“Ολλανδία-Απαγορεύει το επικίνδυνο φυτοφάρμακο RoundUp που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα


“Ολλανδία-Απαγορεύει το επικίνδυνο φυτοφάρμακο RoundUp που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα

“Ολλανδία-Απαγορεύει το επικίνδυνο φυτοφάρμακο RoundUp που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα"Ολλανδία-Απαγορεύει το επικίνδυνο φυτοφάρμακο RoundUp που χρησιμοποιείται στην ΕλλάδαΒιβή Συργκάνη,enallaktikos.gr
Η Ολλανδία είναι η επόμενη χώρα – μετά την Ρωσία και το Μεξικό, που είπε “όχι” στην εταιρεία Monsanto.

Το ολλανδικό κοινοβούλιο αποφάσισε πρόσφατα ότι η πώληση ζιζανιοκτόνων, τα οποία έχουν ως βάση την ουσία glyphosate, σε ιδιώτες θα πρέπει να απαγορευθεί από τα τέλη του 2015.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ψεκάζουν με RoundUp τους κήπους και το γκαζόν τους θα πρέπει να βρουν άλλου είδους παρασιτοκτόνο. Η ουσία glyphosate είναι το κύριο συστατικό του φυτοφάρμακου RoundUp, και έχει συνδεθεί άμεσα με κάθε είδους σοβαρά προβλήματα υγείας, βλάβες του νευρικού συστήματος, νεφρική ανεπάρκεια και διάφορες μορφές καρκίνου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια παραγωγούς στον κόσμο αλλά ευρέως και στην Ελλάδα.

"Ολλανδία-Απαγορεύει το επικίνδυνο φυτοφάρμακο RoundUp που χρησιμοποιείται στην Ελλάδαinhabitat.com

Το διαβάσαμε από το: “Όχι” στην Monsanto λέει και η Ολλανδία – Απαγορεύει το επικίνδυνο φυτοφάρμακο RoundUp που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ελλάδα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/01/monsanto-roundup.html#ixzz3Ot6jWThd