Τα ρωσικά ΜΜΕ ξεμπροστιάζουν την θανατηφόρα Monsanto


Τα ρωσικά ΜΜΕ ξεμπροστιάζουν την θανατηφόρα Monsanto
ΠΗΓΗ

Η ΕΕ έχει μόλις παρατείνει μια σύμβαση με τη Monsanto για πέντε ακόμη χρόνια, παρά την ιστορία των προβλημάτων που προκαλούνται από τα φυτοφάρμακα. Η απόφαση αυτή διεξήχθη ενάντια στη βούληση του λαού.

Στο επόμενο κλιπ (με το κείμενο παρακάτω) το κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας σκίζει τόσο στη Monsanto όσο και στους διεφθαρμένους πολιτικούς, οι οποίοι συνεργατικά τους απονεμούσαν σημαντικές γεωργικές συμβάσεις που επηρεάζουν την πλειοψηφία της Ευρώπης. Ο ανταποκριτής μας δείχνει τότε το τραγικό ανθρώπινο κόστος των θανάσιμων προϊόντων της Monsanto.

 

Πρόκειται για ένα κολοσσιακό σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση προτιμά να σβήνει. Πιθανώς, και για λόγους διαφθοράς.

Τη Δευτέρα, μια ad hoc επιτροπή έκτακτης ανάγκης της ΕΕ ψήφισε να επεκτείνει την άδεια που επιτρέπει στους αγρότες να χρησιμοποιούν ένα λίπασμα που ονομάζεται glyphosate. Η ισχύουσα άδεια λήγει στις 15 Δεκεμβρίου.

Τα ρωσικά ΜΜΕ ξεμπροστιάζουν την θανατηφόρα MonsantoΤο γλυφοσικό είναι ένα κοινό απολιπαντικό για την εξάλειψη των ζιζανίων. Παράγεται από τη γιγαντιαία διεθνή εταιρία Monsanto. Η Monsanto έχει κακή φήμη. Ήταν αυτή η εταιρεία που παρήγαγε το στρατιωτικό φυλλώδες χημικό Agent Orange, το οποίο χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ για να βρουν αντάρτες του Vietcong που κρύβονταν στη ζούγκλα.

Ήταν αυτή η εταιρεία που παρήγαγε το σήμερα απαγορευμένο γεωργικό δηλητήριο DDT. Ορισμένοι επιθυμούν να απαγορευθεί το glyphosate, επειδή ουσιαστικά δεν εκκρίνεται από το ανθρώπινο σώμα, αλλά συσσωρεύεται και, σύμφωνα με μια δειλή εκτίμηση από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, είναι “ένα πιθανό καρκινογόνο”, δηλαδή προκαλεί καρκίνο.

Οι δυνάμεις των υποστηρικτών και των αντιπάλων του glyphosate, ωστόσο, δεν είναι ίσες. Μόνο στην Ευρώπη, η Monsanto ξοδεύει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για τα έργα που ασκούν σε ομάδες συμφερόντων. Αυτό είναι ένα ανοιχτό σχήμα. Βέβαια, υπάρχει και μια διαβαθμισμένη.

Στις ΗΠΑ, ο κατάλογος των επίσημων ομάδων συμφερόντων της ισχυρής εταιρείας περιλαμβάνει εξέχοντες γερουσιαστές και πολιτικούς. Ακόμη και η Χίλαρι Κλίντον δεν κρύβει ότι συνδέεται με τη Monsanto και προάγει τα συμφέροντα της εταιρείας.

Ο Bill Gates επένδυσε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στο Monsanto. Είναι πασίγνωστος για την εμμονή του στη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Πάρτε, για παράδειγμα, το σχέδιό του να χρησιμοποιήσετε υπερηχογράφημα για να σταματήσετε την παραγωγή σπερματοζωαρίων σε αρσενικούς όρχεις.

Ωστόσο, θα επιστρέψουμε στην ψηφοφορία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επέκταση της άδειας για το glyphosate στην Γηραιά ήπειρο. Σύμφωνα με τους κανόνες, μια απόφαση εκδίδεται εάν τουλάχιστον 16 χώρες της ΕΕ με συνολικό πληθυσμό 65% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ – τη λεγόμενη δημογραφική πλειοψηφία – ψηφίζουν υπέρ αυτού.

Ας μετρήσουμε. 18 χώρες ψήφισαν “ναι”. Εδώ όλα είναι εντάξει. Βουλγαρία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία, Η Πορτογαλία απείχε. Όμως, σύμφωνα με τους κανόνες, οι απέχοντες συσχετίζονται με εκείνους που είπαν “ναι”.

Έτσι, ο συνολικός πληθυσμός αυτών των 19 χωρών είναι λίγο πάνω από το 65% του συνολικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο συγκεκριμένα, είναι 65,71%. Όλα φαίνονται διαφανή. Αλλά καμία δημογραφική πλειοψηφία δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη Γερμανία. Η Γερμανία εκπροσωπήθηκε από έναν άνθρωπο με πολύ ειλικρινή πρόσωπο, τον Υπουργό Γεωργίας, κ. Christian Schmidt.

Αλλά μέχρι πρόσφατα η Γερμανία ήταν πάντα κατά του glyphosate. Και έτσι πρέπει να ψηφίσει ο Schmidt. Αλλά ο Schmidt ψήφισε το glyphosate. Έχει η Γερμανία αλλάξει τη στάση της την τελευταία στιγμή; Όχι μόνο επειδή ο Schmidt το αποφάσισε προσωπικά.

Marie-Monique Robin, δημοσιογράφος:

“Ο στόχος τους είναι να ελέγξουν την ολόκληρη τροφική αλυσίδα του κόσμου από τον αγρότη μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή. Εάν η συμφωνία αυτή εγκριθεί από την ΕΕ, θα πάρουμε ένα βιομηχανικό τέρας, θα ελέγξουν τα πάντα: σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα όλα τα φάρμακα που θα θεραπεύσουν τους ανθρώπους, άρρωστοι από αυτά τα χημικά. “

Ανταποκριτής:

Ο δημοσιογράφος λέει ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια αύξηση στις εντερικές παθήσεις, τον αυτισμό, τον διαβήτη και τον καρκίνο. Τα μόρια του glyphosate είναι ο λόγος για αυτό.

Παρόμοια κατάσταση υπάρχει στην Αργεντινή και τη Σρι Λάνκα.

“Στη Δανία, οι χοίροι που έφαγαν σόγια με το ζιζανιοκτόνο έγιναν άσχημα ή είχαν αποβολές. Τα χοιρίδια γεννήθηκαν με παραμορφώσεις. Αυτό το χοιρίδιο γεννήθηκε χθες, με παραμορφώσεις. Έχει εξανθήματα. Δεν υπάρχει πάνω μέρος. Δεν υπάρχει κρανίο, ο εγκέφαλος εκτίθεται. Ευτυχώς, γεννήθηκε νεκρό. Με το αυξημένο επίπεδο glyphosate, υπήρξαν περισσότερα χοιρίδια όπως αυτό. “

Δύο Γάλλοι αγρότες υπέβαλαν μήνυση εναντίον της Monsanto. Ένας από αυτούς έχει ήδη κερδίσει τη δίκη. Και οι δύο έχουν καρκίνο, που προκαλείται από καπνούς glyphosate.

 

 

 

Ο Henri Jasse, αγρότης:

“Εάν χρησιμοποιείτε Roundup και glyphosate, θα επηρεάστούν τα φυτά, δεν θα παραμείνουν ριζωμένα στο έδαφος, αλλά θα επιστρέψουν σε μας μέσα από τα τρόφιμα που τρώμε, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν. Είναι σαν το McDonald’s, γνωρίζουμε ότι είναι επιβλαβές, αλλά συνεχίζουμε ακόμα να τα καταλαναλώνουμε “

Ανταποκριτής

Στις ΗΠΑ, η Monsanto παρήγαγε το Orange, το οποίο οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν στον πόλεμο του Βιετνάμ για να κάψουν όλα τα φυτά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα 3 εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν προσβληθούν από διοξίνη και γεννήθηκαν παιδιά με αναπηρία. Η Monsanto ανέπτυξε DDT, που ονομάστηκε χημικό AIDS. Είναι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι που αλλάζουν τη βιοχημεία του σώματος. Εξακολουθούν να απαγορεύονται στην ΕΕ, αλλά είναι ήδη δυνατή η αγορά ΓΤΟ για ζωοτροφές. Παράγεται στη Βόρεια, Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Υπάρχουν γραφεία της Monsanto σε 66 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Ανταποκριτής:

Η κυβέρνηση του Κιέβου σχεδιάζει επίσης να πουλήσει 10,5 εκατομμύρια εκτάρια γης σε ξένες εταιρείες, που είναι το 1/9 της αρόσιμης γης της Ευρώπης. Είναι πιθανό ότι το μερίδιο του λέοντος θα μεταβεί στο Monsanto. Έχει ήδη επιλέξει 10 πεδία για γενετικές δοκιμές σε φυτά. Σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της αγοράς. Η Ουκρανία κατέχει την τρίτη θέση στον κόσμο για την εξαγωγή καλαμποκιού και πέμπτη για την εξαγωγή σιταριού. Η συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ θα της επιτρέψει τελικά να εισαγάγει τα προϊόντα αυτά στην ευρωπαϊκή αγορά.