Μια… ωραία ατμόσφαιρα έχει γίνει το ΝΑΤΟ


Μια... ωραία ατμόσφαιρα έχει γίνει το ΝΑΤΟΜια… ωραία ατμόσφαιρα έχει γίνει το ΝΑΤΟ
Γ. Λιναρδής
Μόνο εγκάρδιες δεν είναι πλέον οι σχέσεις μεταξύ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αποκαλεί τους Ολλανδούς «φασίστες», ενώ ο Ρούτε ανταπαντά αποκαλώντας τον Ερντογάν «τρελό». Όμως οι αντεγκλήσεις αυτές που θυμίζουν σκηνές από καταρρέοντα γάμο δεν περιορίζονται μόνο μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ και έτερον μέλος της συμμαχίας «ιεροκήρυκα του μίσους», αναφερόμενη στην πολιτική του Τραμπ σχετικά με τους μουσουλμάνους μετανάστες. Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ απείλησε το έτερον μέλος του ΝΑΤΟ Βρετανία ότι θα πληρώσει «υψηλό τίμημα» εξ αιτίας της απόφασης του βρετανικού λαού για BREXIT, νομίζοντας ότι με την απειλή του θα αποτρέψει άλλα κράτη-μέλη να πράξουν το ίδιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών του νατοϊκού Λουξεμβούργου διαμήνυσε στην κυβέρνηση της νατοϊκής Πολωνίας ότι με τις αποφάσεις της κατά των λαθρομεταναστών «εγκλωβίζεται στην ανομία», ενώ κατηγόρησε την επίσης νατοϊκή Ουγγαρία ότι βλάπτει τα συμφέροντα της Συμμαχίας με την πολιτική της σχετικά με το ίδιο θέμα. Η πολωνική κυβέρνηση απείλησε την Γερμανία με «εκδίκηση» επειδή η γερμανική κυβέρνηση προώθησε την επανεκλογή του Ντόναλντ Τούσκ ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάτι που δεν επιθυμούσαν οι Πολωνοί. Εν κατακλείδι και χωρίς καν να αναφερθούμε στις καθημερινές στρατιωτικές απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, η Ατλαντική Συμμαχία είναι πραγματικά μια «ωραία ατμόσφαιρα», μια ατμόσφαιρα που θυμίζει οικογένειες που οδηγούνται σε διαζύγιο.

Οι επεμβάσεις του ΝΑΤΟ σε ξένες χώρες την τελευταία εικοσαετία, σε χώρες από τις οποίες ουδόλως απειλείτο, η εξάπλωση της Συμμαχίας προς Ανατολάς στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας και τα σχέδια προσχώρησης στον υποτιθέμενο αμυντικό συνασπισμό του Μαυροβουνίου, των Σκοπίων, της Μολδαβίας, της Γεωργίας και της Ουκρανίας φαίνεται ότι δημιουργούν αντίρροπες τάσεις εντός του ΝΑΤΟ, τάσεις οι οποίες εντείνονται και από την δήλωση Τραμπ περί «παρωχημένης συμμαχίας», τάσεις οι οποίες θα γίνουν περισσότερο διακριτές το επόμενο διάστημα.
Η «ωραία ατμόσφαιρα» μπορεί να οδηγήσει σε αποχωρήσεις κρατών-μελών από την Συμμαχία, μέλη τα οποία ουδόλως εμφιλοχωρούνται από την πολιτική που εκπέμπει το ΝΑΤΟ, μια πολιτική που στην πραγματικότητα προστατεύει τα συμφέροντα του διεθνούς σιωνιστικού κατεστημένου, αφού η συμμαχία αυτή αντί να είναι αμυντική εξελίχθηκε σε μια μετωπική νεοιμπεριαλιστική και αποσταθεροποιητική οργάνωση. Το ΝΑΤΟ στο πέρασμα των δυο τελευταίων δεκαετιών έχει αποδείξει ότι ουδόλως είναι φύλακας της «ειρήνης» και της «δημοκρατίας», όπως θέλει να αυτοαποκαλείται, αλλά η εμπροσθοφυλακή του νεοιμπεριαλισμού και της Νέας παγκόσμιας Τάξης.

Το σημερινό ΝΑΤΟ είναι μια πολιτική οργάνωση η οποία στο όνομα της δήθεν παγκόσμιας ασφάλειας διενεργεί επιθετικούς πολέμους και επεμβάσεις εκτός ορίων της συμμαχίας, με στόχο την εξασφάλιση των συμφερόντων του διεθνούς Σιωνισμού. Σε αυτό το πλαίσιο ανακαλύπτει υποθετικούς αντιπάλους και υποτιθέμενες πηγές παγκόσμιας ανασφάλειας, ούτως ώστε να δικαιολογεί στρατιωτικές επεμβάσεις σε διάφορες περιοχές και χώρες του πλανήτη. Το σημερινό ΝΑΤΟ έχει μετατραπεί σε μια οργάνωση ελέγχου της εθνικής και λαϊκής βούλησης, όπως επίσης και σε μια οργάνωση ελέγχου και διευκόλυνσης των λαθρομεταναστευτικών ροών.

Σε αυτό το ΝΑΤΟ η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μέλος, αφού αυτό το ΝΑΤΟ δεν θέλει να μας προστατεύσει από τον νεοοθωμανικό επεκτατισμό και πρακτικά προετοιμάζει την δομική επικυριαρχία της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο. Καιρός να ξεφύγουμε από αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα» και να ζητήσουμε διαζύγιο. 65 χρόνια γάμου με ένα άπιστο έτερον ήμισυ είναι πάρα πολλά.