Οι επιστήμονες διέλυσαν τον μύθο για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων νικοτίνης


Οι επιστήμονες διέλυσαν τον μύθο για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων νικοτίνηςΟι επιστήμονες διέλυσαν τον μύθο για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων νικοτίνης
ΠΗΓΗ

Οι Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του ομοσπονδιακού κράτους του Σλέσβιχ-Χολστάιν (Uksh) στη Γερμανία διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος για την υγεία των αγγείων από τους ηλεκτρονικούς Εξατμιστήρες με τη νικοτίνη είναι συγκρίσιμος με τον κίνδυνο των συμβατικών τσιγάρων , και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο Υψηλός. Τα ευρήματά τους δημοσιεύονται στο περιοδικό αγγειακή ιατρική (Vascular Medicine) [1] .

Η μελέτη αφορούσε 15 ενεργούς καπνιστές που επιλέγουν τα παραδοσιακά τσιγάρα. Χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: οι πρώτοι εκπροσωπούσαν καπνιστές συνηθισμένων τσιγάρων, οι δεύτεροι -ηλεκτρονικούς Εξατμιστήρες με νικοτίνη, η τρίτη ομάδα-ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς νικοτίνη.

Μισή ώρα πριν από το πείραμα και δύο ώρες μετά από αυτό, οι επιστήμονες μετρούσαν τη λειτουργική κατάσταση των αγγείων των εθελοντών: Την Κεντρική και περιφερική αρτηριακή πίεση, καθώς και τις παραμέτρους ακαμψίας των αγγειακών τοιχωμάτων.

Ως αποτέλεσμα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εξατμιστήρες με νικοτίνη κατά μέσο όρο άλλαζαν τους δείκτες των αγγείων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι το κάπνισμα των συμβατικών τσιγάρων.

Μετά από το συνηθισμένο τσιγάρο, η αυξανόμενη περιφερική πίεση παρατηρήθηκε κατά μέσο όρο 15 λεπτά, και ο υψηλός καρδιακός ρυθμός-για διάρκεια μισής ώρας, ενώ ο εξατμιστήρας νικοτίνης αύξησε και τα δύο χαρακτηριστικά κατά μέσο όρο στα 45 λεπτά.

Επιπλέον, και οι δύο ομάδες, του καπνίσματος τσιγάρων με τη νικοτίνη, αύξησαν σημαντικά την ακαμψία των αγγειακών τοιχωμάτων

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πιο λεπτομερής έρευνα απαιτεί περισσότερους συμμετέχοντες, αλλά ακόμη και τώρα μπορεί κανείς να μιλήσει για τους κινδύνους του καπνίσματος ηλεκτρονικών εξατμιστήρων νικοτίνης. Τονίζουν επίσης ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι τόσο ασφαλές όπως νομίζαμε προηγουμένως.