Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Ο φεμινισμός αφήνει ένα ίχνος δυστυχισμένων, άγαμων και άτεκνων γυναικών στο πέρασμά του


Ο φεμινισμός αφήνει ένα ίχνος δυστυχισμένων, άγαμων και άτεκνων γυναικών στο πέρασμά τουΟ φεμινισμός αφήνει ένα ίχνος δυστυχισμένων, άγαμων και άτεκνων γυναικών στο πέρασμά του
ΠΗΓΗ
της Amanda Prestigiacomo
Οι φεμινίστριες ισχυρίζονται ότι προωθούν την πρόδο των γυναικών και την ισότητα των φύλων, κυρίως μέσω της προαγωγής της επονομαζόμενης σεξουαλικής απελευθέρωσης, αλλά το κίνημά τους αφήνει στο πέρασμα του δυστυχισμένες, άγαμες και άτεκνες γυναίκες, ένα πραγματικό πρόβλημα που οι φεμινίστριες φαινομενικά αρνούνται να υπογραμμίσουν.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Γέιλ, απελευθερωμένες, μορφωμένες γυναίκες καταψύχουν τα ωάρια τους επειδή δεν μπορούν να βρουν έναν άνδρα να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά πριν από τη λήξη των φυσικών τους ετών για γέννα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, μία στις πέντε γυναίκες είναι άτεκνη όταν λήγουν τα φυσικά έτη αναπαραγωγής της, σε αντίθεση με μία στις δέκα γυναίκες μια γενιά πριν.
Τι φταίει λοιπόν για αυτή την σφαγή πανεπιστημιακά μορφωμένων αλλά παρόλα αυτά άδειων γυναικών;

Η σύντομη απάντηση είναι ο φεμινισμός.
Η συγγραφέας της μελέτης, Marcia Inhorn, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κοινή υπόθεση για τις γυναίκες ότι αναβάλλουν τα παιδιά για να προωθήσουν την καριέρα τους είναι απλώς μύθος. Οι 150 γυναίκες που υποβλήθηκαν σε διαδικασία κατάψυξης ωαρίων στις ΗΠ.Α και στο Ισραήλ και οι οποίες έδωσαν εκτενώς συνεντεύξεις για τη μελέτη, ισχυρίστηκαν ότι δεν ανέβαλλαν να έχουν οικογένεια για να προωθήσουν την καριέρα τους, αλλά επειδή απλά δεν μπορούσαν να βρουν σύντροφο.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Η Inhorn ρίχνει το πρόβλημα στην έλλειψη πανεπιστημιακά μορφωμένων ανδρών. “Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα – είναι οι κυριολεκτικά εξαφανισμένοι άνδρες. Δεν υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι κολλεγίων γι ‘αυτούς. Με απλούς όρους, πρόκειται για υπερπροσφορά μορφωμένων γυναικών”, λέει.

“Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν μόρφωση θα ήθελαν να έχουν έναν μορφωμένο σύντροφο. Παραδοσιακά, οι γυναίκες ήθελαν επίσης να «παντρευτούν» για να βρουν κάποιον πιο επιτυχημένο, καλά οικονομικά”, προσθέτει η ερευνήτρια.

Στη συνέχεια, η Inhorn συνεχίζει και κατηγορεί τον φεμινισμό, περίπου. Ουσιαστικά, λόγω του φεμινισμού, οι απελευθερωμένες γυναίκες είναι μορφωμένες, αλλά δυστυχισμένες και μόνες σε αντάλλαγμα, υποστηρίζει.

“Ως φεμινίστρια νομίζω ότι είναι σπουδαίο ότι οι γυναίκες τα πηγαίνουν τόσο καλά αλλά νομίζω ότι υπήρξε ένα κόστος που έχει πληρωθεί”, λέει η Inhorn, προσθέτοντας ότι οι γυναίκες έχουν μείνει στη “θλίψη και την απομόνωση”.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα που συμβαίνουν εδώ. Άλλοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η Inhorn δεν είναι πρόθυμη να πει: δεν είναι απλώς μια “υπερπροσφορά” απελευθερωμένων γυναικών που οδηγεί αυτή την τάση, ή ένα εμπόριο απελευθέρωσης-ευτυχίας. Είναι οι άνδρες που αρνούνται να νοικοκυρευτούν. Και γι ‘αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω την προώθηση των φεμινιστριών για «σεξουαλική απελευθέρωση».

Ας αρχίσουμε με τα αποδεικτικά στοιχεία.

Πρώτα απ ‘όλα, ορισμένες από τις γυναίκες που ερωτήθηκαν από την ομάδα της Inhorn παραδέχονται ακόμη κι οι ίδιες ότι δεν είναι απλώς ένα εκπαιδευτικό κενό. Οι γυναίκες δήλωσαν ότι θα παντρευόντουσαν έναν άνδρα που δεν έχει πτυχίο αλλά δεν μπορούν να βρουν κάποιον που θέλει να τις παντρευτεί.

Στη συνέχεια υπάρχει η Διευθύντρια της Βρετανικής κλινικής Create Fertility, καθηγήτρια Geeta Nargund, που χτυπά το καρφί στο κεφάλι (η έμφαση προστέθηκε): «Οι γυναίκες μας λένε συχνά ότι παγώνουν τα ωάρια τους επειδή οι άνδρες που συναντούν αισθάνονται ότι απειλούνται από την επιτυχία τους και είναι τόσο απρόθυμοι να δεσμευτούν για να ξεκινήσουν μια οικογένεια μαζί.”

Ο Πρόεδρος της Βρετανικής Κοινωνίας Γονιμότητας, καθηγητής Adam Balen, συμφώνησε (η έμφαση προστέθηκε): “Βλέπουμε μερικά μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, ιδιαίτερα σε ορισμένες κοινωνικές οικονομικές ομάδες, με νέους άνδρες να μην δεσμεύονται“.

Και εδώ η Εκτελεστική Διευθύντρια της IVI, Δρ. Gillian Lockwood, σχετικά με τα ευρήματα της Inhorn: “Επιδεινώνει το πρόβλημα των ανδρών που δεν θέλουν να «νοικοκυρευτούν» και να ξεκινήσουν μια οικογένεια μέχρι να είναι πολύ αργά για τη γυναίκα να συλλάβει με φυσικό τρόπο. Και αν εκείνη επιμείνει, είναι πολύ πιθανό να φύγει για μια νεαρότερη γυναίκα, της οποίας το βιολογικό ρολόι δεν χτυπά τόσο δυνατά.”

Η έρευνα της Dr. Lockwood σχετικά με τις γυναίκες που κάνουν «κοινωνική» κατάψυξη ωαρίων, διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που είχαν τα ωάρια τους κατεψυγμένα το έκαναν διότι δεν μπορούσαν να βρουν σύντροφο ή επειδή ο ίδιος ο σύντροφός τους δεν θα δεσμευόταν”, σημειώνει η Telegraph.

Μπίνγκο.

Και υπάρχουν ακόμα περισσότερα!

Ο καθηγητής Simon Fishel, ο οποίος ίδρυσε το Care Fertility, εξήγησε με βάση την έρευνά του (η έμφαση προστέθηκε): ”Σχεδόν όλες οι γυναίκες στη μελέτη που χρησιμοποίησαν κατάψυξη ωαρίων ήταν ετεροφυλόφιλες και ήθελαν να γίνουν παντρεμένες μητέρες. Οι γυναίκες θρήνησαν τους «αγνοούμενους» στη ζωή τους, βλέποντας την κατάψυξη ωαρίων ως τρόπο να κερδίσουν χρόνο στη συνεχιζόμενη αναζήτηση για έναν αφοσιωμένο σύντροφο”.

Πάνω από το 90% των ερωτηθέντων δεν παγώνουν τα ωάρια τους για να αναβάλουν την τεκνοποίηση ώστε να προχωρήσουν σε καριέρα. Αντ ‘αυτού, ”διατηρούσαν απεγνωσμένα τη γονιμότητά τους πέρα ​​από το φυσικό τέλος της αναπαραγωγικής τους ζωής, επειδή ήταν ελεύθερες χωρίς σύντροφο να παντρευτούν”, είπε.

Έτσι πίσω στην αρχική αξίωση: η λεγόμενη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών πηδάει πράγματι τις γυναίκες, και όχι με καλό τρόπο.

Γιατί ένας άνδρας να βιαστεί να νοικοκυρευτεί και να παντρευτεί κάποια εάν μπορεί όχι μόνο να κάνει σεξ με τις «απελευθερωμένες» γυναίκες χωρίς δαχτυλίδι, αλλά ακόμη και να συγκατοικήσει μαζί τους; Επιπλέον, όσο λιγότερο θηλυκή είναι η γυναίκα, τόσο λιγότερο προτιμάται για έναν άνδρα. Για να μην αναφέρουμε την αυξανόμενη ηλικία μιας γυναίκας και το πλησίασμα κοντά στη στειρότητα ως ένα άλλο μαζικά ανεπιθύμητο χαρακτηριστικό.

Εάν οι γυναίκες απαιτούσαν περισσότερα από τους άνδρες, δεν έκαναν κρεβάτι εδώ κι εκεί στο όνομα του φεμινισμού, οι άνδρες θα νοικοκυρευόντουσαν σε γάμο σε νεώτερη ηλικία.

Όμως, αυτές οι απλές αλήθειες θα απορριφθούν από τις φεμινίστρες παντού, προσκολλώντας σκληρά στη θλιβερή, μοναχική τους ζωή με αντάλλαγμα τον άδειο φεμινισμό, καθώς κατηγορούν οποιονδήποτε διαφωνούντα ότι είναι ένας μισογύνης.


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face