Αμερικανικό ντοκιμαντέρ: Εκτός ελέγχου η ευθανασία των ηλικιωμένων


Αμερικανικό ντοκιμαντέρ: Εκτός ελέγχου η ευθανασία των ηλικιωμένων

Αμερικανικό ντοκιμαντέρ: Εκτός ελέγχου η ευθανασία των ηλικιωμένωνΑμερικανικό ντοκιμαντέρ: Εκτός ελέγχου η ευθανασία των ηλικιωμένων
Νέο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου PBS αναδεικνύει τον “άρρωστο” συντονισμό των υπόγειων κέντρων προώθησης και πραγματοποίησης της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.Το φαινόμενο είναι πλέον πολύ έντονο και στις Η.Π.Α, και τα δίκτυα τόσο απάνθρωπα που εκμεταλλεύονται την ίδια την ανθρώπινη ασθένεια και πόνο για το οικονομικό κέρδος. H σκηνοθέτης και σεναριογράφος του ντοκιμαντέρ Miri Navasky δήλωσε προς το blog του PBS:

“Ανακαλύψαμε, προς πλήρη έκπληξή μας, ότι υπάρχουν ομάδες σε αυτή τη χώρα (Η.Π.Α) που βοηθούν τους ανθρώπους να πεθάνουν – ακόμη και σε πολιτείες όπου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι παράνομη. Γνωρίζαμε ήδη για τη δράση της ομάδος Compassion & Choices, την ομάδα που προωθεί δηλαδή ”το δικαίωμα στον θάνατο” οδηγώντας τις ενέργειες νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στη χώρα. Όμως δεν είχαμε κανένα στοιχείο για την έκταση των προγραμμάτων συμβουλευτικής ‘τερματισμού της ζωής’ που εκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των πρωταρχικών ερευνητικών συναντήσεών μας,… βρήκαμε έναν εκπληκτικό όγκο λεπτομερών πληροφοριών τις οποίες η Compassion and Choices μας προσέφερε ”απλόχερα”… ”

Το ντοκιμαντέρ του PBS εστιάζει κυρίως στο δίκτυο Final Exit. Το συγκεκριμένο δίκτυο αποτελεί ουσιαστικά μία ομάδα ηλικιωμένων εθελοντών οι οποίοι παραβρίσκονται στα περιστατικά θανάτων μέσω υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Ένα από τα μέλη του Δικτύου Final Exit δήλωσε προς το δίκτυο PBS ότι ήταν μάρτυρας εκατοντάδων ”υποβοηθούμενων” αυτοκτονιών σε ολόκληρη την Αμερική.. .

Η Navasky τονίζει ως μεγαλύτερο πρόβλημα την μικρή συνοχή της στάσης της Αμερικανικής κοινής γνώμης στο ζήτημα της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Η νομική πραγματικότητα έγκειται στο γεγονός ότι η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη μόνο στις πολιτείες του Oregon και της Washington.

Όμως, η ρευστότητα των νόμων και της εφαρμογής τους – ίσως και εκ του ”πονηρού” – δημιουργεί δυσκολίες στην δίωξη και καταδίκη των ατόμων που συμμετέχουν σε μία αυτοκτονία, πόσο μάλλον απέναντι στα “κέντρα συμβουλευτικής και προώθησης του δικαιώματος στον θάνατο”…

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα του εν λόγω αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ:

πηγή pentapostagma προέλευση antineotaksiths