Εφαρμογή κατηγορείται για ρατσισμό λόγω επιλογή της να ανοίγει το χρώμα του δέρματος


Εφαρμογή κατηγορείται για ρατσισμό λόγω επιλογή της να ανοίγει το χρώμα του δέρματοςΕφαρμογή κατηγορείται για ρατσισμό λόγω επιλογή της να ανοίγει το χρώμα του δέρματος
ΠΗΓΗ ΑΠΟ GUARDIAN
Οι κατασκευαστές του FaceApp
αντιμετωπίζουν προβλήματα τις τελευταίες μέρες, αφού οι χρήστες κατηγόρησαν την δημοφιλή εφαρμογή για ρατσισμού εναντίον των έγχρωμων.

Ναι καλά ακούσατε. Ο λόγος;
Οι χρήστες που τραβούν selfie, μπορούν να κάνουν τις φωτογραφίες τους να φαίνονται παλιές, να τοποθετήσουν ένα χαμόγελο σε μια κατσουφιασμένη έκφρασή τους ή να ομορφύνουν το πρόσωπό τους.

Η επιλογή της εφαρμογής, με την ένδειξη «Hot», ανοίγει απλά τον τόνο του δέρματος των χρηστών.

Χρήστες που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή, έγραψαν στα σχόλια της φωτογραφίας τους, ότι η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα ρατσιστική, καθώς παρουσιάζει το ωραίο πρόσωπο ως πιο ανοιχτόχρωμο!!!!!!

«Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτό το αναμφισβήτητα σοβαρό θέμα. Πρόκειται για μια δυσάρεστη παρενέργεια του υποκείμενου δικτύου που προκαλείται από μία τάση κατά την εκπαίδευση της εφαρμογής, και όχι από μία επιτηδευμένη συμπεριφορά. Για να μετριάσουμε το πρόβλημα, μετονομάσαμε το φίλτρο για να αποκλείσουμε οποιαδήποτε συσχέτιση γίνεται με αυτό», δήλωσε ο εφευρέτης της εφαρμογής, Yaroslav Goncharov.

Η αστυνομία σκέψης βρίσκεται παντού και υπηρεσία σε αυτήν αναλαμβάνουν απλοί πολίτες.