ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα φέρνουν στην Ουκρανία γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες!


ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα φέρνουν στην Ουκρανία γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες!

ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα φέρνουν στην Ουκρανία γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες!ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα φέρνουν στην Ουκρανία γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες!

Στις 28 Ιουλίου, το Ινσιτούτο του Όκλαντ με έδρα την Καλιφόρνια, δημοσίευσε μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με τους όρους των δανείων προς την Ουκρανία, αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα εισάγουν τις γενετικά τροποποιημένες (ΓΤ) καλλιέργειες και τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) στη γεωργία της χώρας. Η έκθεση έχει τίτλο «Περπατώντας στη Δυτική Πλευρά: Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ στην σύγκρουση της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με την Ινστιτούτο Oakland

«Εκτιμώντας ότι η Ουκρανία δεν επιτρέπει τη χρήση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) στη γεωργία, το άρθρο 404 της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο αφορά τη γεωργία, περιλαμβάνει μια ρήτρα που έχει γενικά περάσει απαρατήρητη: υποδεικνύει, μεταξύ άλλων, ότι τα δύο μέρη θα συνεργάζονται για να επεκτείνουν τη χρήση των βιοτεχνολογιών. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάταξη αυτή ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της βιομηχανίας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Όπως παρατηρείται από τον Michael Cox, διευθυντή έρευνας στην επενδυτική τράπεζα Piper Jaffray, «η Ουκρανία και, σε ευρύτερη έκταση, η Ανατολική Ευρώπη, είναι από τις πλέον υποσχόμενες αγορές ανάπτυξης των εξοπλισμών αγροκτημάτων του γίγαντα Deere, καθώς και από τους πλέον υποσχόμενους παραγωγούς σπόρων της Monsanto και του DuPont» .

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο omniatv.com

enallaktikos

Το διαβάσαμε από το: ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα φέρνουν στην Ουκρανία τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/09/blog-post_81.html#ixzz3C7H9MxTw