Η εξέλιξη των «αντιρατσιστικών» νόμων.


Η εξέλιξη των «αντιρατσιστικών» νόμων.

Η εξέλιξη των «αντιρατσιστικών» νόμων.
Η εξέλιξη των «αντιρατσιστικών» νόμων.
Στην φωτογραφία: Η δήμαρχος του Χιούστον Annise Parker(δεξιά) και η σύντροφός της Kathy Hubbard στην τελετή του «γάμου» τους στην Καλιφόρνια, όπου ο «γάμος» ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμοςΗ πόλη του Χιούστον έκανε επέδωσε κλήτευση σε μια ομάδα ποιμένων με την οποία απαιτεί να παραδώσουν κάθε κήρυγμά τους σχετικά με την ομοφυλοφιλία, την ταυτότητα φύλου ή την AnniseParker, την πρώτη ανοιχτά λεσβία δήμαρχο της πόλης. Όσοι πάστορες δεν συμμορφώνονται, θα μπορούν να οδηγούνται ενώπιον του δικαστηρίου.

«Η κλήτευση του δήμου για τα κηρύγματα και άλλες ποιμαντικές επικοινωνίες είναι και περιττή και άνευ προηγουμένου», δήλωσε η δικηγόρος Christina Holcomb της ‘Alliance Defending Freedom’ (ή ADF – Συμμαχία για την Υπεράσπιση της Ελευθερίας) σε μια δήλωση. «Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δικηγόροι του επιδίδονται σε μια ιερά εξέταση με σχέδιο να καταπνίξουν κάθε κριτική των ενεργειών τους».

Η ADF, το διεθνώς γνωστό δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται σε περιπτώσεις θρησκευτικής ελευθερίας-, αντιπροσωπεύει πέντε ποιμένες του Χιούστον, οι οποίοι έχουν καταθέσει προσφυγή στο δικαστήριο της επαρχίας Harris για να εξαφανιστεί η κλήτευση, υποστηρίζοντας ότι είναι «υπερβολικά ευρεία, υπερβολικά επαχθής, προσβλητική και κακόβουλη».

Η εξέλιξη των «αντιρατσιστικών» νόμων.
«Τα πολιτικά και τα κοινωνικά σχόλια δεν είναι έγκλημα», είπε ηHolcomb. «Προστατεύονται από την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος».

Η κλήτευση αυτή είναι μόνο η τελευταία εξέλιξη του νέου διατάγματος για την «εξάλειψη των διακρίσεων» στο Χιούστον. Ο νόμος, μεταξύ άλλων συνεπειών, θα επιτρέπει σε άντρες που προσδιορίζουν τον εαυτό τους ως «γυναίκα» να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες των γυναικών και αντίστροφα. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το μέτρο τον Ιούνιο.

Η εφημερίδα ‘Houston Chronicle’ ανέφερε ότι οι αντίπαλοι του διατάγματος ξεκίνησαν μια on line συλλογή υπογραφών – αναφορά, με πάνω από 50.000 υπογραφές-πολύ περισσότερες από τις 17.269 που απαιτούνται για να τεθεί ένα δημοψήφισμα σε ψηφοφορία.

Ωστόσο, ο δήμος απέρριψε την αίτηση τον Αύγουστο λόγω εικαζόμενων παρατυπιών.

Μόλις οι αντίπαλοι του νομοσχεδίου κατέθεσαν μήνυση, οι δικηγόροι της πόλης ανταποκρίθηκαν εκδίδοντας τις κλήσεις κατά των ποιμένων.

Οι ποιμένες δεν ανήκαν στους μηνυτές. Ωστόσο, ήταν μέρος ενός συνασπισμού περίπου 400 εκκλησιών της περιοχής του Χιούστον, που αντιτάχθηκε στο διάταγμα. Οι εκκλησίες αντιπροσωπεύουν διάφορες θρησκευτικές ομάδες.

«Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, και όχι ‘Big Brother’ ηγεμόνες, που δεν ανέχονται καμία διαφωνία ή κριτική», δήλωσε ο δικηγόρος της ADF, ErikStanley. «Αυτό έχει σχεδιαστεί για να εκφοβίσει τους ποιμένες».

Η εξέλιξη των «αντιρατσιστικών» νόμων.

Από την πλευρά της Δημάρχου Parker δεν δόθηκε κάποιο σχόλιο.

Ωστόσο, ο δικηγόρος Stanley της ADF υποψιάζεται ότι η δήμαρχος θέλει να ντροπιάσει δημοσίως τους ποιμένες. Είπε ότι αναμένει ότι εκείνοι θα συνεχίσουν τα κηρύγματά τους και να ελέγχουν δημοσίως και ο δήμος θα τα θεωρήσει αυτά στοιχεία για να τους εκθέσει ως «αντι-γκέι φανατικούς».

Η εξέλιξη των «αντιρατσιστικών» νόμων.
Μεταξύ αυτών που δέχτηκαν την κλήση είναι ο Steve Riggle,πάστορας της Grace Community Church. Διετάχθη να παραδώσει όλες τις ομιλίες και τα κηρύγματα που σχετίζονται με την Parker, την ομοφυλοφιλία και την ταυτότητα φύλου, καθώς και όλες τις επικοινωνίες με τα μέλη του ποιμνίου του.

«Αυτή είναι μια προσπάθεια να τρομάξουν τους ποιμένες να πάψουν να μιλούν για τα πολιτιστικά θέματα του σήμερα», είπε οRiggle. «Η δήμαρχος θέλει να φιμώσει τη φωνή μας. Είναι μια νταής (bully)».

Ένας άλλος ποιμένας, ο Dave Welch, είπε «δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε από τη δήμαρχο. Δεν φοβόμαστε από αυτά τα νταηλίκια. Δεν μας πτοούν καθόλου».

Ο Tony Perkins, επικεφαλής του Family Research Council, δήλωσε ότι οι ποιμένες όλου του έθνους θα πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τους λειτουργούς του Χιούστον.

Η εξέλιξη των «αντιρατσιστικών» νόμων. Ο Perkins χαρακτήρισε τις ενέργειες της δημάρχου «ένα σχέδιο για να κάμψουν την εκκλησία».

«Στο βιβλίο μου, “God LessAmerica” (‘Λιγότερος Θεός στην Αμερική’ – παράφραση του “GodBless America”) είχα προβλέψει ότι η κυβέρνηση μια ημέρα θα προσπαθήσει να φιμώσει τους αμερικάνους ποιμένες και υπό το πρόσχημα της ανεκτικότητας και της διαφορετικότητας, οι αιρετοί θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν τη θρησκευτική ελευθερία. Δυστυχώς, αυτή η μέρα έφτασε νωρίτερα από ό, τι ακόμη και περίμενα», λέει ο συγγραφέας Todd Starnes.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/2014/10/blog-post_27.html