«Εμφύλιος» στους Μασόνους: Ο Μανέας και οι «λοχαγοί»


«Εμφύλιος» στους Μασόνους: Ο Μανέας και οι «λοχαγοί»«Εμφύλιος» στους Μασόνους: Ο Μανέας και οι «λοχαγοί»

Εξαφανίστηκαν πολλά “φιλανθρωπικά” λεφτά ακόμα κι από τη Μασονία . Κόντρα Χρήστου Μανέα με τον περιούσιο Ραούλ Ντε Σιγούρα. Φυσικά νίκησε ο δεύτερος…ο πεντακάθαρος.

Καταδίκη του Μεγάλου Διδασκάλου Χρ. Μανέα από τον Αρειο Πάγο για συκοφαντική δυσφήμηση κατά άλλου επιφανούς μασόνου – Μεγαλώνει η μαύρη τρύπα στην ελληνική στοά – Δωρεές-μαϊμού 1.530.050 ευρώ στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

ΠΗΓΗ

Οχι μόνο συνεχίζεται ο εισαγγελικός και φορολογικός έλεγχος στους κόλπους της ελληνικής μασονίας, ο οποίος συνεχώς αποκαλύπτει μαύρες τρύπες, όπως αυτή της δωρεάς-φάντασμα του 1.530.050 ευρώ, αλλά αναδεικνύονται και μείζονα θέματα ατιμωτικών συμπεριφορών, κατά τους μασονικούς κανόνες, όπως αυτό της τελεσίδικής καταδίκης από τον Αρειο Πάγο του επιτίμου Μεγάλου Διδασκάλου Χρήστου Μανέα για συκοφαντική δυσφήμηση κατά άλλου επιφανούς μέλους της ελληνικής μασονίας.

Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε ο Χρήστος Μανέας σε φυλάκιση 13 μηνών με τριετή αναστολή -αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου- για συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή του πρώην ύπατου μεγάλου ταξιάρχη του 33ου και τελευταίου βαθμού της μασονίας Ραφαήλ Ντε Σιγούρα.

Η υπόθεση που απασχόλησε τον Αρειο Πάγο αφορούσε επεισόδιο το οποίο εξελίχθηκε τον Νοέμβριο του 2007 στο τεκτονικό μέγαρο της οδού Αχαρνών. Οι αρεοπαγίτες με την υπ’ αριθμ. 85/2019 απόφασή τους απέρριψαν ως αβάσιμη την αίτηση του Χρήστου Μανέα, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, και μάλιστα του επιδικάστηκε δικαστική δαπάνη 250 ευρώ.

Ετσι, μια ομάδα με επιρροές τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή μασονία, με επικεφαλής τον Χρήστο Μανέα, έχει μείνει στο περιθώριο και δεν είναι αποδεκτή από τον κύκλο των λεγόμενων «ανταρτών» λόγω της καταδίκης του Μανέα για το ατιμωτικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης μασόνου.

Οι «αντάρτες» ή «λοχαγοί», όπως τους αποκαλούν, δεν είναι άλλοι από ορισμένα από τα μέλη της προσωρινής διοίκησης που διορίστηκαν με δικαστική απόφαση το 2018 και έχουν αναλάβει το βάρος της όλης κάθαρσης. Οι «λοχαγοί», όπως λένε οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στο κτίριο της Αχαρνών, δίνουν αγώνα ώστε να παραδώσουν καθαρή την ελληνική μασονία στα 4.000 μέλη της.

Την αρχηγία των «ανταρτών» έχουν αναλάβει δυο παλαιοί μασόνοι, ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του Σωματείου των Μασόνων Μαρίνος Πετρόπουλος και ο ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. και πρώην αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κοντούλης, αμφότεροι του 33ου βαθμού