Συγκάλυψη του καρκίνου της Monsanto: «Δεκαετίες παραπλανητικών τακτικών με κέρδος δισεκατομμυρίων δολαρίων»


Συγκάλυψη του καρκίνου της Monsanto: «Δεκαετίες παραπλανητικών τακτικών με κέρδος δισεκατομμυρίων δολαρίων»Συγκάλυψη του καρκίνου της Monsanto: «Δεκαετίες παραπλανητικών τακτικών με κέρδος δισεκατομμυρίων δολαρίων»
ΠΗΓΗ

Η ιστορία του δολοφόνου Roundup του αγροτικού κολοσσού άρχισε στη δεκαετία του 1980 όταν δοκιμάστηκε για το κύριο συστατικό του, το glyphosate, το οποίο άρχισε να δείχνει κυτταρικές αλλαγές στα εργαστηριακά ζώα. Το 1995, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η ένωση έπρεπε να χαρακτηριστεί ως καρκινογόνος.

Ωστόσο, έξι χρόνια αργότερα, η EPA δήλωσε ότι δεν είναι αρκετά καλό να την χαρακτηρίσουμε ως πιθανή καρκινογόνο ουσία.

Ο Mike Papantonio, μέλος της RT America, συζήτησε το ζήτημα με τον Carey Gillam, έναν ερευνητικό δημοσιογράφο και συγγραφέα.

Carey Gillam: Το ερώτημα του καρκίνου είναι σίγουρα ένα μεγάλο με αυτό το χημικό. Είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αγροχημικό στον κόσμο. Είναι το νερό μας, το φαγητό, το σώμα μας … Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) εξέτασε Δεκαετίες της επιδημιολογίας και τοξικολογίας της έρευνας και της είπε ότι αυτό μοιάζει με μια πιθανή καρκινογόνο ουσία για τον άνθρωπο με ισχυρούς δεσμούς με το Hodgkin λέμφωμα ειδικά.

RT: Στη δεκαετία του ’80 μας είπαν από την EPA ότι το Roundup προκαλεί καρκίνο, στη δεκαετία του 1990 είπαν ότι δεν το έκανε. Και στο μεταξύ έχετε γιατρούς και επιστήμονες λέγοντας ότι προκαλεί καρκίνο. Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

CG: Ναι, ο δικός μας τοξικολόγος της EPA στη δεκαετία του 1980 κοίταξε μια μελέτη με τα ποντίκια που υπέβαλε η Monsanto σε αυτήν. Αυτοί οι ποντικοί εμφάνισαν πολύ σπάνιους και περίεργους όγκους – τα ποντίκια που έλαβαν glyphosate.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τα ευρήματα του glyphosate σε πειραματόζωα. Και η επιδημιολογία και οι μελέτες μπορούν να ετεθούν και σε σεισχυρίζονται οτι μπορούν ναπροσβλήθούν και ανθρώποι.

RT: Σύμφωνα με το βιβλίο σας, πρώτον, υπάρχει μια συγκάλυψη. Δεύτερον, έχει υπάρξει προσπάθεια της Monsanto να προσπαθήσει να απωθήσει την επιστήμη για να δημιουργήσουν τη δική τουςκαι να κάνουν να μοιάζει Roundup είναι απολύτως ασφαλής. Το τρίτο και πολύ ανησυχητικό είναι ότι φαίνεται ότι δεν υπάρχει βοήθεια από την EPA για να πει κανείς την αλήθεια. Ποια είναι η άποψή σου για αυτό; Είναι σωστό, ή είναι υπερβολικό;

CG: Το περιέγραψα στους ανθρώπους. Μου ζητήθηκε να έρθω στην Ευρώπη και να μιλήσω γι ‘αυτό. Είναι πραγματικά δεκαετίες εξαπάτησης, και αυτό είναι αυτό που βράζει κάτω.

Ενώ η εταιρεία έχει αποκαλύψει και αντλήσει πληροφορίες σχετικά με την ανταμοιβή, οι άνθρωποι δεν είχαν αυτή την επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο έχουν χρησιμοποιηθεί πολλαπλές στρατηγικές. έχουν γραφτεί γραπτές επιστημονικές εργασίες. έχουν δοκιμάσει υποκατάστατα – τόσο στο ΕΓΔΕ όσο και στα πανεπιστήμια της χώρας – για να προσπαθήσουν να ελέγξουν το κοινό.