CIA: Ο Παγκόσμιος Τρομοκράτης


CIA: Ο Παγκόσμιος Τρομοκράτης

CIA: Ο Παγκόσμιος Τρομοκράτης

Οι Η.Π.Α πραγματοποιούν συχνά πολέμους σε εξωτερικές χώρες με την πρόφαση της καταπολέμησης της «τρομοκρατίας». Όμως, η χώρα των Η.Π.Α είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της τρομοκρατίας στον κόσμο, και η CIA αποδεικνύεται ξεκάθαρα ως ο «μυστικός» παγκόσμιος τρομοκράτης..

Η CIA δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1947.

Μόλις 9 μήνες αργότερα, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Π.Α εξέδωσε οδηγία προς την CIA για την εμπλοκή της σε μυστικές επιχειρήσεις:

Όπως ορίστηκε στην οδηγία, «μυστικές επιχειρήσεις» θεωρούνται όλες οι δραστηριότητες οι οποίες πραγματοποιούνται ή χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση των Η.Π.Α κατά εχθρικών κρατών του εξωτερικού ή ομάδων ή ακόμη και κατά στόχων φιλικά προσκείμενων κρατών του εξωτερικού, αλλά που θα σχεδιάζονται και θα εκτελούνται με τέτοιο τρόπο ώστε οποιαδήποτε ευθύνη ή εμπλοκή της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με αυτές δεν θα είναι προφανής σε άτομα που είναι εκτός του οργανισμού και που αν αποκαλυφθούν η κυβέρνηση των Η.Π.Α. θα μπορεί να ισχυρισθεί με πειστικότητα ότι δεν είχε καμία ανάμιξη σε αυτές.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε μυστικές δραστηριότητες σχετίζονται με: προπαγάνδα, οικονομικούς πολέμους, πρόληψη άμεσης δράσης συμπεριλαμβανομένου του σαμποτάζ, αντι-σαμποτάζ, μέτρα κατεδάφισης και εκκένωσης, ανατροπές καθεστώτων κατά εχθρικών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας προς κρυφά κινήματα αντίστασης, ένοπλες ομάδες και ομάδες απελευθέρωσης προσφύγων και υποστήριξη προς εγχώρια αντι-κομμουνιστικά στοιχεία σε επαπειλούμενες χώρες του ελεύθερου κόσμου.

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα περιλαμβάνουν ένοπλες συγκρούσεις μέσω «επίσημων» στρατιωτικών δυνάμεων, κατασκοπεία, αντι-κατασκοπεία, και κάλυψη και εξαπάτηση για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Από την στιγμή της έκδοσης της οδηγίας, η CIA έχει εμπλακεί σε πολλές μυστικές επιχειρήσεις που δεν αποτελούν τίποτε άλλο από διεθνή τρομοκρατία, όπως:
Βοήθεια και προστασία– σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης – προς ναζί εγκληματίες πολέμου.
Ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Ιράν το 1953, μέσω της πραγματοποίησης βομβαρδισμών και της επίρριψης της ευθύνης σε άλλους, όπως παραδέχθηκε η ίδια η CIA.
Σχεδιασμό και πραγματοποίηση πραξικοπημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών ξένων ηγετών.
Τάγματα θανάτου στην Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, το Βιετνάμ, το Ιράκ και αρκετές ακόμη χώρες.
Πραγματοποίηση τρομοκρατικών βομβιστικών ενεργειών στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ( βίντεο του BBC ) από τη δεκαετία του 50 έως και τη δεκαετία του 90, και την επίρριψη της ευθύνης στους κομμουνιστές, με στόχο να υποστηριχθούν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης από το λαό για την καταπολέμηση του κομμουνισμού.
Υποστήριξη μέσω χρηματοδότησης, παροχής οπλισμού και εφοδιαστικών προγραμμάτων προς τους Mujahadeen … την τρομοκρατική οργάνωση που αποτέλεσε τον προκάτοχο της Al Qaeda.
Διακίνηση ναρκωτικών με στόχο την υποστήριξη των μυστικών της επιχειρήσεων.
Βασανίζοντας πολυάριθμους αθώους, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες κομμουνιστικές τεχνικές που στόχευαν ειδικότερα στην εκμαίευση ψευδών ομολογιών. Η CIA βασανίζει ανθρώπους στις «μαύρες τοποθεσίες της»  σε ολόκληρη την υφήλιο.

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς – συμπεριλαμβανομένων και κυβερνητικών αξιωματούχων – η Αμερική είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της τρομοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως μέσω των επιχειρήσεων της CIA…

Καταρρίπτεται, έτσι, διαπαντός η αμερικανική πρόφαση της πραγματοποίησης επεμβάσεων σε χώρες τους εξωτερικού υπέρ της αποκατάστασης της διεθνού