονικά. Γενικά ένας εν δυνάμει υποψήφιος « πλησιάζεται » από τους ελευθεροτέκτονες του περιβάλοντός του ή όταν αυτός εκδηλώσει το ενδαιφέρον του σε πρόσωπα που αυτός ταυτοποίησε ως μασόνους και που θα μπορούσαν να του απαντήσουν. Αυτοί οι Francs-Maçons δύνανται να είναι οι ανάδοχοί του.

Κι αν ακόμη ο υποψήφιος δεν γνωρίζει κανέναν μασόνο; Mπορεί ν΄απευθυνθεί ακόμη και με μια επιστιολή courrier στο Τάγμα της επιλογής του (βλέπε τη λίστα των κύριων ταγμάτων ), στη χώρα που εδρεύει. Είναι επομένως άχρηστο ν΄αναζητήσουμε έναν ανάδοχο ή ένα Τάγμα εξ αποστάσεως.

Όσο για την επιλογή του Τάγματος οφείλει να το σκεφτεί.Οι πληροφορίες για τις Obédiences δεν λείπουν στο Internet. Τα τάγματα είναι παρόντα. Πρέπει ν΄αναμειχθεί με τα « virtuelles » τάγματα κάποιες φορές να συγχρωτιστεί μ΄έναν Grand Maître αλλά χωρίς Στοές (Loges) !……. »

Έπειτα το Blog Maçonnique Hiram.be δίνει οδηγίες στο τι θα πρέπει ν΄αποφύγει ένας υποψήφιος…..hiram.be

Μετά συνεχίζεται η καθοδήγηση του ενδιαφερομένου προς στρατολόγηση με την πρόταση βιβλιογραφίας.Ενδεικτικά του προτείνεται το βιβλίο ο ελευθεροτεκτονισμός εικονογραφημένος για αρχάριους.

Το αυθεντικό έργο ήταν του Christopher Hodapp, μέλους της Μεγάλης Στοάς της Indiana, μεταφρασμένο στα γαλλικά πό τον Philippe Benhamou, μέλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Grande Loge de France.

Προτείνονται τα βιβλία La Franc-maçonnerie pour les Nuls των Philippe Benhamou και Christopher Hodapp (First Edition, 2011) διαθέσιμο στο  Amazon ή στο  La Cale Sèche.Αλλά και το βιβλίο Les Grandes Enigmes de la Franc-Maçonnerie του Philippe Benhamou (First, 2007)στο  Amazon.fr ή στο  La Cale Sèche
Το blog διαθέτει κατάλογο με τις κυριότερες στοές στις μεγαλύτερες ευρωπαικές χώρες όπου κατευθύνετια ο υποψήφιος προς μύηση να επιλέξει.