Άνθρωπος του Soros ζητάει η Google να γίνει ο χωροφύλακας των «περιθωριακών» που πιστεύουν σε “Θεωρίες Συνωμοσίας”


Άνθρωπος του Soros ζητάει η Google να γίνει ο χωροφύλακας των «περιθωριακών» που πιστεύουν σε "Θεωρίες Συνωμοσίας"Άνθρωπος του Soros ζητάει η Google να γίνει ο χωροφύλακας των «περιθωριακών» που πιστεύουν σε “Θεωρίες Συνωμοσίας”

Άνθρωπος του Soros ζητάει η Google να γίνει ο χωροφύλακας των «περιθωριακών» που πιστεύουν σε “Θεωρίες Συνωμοσίας”

Του Paul Joseph Watson (Prison Planet.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
ΠΗΓΗ
Ο πρώην συναδέλφος του ‘Open Society’ George Soros και νυν μελετητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Evgeny Morozov έχει ζητήσει από την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης να γίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις που θα διώκουν τα «εγκλήματα σκέψης», με την παροχή προειδοποιήσεων σχετικά με ιστοσελίδες που περιέχουν«θεωρίες συνωμοσίας», όπως η θεωρία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι κατά κύριο λόγο ανθρωπογενής.

Ο Morozov, του οποίου η βιογραφία επιβεβαιώνει ότι είναι ένα πρόσωπο με υψηλές διασυνδέσεις, επικρίνει σε ένα άρθρο του στο Slateτο πώς το Διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για «ανθρώπους που αρνούνται την υπερθέρμανση του πλανήτη» καθώς και το «κίνημα κατά των εμβολιασμών», καλώντας το Google να παρέχει μία κοινωνικά υπεύθυνη θεραπεία» που θα περιθωριοποιήσει αυτές τις πεποιθήσεις με την τροποποίηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η λύση του είναι η «να ωθηθούν οι μηχανές αναζήτησης να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για το περιεχόμενό τους και να ασκούν ένα βαρύτερο προσεκτικό έλεγχο στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναζήτησης για ζητήματα όπως η “υπερθέρμανση του πλανήτη” ή οι “εμβολιασμοί”. Η Google έχει ήδη μια λίστα ερωτημάτων αναζήτησης που στέλνουν περισσότερη επισκεψιμότητα σε σελίδες που πουλάνε ψευδοεπιστήμη και θεωρίες συνωμοσίας. Γιατί να μην τις αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο από τις φυσιολογικές αναζητήσεις; Έτσι, κάθε φορά που στους χρήστες παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης που είναι πιθανό να τους στείλουν σε σελίδες που οργανώνονται από ψευδοεπιστήμονες ή συνωμοσιολόγους, η Google μπορεί να εμφανίσει ένα τεράστιο κόκκινο banner ζητώντας από τους χρήστες να είναι προσεκτικοί και να ελέγχουν μία προηγούμενη λίστα με έγκυρες πηγές πριν πάρουν κάποια απόφαση».

Αυτό αντιπροσωπεύει ένα παρόμοιο επιχείρημα με την «γνωστική διείσδυση» του Cass Sunstein που είναι μια προσπάθεια από τον ‘τσάρο πληροφοριών’ του Ομπάμα να δείξει την ηχηρή προειδοποίηση της κυβέρνησης για αμφιλεγόμενες ιστοσελίδες (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ισχυρίζονται ότι η έκθεση στο ηλιακό φως είναι υγιής).

Σε ένα χλευαστικό άρθρο ο Sunstein ζήτησε τα πολιτικά blogs να αναγκασθούν να συμπεριλάβουν pop ups που θα δείχνουν “ένα γρήγορο επιχείρημα για μια ανταγωνιστική άποψη”. Επίσης απαίτησε την επιβολή φόρων σε διιστάμενες απόψεις και μάλιστα την επιβολήολοκληρωτικής απαγόρευσης σε ορισμένες σκέψεις.

Με εταιρείες όπως η Google, η οποία έχει εξελιχθεί σε σχεδόν τον φύλακα ολόκληρου του Internet και έχει ήδη υιοθετήσει τακτικές λογοκρισίας αλά SOPA, η δύναμη να υποδεικνύεις ποιες πολιτικές και επιστημονικές θέσεις είναι αποδεκτές και ποιες είναι περιθωριακές και «θεωρίες συνωμοσίας» είναι προσβολή στην ελεύθερη σκέψη και δίνει την αίσθηση ενός κινέζικου τύπου ελέγχου σκέψης.

Το επιχείρημα του Morozov είναι επίσης εντελώς υπονομευτικό καθώς οι δύο λεγόμενες «θεωρίες συνωμοσίας» περιθωριακών που αναφέρει ότι χρήζουν τον έλεγχο της Google ως «εγκλήματα σκέψης», ο σκεπτικισμός για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους κινδύνους των εμβολίων, είναι απόψεις που έχουν εκατομμύρια Αμερικανών οι οποίο δεν είναι καθόλου «περιθωριακοί».

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς πιστεύουν τώρα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα, ένας αριθμός που πέφτει συνέχεια τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Επιπλέον, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ένα τέταρτο των Αμερικανών, περίπου 75 εκατομμύρια, πιστεύουν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή και μπορούν να προκαλέσουν αυτισμό. Για να το χαρακτηρίσουμε αυτό ως μια μειονότητα συνωμοσιολόγων είναι σαν να επισημαίνουμε ότι ο καθολικισμός είναι ένα δόγμα ενός μικρού περιθωρίου.

Το να λες ότι οι απόψεις σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την ασφάλεια των εμβολίων τρελές πεποιθήσεις συνωμοσίας περιθωριακών, όπως λέει ο Morozov στο άρθρο του, είναι ασύστολα ανακρίβειες και φανερώνεται έτσι η ατζέντα που έχει με γνώμονα την προκατάληψη της ρητορικής του.

Αυτό φαίνεται και από τα σχόλια που κάνουν οι αναγνώστες, που σχεδόν καθολικά χλευάζουν τον Morozov και επιτίθενται στην έκκλησή του για λογοκρισία στο διαδίκτυο.

“Την ημέρα που η Google θα κάνει τέτοια πράγματα θα είναι η ημέρα που θα πάω να βρω μια νέα μηχανή αναζήτησης”, γράφει ένας.

Η ρητορική του Morozov είναι απλώς μια πτυχή της ευρύτερης κίνησης για να μετατραπεί το Διαδίκτυο σε ένα θάλαμο που θα ακούγεται η ηχώ της κατεστημένης προπαγάνδας και θα πνίγεται κάθε εναλλακτική φωνή προς όφελος των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που κάνουν δισεκατομμύρια από την πώληση επικίνδυνων εμβολίων και των επιστημονικών φορέων των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από τον μύθο του global warming.

Αντιπροσωπεύει μια άλλη προσπάθεια να κερδιθεί ο πόλεμος της πληροφορίας που το κατεστημένο αυτή τη στιγμή χάνει, όπως ηΧίλαρι Κλίντον παραδέχθηκε, με το να δημιουργεί όχι απλώς ένα νέο Οργουελικό Ιντερνετικό Υπουργείο της Αλήθειας, όπως ο Μπιλ Κλίντον ζήτησε, αλλά αποδίδοντας το ρόλο αυτό στον μεγάλο φρουρό του Διαδικτύου την ίδια την Google.