Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι πλέον διεφθαρμένη;


Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι πλέον διεφθαρμένη;

Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι πλέον διεφθαρμένη;2Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι πλέον διεφθαρμένη;

Ακολουθούν τα στοιχεία που έχω συναντήσει, τα οποία δείχνουν ότι η μηχανή αναζήτησης Google είναι τώρα τρομακτικά διεφθαρμένη και για τον λόγο αυτόν επιδιώκω (και ελπίζω να δούμε σε σχόλια αναγνώστη σε ιστότοπους που δημοσιεύουν αυτό το άρθρο) μια εναλλακτική εξήγηση Για αυτό που μου φαίνεται σήμερα συστηματική προσπάθεια της Google να κρύβει κρίσιμη πληροφόρηση και κατανόηση από το κοινό – να την κρύβει, ώστε το κοινό να μπορεί να χειραγωγηθεί για να ανεχθεί τον έλεγχο των κυβερνήσεών τους (μείωση της δημοκρατίας) από δισεκατομμυριούχους:

Ο αποκλεισμός από την Google ιστοσελίδων που εκθέτουν πράγματα τα οποία οι άνθρωποι που ελέγχουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλουν το κοινό να μην γνωρίζουν ή σίγουρα να μην καταλαβαίνουν – απλά δεν συνέβησαν. Στην πραγματικότητα, μέχρι πρόσφατα, θεωρούσα το google να είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης, αν και καμία μηχανή αναζήτησης δεν είναι καλή. Ξαφνικά, η Google φαίνεται να έχει γίνει η χειρότερη. Πώς μπορεί κάποιος ερευνητής να εμπιστευτεί μια μηχανή αναζήτησης που λογοκρίνει καλά τεκμηριωμένα αλλά δυσάρεστα γεγονότα;

Έχω προηγουμένως υποδείξει ότι η Google (η οποία τώρα αποκαλείται με όνομα ομίλου “Alphabet Inc.”) έχει μισθώσει εργαζόμενους για να απειλήσει ανεξάρτητες ιστοσελίδες ειδήσεων που δημοσιεύουν άρθρα τα οποία η Google θα θεωρήσει ως «ψεύτικα νέα». Οι εν λόγω ιστότοποι φοβούνται την απώλεια της ροής διαφημιστικού εισοδήματός τους από την Google, εάν ο ιστότοπος δεν καταργήσει άμεσα συγκεκριμένα άρθρα τα οποία οι εργαζόμενοι-ρουφιάνοι της Google τους ζητούν να καταργήσουν.

Αυτή η πιθανή λογοκρισία των αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Web θα μπορούσε να διαστρέψει τα ευρήματα όλων όσων χρησιμοποιούν το google.