Οι πολιτικοί ενοχλούνται απο την ορθοδοξία, όχι όμως απο Τεκτονισμο, Αστρολογία, Σαϊεντολογία, Εβραϊσμό, Βουδισμό


Οι πολιτικοί ενοχλούνται απο την ορθοδοξία, όχι όμως απο Τεκτονισμο, Αστρολογία, Σαϊεντολογία, Εβραϊσμό, Βουδισμό

Οι πολιτικοί ενοχλούνται απο την ορθοδοξία, όχι όμως απο Τεκτονισμο, Αστρολογία, Σαϊεντολογία, Εβραϊσμό, ΒουδισμόΈχετε προσέξει ότι οι κυβερνώντες ενοχλούνται πολύ από το Άγιο Φως , την περιφορά λειψάνων κι άλλες παραδόσεις της Ορθοδοξίας …

αλλά δεν τους ενοχλούν καθόλου παραθρησκευτικές οργανώσεις με γελοία τελετουργικά (σπαθιά και νεκροκεφαλές) όπως ο Τεκτονισμός, δεν τους ενοχλούν καθόλου άλλες αστείες επινοήσεις όπως η Αστρολογία, η Σαϊεντολογία και γενικά οι πρόσφατες αιρέσεις των τηλε-Ευαγγελιστών , ο Βουδισμός , η Γιόγκα κλπ.
Μόνο η Ορθοδοξία τους ενοχλεί λόγω μεγέθους και θέλουν να κάνουν τα πάντα για να την διασπάσουν σε περισσότερα κομμάτια. Μπορεί να εμφανιστεί και πάλι κάποιος σαν τον Χριστόδουλο που να έχει επιρροή στους Χριστιανούς και να τους κατεβάζει στο δρόμο να αντισταθούν στην επίθεση που δέχονται από τη μαφία της κυβέρνησης …αντί να κρύβεται και να σιγοντάρει την εξουσία όπως ο Ιερώνυμος.

Αρχιεπισκοπή Κρήτης για τη “γιόγκα”: «Δεν είναι γυμναστική, είναι κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού»

Με αφορμή την ομιλία της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι με θέμα «Γιόγκα: Η επιστήμη της ζωής», που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, η Αρχιεπισκοπή φρόντισε να εκφράσει την… ανησυχία της χωρίς όπως επισημαίνει να περιορίσει την ελευθερία

Την ανησυχία της για την διδασκαλία της γιόγκα, καθώς είναι εμποτισμένη με ινδουιστικές φιλοσοφίες και αλλοιώνει την χριστιανική συνείδηση, εκφράζει η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, με αφορμή την ομιλία της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι με θέμα «Γιόγκα: Η επιστήμη της ζωής», που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

«Η γιόγκα, αν και συνήθως παρουσιάζεται με την μορφή της καθαρά γυμναστικής άσκησης, όμως είναι εμποτισμένη με ινδουιστικές φιλοσοφίες, και μάλιστα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού (σύμφωνα με τα ιερά κείμενα των ίδιων των Ινδουιστών, όπως η Μπαγκαβίτ Γκιτά)» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, με αφορμή την εκδήλωση, που θα γίνει στην αίθουσα Ανδρόγεω, στο Ηράκλειο.

Επίσης, η Αρχιεπισκοπή Κρήτης αναφέρει ότι δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία, αλλά να εκφράσει την ανησυχία της και να ενημερώσει.
Προς τούτο επισημαίνει ότι «στο βιβλίο της η ίδια η κ. Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, φθάνει στο, πέραν οπό κάθε λογική, σημείο να γράφει: “Οι πρακτικές της Γιόγκα σας φέρνουν πιο κοντά στην καρδιά της δικής σας θρησκείας…”[3], αλλοιώνοντας την χριστιανική συνείδηση όσων οπό τούς οπαδούς της οργάνωσης ενστερνίζονται τις θέσεις αυτές.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η παραπάνω φιλοϊνδουϊστική οργάνωση συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών πού θεωρούνται ως ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη Πίστη».

Καταλήγοντας η Αρχιεπισκοπή αναφέρει, ότι ως ελληνικός ορθόδοξος λαός, χρειαζόμαστε σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε, τις ρίζες μας, να ανακαλύψουμε την ταυτότητα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, που δεν έχουν καμία σχέση με καμιά ανατολική θρησκεία.