Η Ευρώπη που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα κλείνει τα μάτια μπροστά στην ωμή καταπάτησή τους στη Νότια Αφρική


Η Ευρώπη που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα κλείνει τα μάτια μπροστά στην ωμή καταπάτησή τους στη Νότια ΑφρικήΗ Ευρώπη που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα κλείνει τα μάτια μπροστά στην ωμή καταπάτησή τους στη Νότια Αφρική
ΠΗΓΗ
Το Κίνημα για την Ευρώπη των Εθνών και την Ελευθερία (MENF) που ανήκει στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» (Europe of Nations and Freedom – ENF) διοργάνωσε χθες ένα συνέδριο στις Βρυξέλες με τίτλο «Η Πολιτική Κατάσταση στη Νότια Αφρική: Ορισμένα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μεγαλύτερη σημασία από άλλα για την ΕΕ».Η Ευρώπη που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα κλείνει τα μάτια μπροστά στην ωμή καταπάτησή τους στη Νότια Αφρική2

Όπως γράφει το δελτίο τύπου της Ομάδας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλείνει τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότιο Αφρική.

Η Ευρώπη που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα κλείνει τα μάτια μπροστά στην ωμή καταπάτησή τους στη Νότια Αφρική2Συντονίστρια του συνεδρίου ήταν η Βρετανίδα βουλευτής Janice Atkinson, (ανήκε στο UKIP αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε) η οποία αναφέρει: “Η Νότια Αφρική βρίσκεται μπροστά σε ένα γκρεμό. Το 2019 θα διεξάγουν εθνικές εκλογές που θα μπορούσαν να δουν την διάσπαση του ANC και τους βίαιους μαρξιστές των λεγόμενων Αγωνιστών της Οικονομικής Ελευθερίας (Economic Freedom Fighters) του Julius Malema να έχουν την ισορροπία των δυνάμεων. Εάν συμβεί αυτό, η Νότια Αφρική έχει τελειώσει”.

Οι δολοφονίες και οι βιασμοί σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε ένα πρωτοφανές επίπεδο. Πενήντα δύο άνθρωποι δολοφονούνται καθημερινά. Κάθε χρόνο εκατοντάδες (λευκοί) αγρότες δέχονται βίαιες επιθέσεις και πολλοί δολοφονούνται: τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 μόνο 68 άνθρωποι δολοφονήθηκαν, σε σύνολο 357 επιθέσεων.

Αναφέρει η ευρωβουλευτής Janice Atkinson: “Εάν δεν πρόκειται για κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε δεν ξέρω τι είναι. Η Νότια Αφρική είναι μια χώρα που αγαπώ. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι εκεί τον Νοέμβριο του 2017, και κατά τη διάρκεια της Μαύρης Δευτέρας ζήτησα να γίνει μια συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φυσικά, αρνήθηκαν, καθώς πρόκειται για ένα κοινοβούλιο που ευνοεί ορισμένα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχέση με άλλα. Ωστόσο, η πολιτική κατάσταση στη Νότιο Αφρική πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως και γι’ αυτό αποφάσισα να οργανώσω αυτή τη διάσκεψη μαζί με τους συναδέλφους μου».

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Corné Mulder, πρόεδρος της Συνταγματικής Επιτροπής στη Νότια Αφρική Freedom Front Plus, ο οποίος και εξήγησε πως είναι η κατάσταση εκεί. Εκτός από τη Janice Atkinson, αντιπρόεδρο της ENF, η οποία υπενθύμισε την υποκρισία της ΕΕ για το θέμα αυτό, άλλοι ομιλητές ήταν ο Nicolas Bay, ευρωβουλευτής του γαλλικού Front National και συμπρόεδρος της ENF, η Mylène Troszczynski, ευρωβουλευτής και αυτή του Front National, που μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αφρικής και ο Gerolf Annemans, βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το βελγικό Vlaams Belang και πρόεδρος του MENF, ο οποίος εξήγησε την πολιτική κατάσταση στη Νότιο Αφρική, υπενθυμίζοντας ότι το καθεστώς της χώρας εξακολουθεί να εμπνέεται από τον μαρξισμό.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου από τις 17:00 έως τις 19:00 στο δωμάτιο PHS 7C 050 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.