Οι μασονικές στοές μετατρέπονται πλέον σε τουριστικές ατραξιόν ή σε θεματικά εστιατόρια.


Οι μασονικές στοές μετατρέπονται πλέον σε τουριστικές ατραξιόν ή σε θεματικά εστιατόρια.Οι μασονικές στοές μετατρέπονται πλέον σε τουριστικές ατραξιόν ή σε θεματικά εστιατόρια.

Με 255 βουλευτές να κάνουν τον Παπαδήμο Πρωθυπουργό…και τον Αρχιεπίσκοπο να βάζει πλάτη στο ΝΑΤΟ…οι μασονικές στοές μπορούν να μετατραπούν πλέον σε τουριστικές ατραξιόν ή σε θεματικά εστιατόρια.

Ουρές έξω από το Μέγαρο των Μασόνων στη Θεσσαλονίκη
ΠΗΓΗ
Το Τεκτονικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης άρχισε να οικοδομείται το 1932, ενώ σήμερα φιλοξενεί όλες τις τεκτονικές – μασονικές ομάδες της πόλης.

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν το πρωί του Σαββάτου έξω από το Τεκτονικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εδρεύει η μασονική κοινότητα της πόλης.

Οι Μασόνοι, στο πλαίσιο του «Open House Thessaloniki», αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες του Μεγάρου και να υποδεχθούν τους πολίτες της συμπρωτεύουσας.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του εντυπωσιακού Μεγάρου, παρότι απαγορευόταν ρητά τόσο η φωτογράφιση, όσο και η βιντεσκόπηση.

Πάντως, όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη Μασονική Στοά, οι πύλες του Μεγάρου θα είναι «ανοιχτές» και την Κυριακή, από τις 11:00 έως τις 17:00.

Σύμφωνα με το «thestival.gr», το Τεκτονικό Μέγαρο άρχισε να οικοδομείται το 1932, ενώ το έργο περατώθηκε το 1935. Το 1978 ανακαινίστηκε πλήρως και πλέον, στεγάζει όλες τις τεκτονικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.