ΤΟ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ YOUTUBE ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.


ΤΟ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ YOUTUBE ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΤΟ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ YOUTUBE ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΠΗΓΗ

Το YouTube έχει τοποθετήσει σε καραντίνα ένα βίαιο βίντεο σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης που δημιουργήθηκε από τη συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας, ως μέρος της καταστολής της πλατφόρμας σχετικά με την “ομιλία μίσους και τον βίαιο εξτρεμισμό”.

Το βίντεο του πολωνικού υπουργείου Εσωτερικών και Διοίκησης έχει τοποθετηθεί σε μια αμφιλεγόμενη κατάσταση που σχεδιάστηκε από το YouTube για να περιορίσει την πρόσβαση σε βίντεο που λέει ότι περιέχει περιεχόμενο “βίαιο” ή “εξτρεμιστικό”, αλλά δεν παραβιάζει κανέναν από τους κανόνες της πλατφόρμας.
Ανοίγοντας με δραματικές σκηνές μεταναστών που έρχονται στην Ευρώπη, το βίντεο υπογραμμίζει την επιμονή των ηγετών της ΕΕ,για να τοποθετηθούν οι νεοφερμένοι σε ολόκληρη την ήπειρο ακόμη και σε απρόθυμα έθνη μέσω υποχρεωτικών ποσοστώσεων .

Το YouTube έχει τοποθετήσει το βίντεο σε “περιορισμένη κατάσταση” – μια κατάσταση που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει σοβαρά το δυνητικό κοινό για περιθωριακό περιεχόμενο. Τα βίντεο που τοποθετούνται σε αυτό το σύστημα δεν είναι δυνατό να αναζητηθούν και είναι αδύνατο να ενσωματωθούν σε άλλους ιστότοπους .
Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο περιεχόμενο “σε καραντίνα” είναι να κάνετε κλικ σε έναν απευθείας σύνδεσμο στο συγκεκριμένο βίντεο, στο οποίο οι θεατές ενημερώνονται ότι το περιεχόμενο είναι ακατάλληλο ή προσβλητικό, ζητώντας τους να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί προτού τους επιτρέψει να προχωρήσουν.

Το YouTube έχει επίσης κλείσει τα σχόλια για το βίντεο που έχει τοποθετηθεί σε αυτήν την “περιορισμένη κατάσταση” .

Εξηγώντας τον λόγο, το YouTube δήλωσε ότι απαγορεύει περιεχόμενο που «προωθεί τη βία ή έχει πρωταρχικό σκοπό να υποκινήσει μίσος εναντίον ατόμων ή ομάδων που βασίζονται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», καθώς και “περιεχόμενο προοριζόμενο να ενθαρρύνει τη βία, να γιορτάζει για τρομοκρατικές επιθέσεις, ή άλλο που προωθεί πράξεις τρομοκρατίας. ”
Σύμφωνα με την ανάρτηση του ιστολογίου του YouTube , το βίντεο της πολωνικής κυβέρνησης έχει κριθεί ως «οριακό».