Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Το να μη μιλάς ευθέως στους άλλους είναι ρατσιστικό


Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Το να μη μιλάς ευθέως στους άλλους είναι ρατσιστικόΠανεπιστήμιο Οξφόρδης: Το να μη μιλάς ευθέως στους άλλους είναι ρατσιστικό

Δεν παλεύονται πλέον οι εγκάθετοι της Νέας Τάξης!
ΠΗΓΗ
«Όσοι φοιτητές αποφεύγουν να κοιτάζουν στα μάτια τους συμφοιτητές τους ενδέχεται να επιδεικνύουν ρατσιστική συμπεριφορά».
Αυτό υποστηρίζει το τμήμα «Equality and Diversity» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σημειώνοντας επίσης πως «το να μη μιλάς ευθέως στους άλλους» μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και «ρατσιστική επίθεση» που με τη σειρά της οδηγεί σε «διαταραχές ψυχικής υγείας».

Δηλαδή αν δεν έχεις όρεξη να μιλήσεις σε κάποιον ή να τον κοιτάξεις στα μάτια, μπορεί να θεωρηθείς ρατσιστής!
Απίστευτα πράγματα, προκειμένου να σε αναγκάσουν να ενταχθείς στο όποιο σύνολο, ακόμα και αν δεν το επιθυμείς.

Μάλιστα, σε πρόσφατο newsletter, το τμήμα παραθέτει κι άλλα παραδείγματα «καθημερινού ρατσισμού», όπως το να ρωτάς κάποιον μαύρο ή οποιοδήποτε άτομο από κάποια εθνική μειονότητα ποια είναι η καταγωγή του ή να κοροϊδεύεις την προφορά που έχει. Οι υπεύθυνοι υπογραμμίζουν πως τέτοιου είδους «επιθέσεις» μικρής κλίμακας είναι εντελώς ανάρμοστες και μπορεί να δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα σε κάποιους φοιτητές.

«Μερικές φορές, οι αποκαλούμενες ως “μικρο-επιθέσεις” που υπονοούν καθημερινό ρατσισμό, μπορεί να είναι ανάξιες λόγου. Αλλά όταν επαναλαμβάνονται μπορεί να γίνουν κουραστικές έως και εχθρικές, οδηγώντας σε διαταραχές της ψυχικής υγείας. Σε αυτές περιλαμβάνονται η αποφυγή οπτικής επαφής ή το να μη μιλάς άμεσα σε κάποιον, το να μην πιστεύεις πως κάποιος είναι Βρετανός (“Από που είναι η αληθινή καταγωγή σου;”) και αστεία για την διαφορετικότητα κάποιου, την προφορά ή την εθνικότητα ώστε να τραβήξεις την προσοχή», σημειώνεται στο newsletter.

Οι νέες «οδηγίες» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχουν πυροδοτήσει αρκετές αντιδράσεις με τους επικριτές να υποστηρίζουν πως πατρονάρουν και κατά βάθος παραβιάζουν την ελευθερία του λόγου.