ΤΟ FACEBOOK ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.


ΤΟ FACEBOOK ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.2ΤΟ FACEBOOK ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.
ΠΗΓΗ

Το Facebook έχει τιμωρήσει επανειλημμένα έναν ταχέως αναπτυσσόμενο ιστότοπο ειδήσεων γνωστό για τις συντηρητικές του απόψεις σχετικά με την λαθρομετανάστευση και άλλα θέματα – αναστέλλοντας τα προφίλ των διαχειριστών,ασκώντας λογοκρισία στο περιεχόμενο των ποστ και απειλώντας να κλείσει τον ιστότοπο.

Η Voiceofeurope.com, η οποία υπερηφανεύεται για τις χωρίς λογοκρισία ειδήσεις που δημοσιεύει, έχει πραγματικά κυνηγηθεί από το Facebook και ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αυτο-λογοκριθεί για να αποφευχθεί η απώλεια της σελίδας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Facebook, το Voiceofeurope.com αύξανε τους οπαδούς του με ρυθμό 30.000 νέων οπαδών κάθε μήνα, ενώ κάποιες φορές κατέγραψαν μέχρι και 5.000 νέα μέλη ημερισίως.

Για παράδειγμα μια από τις “προσβλητικές” καταχωρίσεις που προκάλεσαν την οργή των ιδιοκτητών του μέσου δικτύωσης,ήταν όταν η ιστοσελίδα τόλμησε να παρουσιάσει μια φωτογραφία των Πολωνών που διαμαρτύρονται πίσω από ένα banner το οποίο έγραφε “Mohammed not welcome”. Παρά το γεγονός ότι η φωτογραφία δεν ήταν μονταρισμένη αλλά 100 τοις εκατό ακριβής, το Facebook ανάγκασε τον ιστότοπο να αφαιρέσει το περιεχόμενο και μπλόκαρε έναν από τους διαχειριστές του site για 24 ώρες.

Το Voiceofeurope.com δημοσίευσε επίσης μια ανασκόπηση που έγραψε ο πρώην Τσέχος προέδρος Václav Klaus, ο οποίος χαρακτήρισε την εισροή μεταναστών ως “εισβολές των βαρβάρων στην Ευρώπη”. Η ανασκόπηση ήταν ιδιαίτερα επικριτική για την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και γι ‘αυτό το Facebook τιμώρησε το Voiceofeurope.com αφαιρώντας το άρθρο, μπλοκάροντας έναν διαχειριστή για 30 ημέρες και απειλεί να κλείσει μόνιμα τον ιστότοπο:

ΤΟ FACEBOOK ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.

Όπως σημείωσε το Voiceofeurope.com, το R.Today δημοσίευσε ένα παρόμοιο άρθρο στο Facebook χωρίς επιζήμιες συνέπειες, προφανώς επειδή μια τέτοια κίνηση θα είχε δημιουργήσει ένα σκάνδαλο sta μέσa μαζικής ενημέρωσης.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από τον Mark Zuckerberg του Facebook να βοηθήσει στην καταστολή των καταχωρήσεων «κατά της λαθρομετανάστευσης» στον ιστότοπο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.Ο Ζούκερμπεργκ απάντησε ότι εργάζεται ήδη σε αυτό.

Λίγο αργότερα, το Facebook ξεκίνησε την “Πρωτοβουλία για το πολιτικό θάρρος στο διαδίκτυο”, με  επιδιωκόμενο στόχο την κατάργηση “ομιλιών μίσους”  ιδίως με τη στόχευση σχολίων που “προωθούν τη ξενοφοβία”.

Κατά τη στιγμή της έναρξης, η επικεφαλής , Sheryl Sandberg, εξήγησε ότι “ο λόγος μίσους δεν έχει θέση στην κοινωνία μας – ούτε καν στο διαδίκτυο”.