Ο gay Πρωθυπουργός μιας Gay Pride στις Βρυξέλλες


Ο gay Πρωθυπουργός μιας Gay Pride στις Βρυξέλλες

Ο gay Πρωθυπουργός μιας Gay Pride στις ΒρυξέλλεςΟ gay Πρωθυπουργός μιας Gay Pride στις Βρυξέλλες

O σοσιαλιστής Πρωθυπουργός σε ένθερμο φιλί με transexual κατα τη χθεσινή Gay Pride
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, ο ιταλογενής Elio di Rupo ο οποίος έχει παραδεχθεί δημοσίως την ομοφυλοφιλία του, όταν πριν από χρόνια υπήρξε κατηγορούμενος για παιδοφιλία, αδίκημα για το οποίο αθωώθηκε, παραβρέθηκε στη Gay Pride των Βρυξελλών όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τους τραβεστί . Αδιάσειστος μάρτυρας τόσο οι φωτογραφίες όσο και οι τίτλοι των βελγικών εφημερίδων: “Di Rupo, Gay star de… la Gay Pride »(DH)Ο gay Πρωθυπουργός μιας Gay Pride στις Βρυξέλλες
To Σάββατο 17 Μαίου; 100.000 άτομα συμμετείχαν στην 19η Gay Pride των Βρυξελλών. Επώνυμοι (πολιτικοί) και ανώνυμοι αλλά και σωσίες της Conchita που έκλεψαν την παράσταση. Πολύχρωμη φιέστα με μπαλόνια και σημαίες στο χρώμα του ουράνιου τόξου.Παρέλασαν άρματα και πολιτικών κομμάτων (σοσιαλιστικό PS ,οικολόγοι πράσινοι Ecolo Groen, MR φιλελεύθερο.) Αυτή τη χρονιά δεν συμμετείχαν μόνο 2 κόμματα: το πρώην χριστιανοδημοκρατικό (cdH) και το ακροδεξιό φλαμανδικό (Vlaams Belang).Το κλου της φετεινής διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή περίπου 20 αστυνομικών με δικό τους club το “Rainbow Cops” παράρτημα του LGBT.

Την Παγκόσμια Ημέρα της μάχης κατά της ομοφοβίας η “Pride4Every1″ όπως είναι η νέα ονομασία της Gay Pride συγκέντρωσε στο κέντρο των Βρυξελλών ένα πλήθος ρεκόρ.Oι διοργανωτές θριαμβολογούν αφού η αντίστοιχη περσινή ατραξιόν είχε 80.000 συμμετέχοντες. Σ΄αυτή την εβδομάδα των εκλογών το σύνθημα ήταν: “ψηφίστε για την ισότητα ” (εννοείται των τριών φύλων).Οι κοινότητες ομοφυλόφιλων bysexual και transexual αλλά και οι συμπαθούντες δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα καρναβαλιού. Η Gay Pride των Βρυξελλών παραδοσιακά είναι αυτή που πάντα πραγματοποιείται πρώτη για ν΄ακολουθήσουν οι αντίστοιχες στις υπόλοιπες χώρες. Δίνει το ρυθμό.

Η πομπή ξεκίνησε από την Bourse και κατέληξε στην Boulevard Anspach ενώ η φιέστα της διαφορετικότητας συνεχίστηκε στους γύρω δρόμους.Ο εκπρόσωπος τύπου της διοργάνωσης τόνισε :” όταν ξεκινήσαμε πριν 19 χρόνια δεν υπήρχε κανείς πολιτικός στο podium. Σήμερα είναι παρόντα σχεδόν όλα τα κόμματα”.
Το μπλοκ του σοσιαλιστικού κόμματος επικεντρώθηκε στην υποστήριξη της νομικής κατοχύρωσης « των παρένθετων μητέρων » ….που θα φέρνουν παιδιά και για ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

Οι διοργανωτές κατέθεσαν στο πρακτορείο Belga το αίτημά τους για ολοκληρωτική ισότητα και δράσεις κατά της ομοφοβίας που θα πρέπει να αναληφθούν από τα κόμματα και προσέθεσαν ότι η ομοφυλοφιλία τιμωρείται ακόμη δια νόμου σε 72 χώρες.Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των LGBT (Lesbien Gay Bysexuel Transexual) εξαρτάται όχι μόνο από την πολιτική βούληση αλλά και από την εξέλιξη των ηθών, δήλωσε ο πρόεδρος της διοργάνωσης Paul Magnette. ( RTBF)

Αυτήν την παράμετρο έχουν αναλάβει να διαμορφώσουν τα ΜΜΕ,η κουλτούρα και τελευταία και η εκπαίδευση δια τηςθεωρίας του είδους.
Ο gay Πρωθυπουργός μιας Gay Pride στις ΒρυξέλλεςΟ gay Πρωθυπουργός μιας Gay Pride στις ΒρυξέλλεςΟ gay Πρωθυπουργός μιας Gay Pride στις ΒρυξέλλεςΟ gay Πρωθυπουργός μιας Gay Pride στις Βρυξέλλες
pentapostagma.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/05/gay-gay-pride.html