ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΙΖΕΡΙΑ: ένας δηλητηριασμένος κόσμος


ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΙΖΕΡΙΑ: ένας δηλητηριασμένος κόσμος

ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΙΖΕΡΙΑ: ένας δηλητηριασμένος κόσμοςΓΛΥΚΕΙΑ ΜΙΖΕΡΙΑ: ένας δηλητηριασμένος κόσμος

Ένα ντοκιμαντέρ για την ασπαρτάμη με συνεντεύξεις από γιατρούς, δικηγόρους, άτομα με προβλήματα υγείας λόγω της ασπαρτάμης, ακτιβιστές, και πολλούς άλλους Μετά από 7000 μίλια, και 25 ώρες βίντεο, το «Sweet Misery» αποκαλύπτει μία από τις πιο διάχυτες και ύπουλες μορφές εταιρικής αμέλειας στην ιστορία της βιομηχανικής επανάστασης.

Οι τοξικά μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ασπαρτάμης συχνά απορρίπτονται ως «φάρσα» από τη βιομηχανία γλυκαντικών ουσιών και άλλες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η πραγματική έρευνα αποκαλύπτει κάτι λιγότερο παρήγορο από μια απλή «φάρσα». «Η ασπαρτάμη είναι εγγενώς, σημαντικά και μοναδικά ασταθής σε υδατικά μέσα» είναι ένα απόσπασμα από μια αναφορά του 1985 στο Κογκρέσο, όμως έχει εγκριθεί για χρήση στα αναψυκτικά και άλλα ποτά.
Τι συνέβη λοιπόν; Υπάρχουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία, εάν κοιτάξουμε πέρα από το προπέτασμα καπνού της κυρίαρχης εταιρικής ιατρικής; Η πρωτογενής έρευνα και οι συνεντεύξεις είναι αρκετά ανησυχητικές. Ο Δρ Woodrow C. Monte έγραψε: «Η Μεθανόλη [ένα από τα προϊόντα διάσπασης της ασπαρτάμης] δεν έχει θεραπευτικές ιδιότητες και θεωρείται μόνο ως τοξική ουσία. Η κατάποση δύο κουταλιών του γλυκού θεωρείται θανατηφόρος για τον άνθρωπο.» (Monte, Woodrow, «Ασπαρτάμη: μεθανόλη και Δημόσια Υγεία », Journal of AppliedNutrition, Τόμος. 36, αριθμός 1, 1984, σ. 44).

Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να δημιουργήσει μια ωρολογιακή βόμβα για μια μεγάλη σειρά από νευρολογικές ασθένειες, περιλαμβανομένων (αλλά δεν περιορίζονται σε αυτές) του καρκίνου του εγκεφάλου, της νόσου του Lou Gehrig, της νόσου του Graves, χρόνια κόπωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και επιληψία.
Τον Νοέμβριο του 2001, η Cori Μπράκετ, συνιδιοκτήτης του Sound and Fury Productions, αγνοώντας οποιαδήποτε διαμάχη αφορούσε τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και έχοντας υπάρξει μεγάλος καταναλωτής σόδας διαίτης, άρχισε να βιώνει αίσθημα κνησμού (μυρμήγκιασμα) στα χέρια και τα πόδια της. Διάβασε ένα άρθρο για το πως η ασπαρτάμη συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας και σταμάτησε την χρήση προϊόντων, όπως σόδα διαίτης – που περιέχουν ασπαρτάμη. Ωστόσο, το τσούξιμο πεισματικά συνεχίστηκε, πείθοντας την τελικά να αναζητήσει ιατρική συμβουλή. Ο γιατρός της ζήτησε μια μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου της που είχε ως αποτέλεσμα την διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Στην αρχή, τρομοκρατήθηκε καθώς η κατάστασή της γρήγορα προχώρησε στο σημείο να έχει διπλωπία, διαταραχές ομιλίας, και αδύναμα άκρα αναγκάζοντάς την να χρησιμοποιήσει αναπηρική καρέκλα. Μέσω των διαιτητικών αλλαγών και μια σειρά από θεραπείες, η κατάστασή της βελτιώθηκε και εξακολουθεί μέχρι σήμερα.

Αυτή η μάλλον ακραία εμπειρία την ανάγκασε να πάει ένα ταξίδι σε ολόκληρη τη χώρα, αναζητώντας απαντήσεις. Το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης είναι το ντοκιμαντέρ, «Sweet Misery » και η επερχόμενη ποιητική συλλογή που ονομάζεται «Μέσα από τις σκιές». Όπως λέει η Cori,«εγώ δεν το ζήτησα ποτέ αυτό, αλλά δεδομένου ότι συνέβη, αισθάνομαι υποχρεωμένη να το μοιραστώ με άλλους. Θέλω μόνο να βοηθήσω τους ανθρώπους με κάθε τρόπο που μπορώ. Ζητώ την πλήρη αποκάλυψη από τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε ο καθένας έχει μια πραγματική κατανόηση του τι αγοράζουν και καταναλώνουν. «
Μη χάσετε αυτό το φιλμ! Θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή σας, ή τη ζωή ενός φίλου ή αγαπημένου προσώπου.
Το «Sweet Misery» κυκλοφόρησε το 2004 από την Sound and Fury Productions (Http://www.soundandfuryproductions.com) ….. … Επομένως, γιατί η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του εγκεφάλου και διαταραχών του εγκεφάλου από το 1984; Θα αναφερθώ σε μια δημοσιευμένη μελέτη από τον νευρο-επιστήμονα Δρ John W Olney. Προτείνει έναν πιθανό υποψήφιο.
Το 1983, ο πληθυσμός των ΗΠΑ άρχισε την κατανάλωση σημαντικών ποσοτήτων μιας ουσίας που ποτέ πριν δεν χρησιμοποιείτο για ανθρώπινη κατανάλωση. Την τεχνητή γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη …
… Η ασπαρτάμη είναι μια τεχνητή γλυκαντική ουσία … ένα πρόσθετο. Και είναι μια χημική ουσία … Δεν είναι ένα φυσικό προϊόν, είναι μια χημική ουσία. Το μόριο αποτελείται από 3 συνιστώσες. 2 είναι τα αμινοξέα, τις αποκαλούμενες δομικές μονάδες … πρωτεΐνες. Το ένα ονομάζεται φαινυλαλανίνη, η οποία είναι περίπου το 50% του μορίου, και η άλλη είναι ασπαρτικό οξύ, το οποίο είναι το 40%. Το άλλο 10% είναι ο λεγόμενος μεθυλεστέρας που μόλις καταποθεί γίνεται δωρεάν μεθυλική αλκοόλη. Μεθανόλη. Ξυλόπνευμα, το οποίο είναι δηλητήριο … ένα πραγματικό δηλητήριο.
… Η εταιρία GD Searle στην προσπάθεια της να πάρει την έγκριση για το προϊόν της (την ασπαρτάμη) διεξήγαγε μελέτη με ζώα εκ των οποίων ορισμένα τράφηκαν με χαμηλή δόση, άλλα με μέτρια και άλλα με υψηλή δόση του προϊόντος και χρησιμοποίησαν επίσης για έλεγχο ζώα που δεν πήραν καθόλου από το προϊόν … Όταν υπέβαλε την έκθεση αυτή στην FDA(Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) και η FDA την εξέτασε, υπήρξαν κάποια ερωτήματα σχετικά με τη μελέτη. Ένας από τους επιστήμονες, νευρολόγος, εξέτασε μερικά από αυτά .. είδε πολλές κόκκινες σημαίες .. είπε ότι υπάρχουν κάποια πραγματικά ζητήματα εδώ για όγκους που προκαλούνται από αυτό το προϊόν. Ιδιαίτερα όγκους του εγκεφάλου. Έτσι ανέθεσαν την εκπόνηση μελέτης που θα γίνει από το γραφείο τροφίμων που ήταν ο προάγγελος της FDA. … Αυτή είναι η έκθεση εδώ. Βασικά αυτό που δείχνει είναι ότι είτε μεσολάβησε πολύς δόλος και εξαπάτηση για να πάρει έγκριση αυτό το προϊόν ή όπως ο ίδιος δηλώνει .. ήταν η χειρότερη έρευνα στον κόσμο.
… Επειδή ήμουν τόσο μεγάλος χρήστης ασπαρτάμης, κατά κύριο λόγο αναψυκτικά διαίτης και equal (ένα από τα εμπορικά ονόματα της ασπαρτάμης) … αυτοί είναι οι βασικοί τρόποι, σε συνδυασμό με το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων και άλλες μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν φοβερά συμπτώματα της κάθε είδους ασθένειας που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Και όταν σταματήσουν την ασπαρτάμη τα συμπτώματα υποχωρούν. Αυτό είναι που λέμε ισχυρές, αν όχι άμεσες αποδείξεις, πολύ ισχυρές συγκυριακές ενδείξεις.
… Ξαφνικά, ο Εισαγγελέας Samuel Skinner άρχισε προκαταρκτικές συζητήσεις απασχόλησης με τη δικηγορική εταιρεία Sidley and Austin της GD Searle. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε από τον πληρεξούσιο Samuel Skinner να προχωρήσει η διακεκριμένη κριτική επιτροπή επισημαίνοντας ότι η παραγραφή για τη δίωξη σύντομα θα εξαντληθεί. Ο Samuel Skinner αποσύρθηκε από την υπόθεση της GD Searle, και ανατέθηκε στον βοηθό Εισαγγελέα, William Conlon, η έρευνα των ενόρκων. Λίγο αργότερα ο Samuel Skinner άφησε τη δουλειά του για να εργαστεί για την δικηγορική εταιρεία της GD Searle. Ο βοηθός που άφησε πίσω του επέτρεψε να εξαντληθούν η προθεσμία και έτσι η παραγραφή για τις κατηγορίες ενάντια στην ασπαρτάμη. Ο βοηθός William Conlon προσλήφθηκε 15 μήνες αργότερα από την δικηγορική εταιρεία Sidley and Austin της GD Searle.»
…Το 1977, ο επικεφαλής Σύμβουλος της FDA Richard Merrill συνέστησε στον Εισαγγελέα των ΗΠΑ Samuel Skinner, να συσταθεί μια μεγάλη κριτική επιτροπή ενόρκων για τη διερεύνηση της GD Searle.
…Σύμφωνα με την κατηγορία της ατασθαλίας ο Arthur Hull Hayes άφησε την FDA, και προσελήφθη ως σύμβουλος για 1000 δολάρια την ημέρα από μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων της GD Searle.
…Ξέρετε, με όλη την τεχνολογία που έχουμε σήμερα … με όλες τις προόδους της ιατρικής και της επιστήμης, οι άνθρωποι γίνονται πιο άρρωστοι. Το έχει κανείς παρατηρήσει αυτό; Οι άνθρωποι αγοράζουν περισσότερα φαρμακευτικά προϊόντα για να θεραπεύσουν ακριβώς αυτό που αυτές οι ίδιες οι χημικές εταιρείες ξεκίνησαν.
Τρόφιμα στα οποία υπάρχει ασπαρτάμη Η ασπαρτάμη κυκλοφορεί με πολλά εμπορικά ονόματα (NutraSweet / Equal /AminoSweet / E951/Benevia /Canderel /Spoonful, κλπ.) και υπάρχει πλέον σε πάνω από 5000 επεξεργασμένα τρόφιμα μεταξύ των οποίων είναι:
αναψυκτικά διαίτης • γλυκά και μπισκότα χωρίς ζάχαρη • ποτά και σνακ χαμηλών θερμίδων • πουτίγκες, ζελέ, γιαούρτι, παγωμένα επιδόρπια • καραμέλες και τσίχλες • φάρμακα • μασώμενα δισκία βιταμινών • πρωτεϊνούχα ποτά αύξησης των μυών
live-sustainably.blogspot.gr

Η ΣΕΛΊΔΑ ΈΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΌ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ.ΣΥΜΒΟΥΛΕΎΕΣΤΕ ΠΆΝΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΌ ΣΑΣ.
«Κάλλιον του θεραπεύειν, προλαμβάνειν!».

ΠΗΓΗ