Το Battlefield V λογοκρίνει την λέξη “Λευκός άνθρωπος” στο chat


Το Battlefield V λογοκρίνει την λέξη “Λευκός άνθρωπος” στο chat
ΠΗΓΗ
To “Battlefield V” είναι ένα βιντεοπαιχνίδι της εταιρίας EA DICE (16ο της σειράς Battlefield), που υποτίθεται μας μεταφέρει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επισήμως θα παρουσιαστεί στις 20 Νοεμβρίου του 2018.

Το Battlefield V λογοκρίνει την λέξη "Λευκός άνθρωπος" στο chat2

Ο “One Angry Gamer” κατήγγειλε τα παρακάτω:

Βίντεο και εικόνες που αναδύονται στο Battlefield V αποκαλύπτουν ότι δεν επιτρέπεται να λέτε την λέξη “λευκός άντρας” (“white man”) πουθενά στο chat.

Υπάρχει ένα νήμα στο subreddit (κοινότητα) του Battlefield με εικόνες του chat (συνομιλία) όπου λογοκρίνεται η λέξη “λευκός άντρας”.

Όχι δεν πρόκειται για παρωδία.

Είναι αλήθεια.Το Battlefield V λογοκρίνει την λέξη "Λευκός άνθρωπος" στο chat3

Παρατηρούμε επίσης πώς η Γερμανία δεν εκπροσωπείται από την γνωστή σβάστικα, αλλά από την σημαία του ναυτικού (Kriegsschiffgösch) της γερμανικής αυτοκρατορίας (1871-1918).

Το κωμικοτραγικό είναι ότι το “white man” δεν θεωρείται καν προσβλητικό από κανέναν και χρησιμοποιείται εξίσου και από τους λευκούς εθνικιστές όπως και από τους αντι-Λευκούς φανατικούς.

Προφανώς κάποιοι άνθρωποι σκέφτονταν ότι οι εικόνες θα μπορούσαν να είναι παραπλανητικές και ότι η λογοκρισία των λέξεων “white man” ήταν κάτι το υπερβολικό και θα έκανε την DICE να φαίνεται μάλλον ρατσιστική.

Εντούτοις, σκηνές από βίντεο που προβλήθηκε από ανθρώπους που δοκιμάζουν το φίλτρο των συνομιλιών, δείχνουν ότι όταν έγραψαν “ασιατικός άνδρας” και “μαύρος άντρας” και “καφέ άντρας”, όλα φαίνονται ωραία. Ωστόσο, η πληκτρολόγηση του “λευκού άνδρα” φιλτράρεται και αποκλείεται από τη συνομιλία.

Ο YouTuber Appabend σε ένα βίντεο 37 δευτερολέπτων που ανέβασε στο tweeter έδειξε ότι παράλληλα με το “λευκό άνδρα”, η λέξη “Ναζί” απαγορεύεται επίσης … σε ένα παιχνίδι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό το είδος ρατσισμού σε συνδυασμό με τη λογοκρισία (ακόμη και πριν το παιχνίδι κυκλοφορήσει επίσημα) και η ενσωμάτωση υπερβολικών στοιχείων φαντασίας όπως μαύροι σαμουράι και οι βιονικές βρετανίδες έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα ως προς την επικείμενη κυκλοφορία του Battlefield V.

Το Battlefield V λογοκρίνει την λέξη "Λευκός άνθρωπος" στο chat4ΚΟ: Για το Battlefield 1 (υποτίθεται διαδραματίζεται στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο) τα είχαμε πει στο: “Battlefield1”. Στον βωμό της πολιτικής ορθότητας και του φυλετικού αυτο-μίσους

Καθώς ο λευκός φυσιολογικός άντρας δαιμονοποιείται και εξοστρακίζεται από παντού, καλό θα είναι οι νέες εκδόσεις των παιχνιδιών που βασίζονται στην «ιστορία» να κάνουν πιο τολμηρά βήματα, ώστε να είναι ακόμα πιο πολιτικά ορθές.
Μια πρόταση είναι αυτή.Το Battlefield V λογοκρίνει την λέξη "Λευκός άνθρωπος" στο chat5