Δολοφονήθηκε πρώην δικηγόρος του Μιλόσεβιτς


Δολοφονήθηκε πρώην δικηγόρος του ΜιλόσεβιτςΔολοφονήθηκε πρώην δικηγόρος του Μιλόσεβιτς
ΠΗΓΗ

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Βελιγράδι, τον γνωστό δικηγόρο Ντράγκοσλαβ Ογκγιάνοβιτς, που ήταν μέλος της ομάδας των συνηγόρων υπεράσπισης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Σερβίας, Μιλόσεβιτς κατά τη δίκη του για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Εν ψυχρώ εκτέλεσαν άγνωστοι σε δρόμο του Βελιγραδίου, τον 57χρονο Ντράγκοσλαβ Ογκγιάνοβιτς, δικηγόρο που μετείχε στην ομάδα υπεράσπισης του πρώην ηγέτη των Σέρβων, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στη δίκη για εγκλήματα πολέμου.

Από την επίθεση τραυματίστηκε στον ώμο και ο 26χρονος γιος του δικηγόρου.

Το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και το γραφείο του Εισαγγελέα, εργάζονται για την άμνεση εξιχνίαση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των δραστών, δήλωσε ο επικεφαλής του εγκληματολογικού Ντετζάν Κοβάσεβιτς.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ογκγιάνοβιτς, είχε αναλάβει αρκετές μεγάλες υποθέσεις που αφορούσαν μεγάλα κυκλώματα μαφίας στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Ευρύτερα γνωστός έγινε ωστόσο, ως μέλος της ομάδας των συνηγόρων υπεράσπισης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Σερβίας, Μιλόσεβιτς στις αρχές της δεκαετίας του 2000, στη δίκη του για εγκλήματα πολέμου ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη.
Ο Μιλόσεβιτς απεβίωσε στις 11 Μαρτίου του 2006 στη φυλακή του δικαστηρίου, πριν το δικαστήριο εκδώσει την ετυμηγορία του.