Μόσχα: Οι Αμερικάνικες αλυσίδες McDonald ‘s και KFC δηλητηριάζουν τον οργανισμό!


Μόσχα: Οι Αμερικάνικες αλυσίδες McDonald ‘s και KFC δηλητηριάζουν τον οργανισμό!Μόσχα: Οι Αμερικάνικες αλυσίδες McDonald ‘s και KFC δηλητηριάζουν τον οργανισμό!
ΠΗΓΗ

Μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τον χαρακτηρισμό «ως ξένου πράκτορα» του ρωσικού καναλιού Russia Today και άλλων ρωσικών ΜΜΕ, τα αντίποινα της Μόσχας είναι «καυτά» και κυρίως ζόρικα για τους Αμερικανούς επιχειρηματίες.

Μετά από «πρόταση» Γερουσιαστή θα δοθεί η επισήμανση στην αμερικανική  αλυσίδα fast-food McDonald ‘s και KFC ως «ξένοι πράκτορες», την Παρασκευή, μαζί με τον χαρακτηρισμό όλων των αμερικανικών  ειδησεογραφικών πρακτορείων ειδήσεων που δρουν στην χώρα, αναφέρει ο ξένος τύπος .

Ο Boris Chernyshov, ένας 26χρονος βουλευτής της Μόσχας στην Ομοσπονδιακή ρωσική Συνέλευση, περιγράφει τις  διαφημίσεις  από τα αμερικανικά εστιατόρια προς τους Ρώσους καταναλωτές, ως «χειραγώγησης προσωπικότητας τους , με  αδιαφανή για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τους» .

Η ρωσική  Δούμα ανέφερε ότι οι αλυσίδες McDonald’s, ήταν διαθέσιμες στη Ρωσία συμβάλλοντας στην ξένη κουζίνα , σύμφωνα με τοπικές εκθέσεις.

«Τα τρόφιμα που πωλούνται από αμερικανικά εστιατόρια γρήγορου φαγητού, σύμφωνα με μερικές μελέτες, επηρεάζουν αρνητικά το σώμα και την ανθρώπινη υγεία», δήλωσε ο Chernyshov. «Στη διαφήμιση της αμερικανικής εταιρείας παρουσιάζεται μια θετική εικόνα κατανάλωσης αυτών των προϊόντων».

Η στόχευση του Chernyshov στα αμερικανικά εστιατόρια γρήγορου φαγητού σε ολόκληρη την χώρα  δεν είναι κάτι νέο.

Ειδικά τα εστιατόρια McDonald ‘s είναι στο στόχαστρο πολύχρονων κυρώσεων και ενός ιδιότυπου οικονομικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών, λένε ειδικοί , με τη Ρωσία να κινείται για να κλείσει πολλά από αυτά τα εστιατόρια  από το 2014, επικαλούμενη «παραβιάσεις υγιεινής».

Το τελευταίο μέτρο όμως των ΗΠΑ που χαρακτήρισε το  RT και το Sputnik ως « ξένοι πράκτορες» ( πρόκειται για ιδιότυπο καθεστώς που δένει τα χέρια των πρακτορείων ειδήσεων ) , ήταν το «κερασάκι στην Τούρτα».

Ούτε  τρεις μέρες αργότερα, ο Ρώσος Βουλευτής πήγε  ένα βήμα παραπέρα στοχοποιώντας και πάλι την αλυσίδα εστιατορίων  στη διαμάχη.

«Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσουμε τη διαφήμιση αμερικανικού fast food ως « ξένους πράκτορες» και να εισαγάγουμε την κατάλληλη σήμανση», ανέφερε.

«Το δεύτερο βήμα θα είναι η νομοθετική πρωτοβουλία να συμπεριληφθούν τα αμερικανικά δίκτυα γρήγορου φαγητού στο κατάλληλο μητρώο».

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενώ ο Ρώσος  πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να υπογράψει το νομοσχέδιο για τα  διεθνή ειδησεογραφικά  πρακτορεία ειδήσεων, για να συμπεριληφθούν στο μητρώο αλλοδαπών αντιπροσώπων.

Τα εστιατόρια McDonald ‘s απασχολούν πάνω από 35.000 άτομα στη Ρωσία, ενώ  διαθέτουν τουλάχιστον 430 εστιατόρια σε όλη τη χώρα από το 2014.

Παραμένει ασαφές: τι συνέπειες μπορεί να έχει η επισήμανση, επανεπισήμανση σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες από την ρωσική κυβέρνηση  για την αμερικανική αλυσίδα.

Η ουσία είναι ότι ο ιδιότυπος οικονομικός πόλεμος τωN δύο υπερδυνάμεων μπορεί να μετατραπεί ανά πάσα  στιγμή , μετά την συγκέντρωση νατοϊκών δυνάμεων στην Βαλτική  , ακόμη και σε παγκόσμιο πόλεμο.