Η Παγκόσμια Εβραική Κοινότητα ζήτησε από 31 «ισχυρούς» πολιτικούς να δεσμευτούν για το μέλλον ΝΑΤΟ και ΕΕ


Η Παγκόσμια Εβραική Κοινότητα ζήτησε από 31 «ισχυρούς» πολιτικούς να δεσμευτούν για το μέλλον ΝΑΤΟ και ΕΕ

Η Παγκόσμια Εβραική Κοινότητα ζήτησε από 31 «ισχυρούς» πολιτικούς να δεσμευτούν για το μέλλον ΝΑΤΟ και ΕΕ

Η Παγκόσμια Εβραική Κοινότητα , δηλαδή το όργανο που ελέγχουν οι παντοδύναμοι τοκογλύφοι , που παριστάνουν τους κακόμοιρους επιζήσαντες του “Ολοκαυτώματος”, ζήτησε από 31 «ισχυρούς» πολιτικούς-πατσαβούρες… να δεσμευτούν για το μέλλον του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε…για μία … ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΗ (!) … που διατηρεί την ειρήνη από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι σήμερα…

Αυτό γράφουν αυτοί που ισοπέδωσαν απρόκλητα Γιουγκοσλαβία, ΙΡΑΚ, Λιβύη, Συρία και Αφγανιστάν …για να επιβάλλουν δικές τους κυβερνήσεις και να ληστέψουν τους φυσικούς πόρους των λαών…
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τη σχέση όλων αυτών με τον Σιωνισμό και τη στήριξη που παρείχαν στο Ισραήλ όσο διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον αμάχων στη Γάζα.

Το να υπογράψουν οι ίδιοι πολιτικοί μία προκήρυξη που να απαιτεί τον έλεγχο της επιρροής των τοκογλύφων στην πολιτική και την παύση της χρηματοδότησης εκατοντάδων πολέμων και γενοκτονιών …δεν παίζει να συμβεί ποτέ όμως.

31 κορυφαίοι πολιτικοί, και ο Αντώνης Σαμαράς, υπογράφουν διακήρυξη για τις αξίες του δυτικού κόσμου

ΠΗΓΗ

Κοινή διακήρυξη αρχών για την επαναβεβαίωση τα Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης που υπογράφουν 31 πολιτικοί χωρών της Δύσης, ανάμεσα τους και ο Αντώνης Σαμαράς, δημοσιεύεται σήμερα στην New York Times.

Η εν λόγω διακήρυξη της διατλαντικής συμμαχίας φιλοξενείται στη διάσημη «σελίδα 7» της εφημερίδας New York Times, υπογράφεται από σημαντικές προσωπικότητες του Δυτικού Κόσμου όπως ο Τόνι Μπλερ, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπαίντεν, ο πρ. Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, ο πρ. αντικαγγελάριος της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, ο πρ. Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο πρ. Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζεντιλόνι, οι πρ. Πρόεδροι Λιθουανίας, Πολωνίας, και Εσθονίας, πολλοί πρώην ΥπΕξ όπως η Μαντλέν Ολμπράιτ, ο Τζορτζ Σουλτζ, Ο Φραττίνι κ.α. αλλά και πρώην Προεδρικοί υποψήφιοι στις ΗΠΑ όπως ο Μπομπ Ντόουλ.

Οι προσωπικότητες που υπογράφουν την δημόσια παρέμβασή η οποία υποστηρίζεται από την Παγκόσμια Εβραϊκή Κοινότητα, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία χαρακτηρίζουν ως την πιο φιλόδοξη ειρηνευτική προσπάθεια των καιρών και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις αρχές της Δημοκρατίας, της ελευθερίας του Τύπου και του σεβασμού της διαφορετικότητας και καλούν, όσους ενστερνίζονται τις απόψεις τους, να υπογράψουν τη διακήρυξη αυτή, προκειμένου να διαφυναχθεί η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η υπόσταση του ΝΑΤΟ και η στέρεα διατλαντική εταιρική σχέση.

Στο κείμενο τονίζεται «η υπεράσπιση της πολύτιμης συμμαχίας των δημοκρατιών – και των συνθηκών, των θεσμών και των κανόνων της – που έχει διατηρήσει την ειρήνη και έχει προάγει την ευημερία από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι σήμερα».

Επισημαίνεται ότι οι διαφορές που προκύπτουν ακόμη και μεταξύ των στενότερων εταίρων δεν επιτρέπεται να θέσουν σε κίνδυνο το δεσμό και την συμμαχία που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία 70 χρόνια μεταξύ των χωρών στις δύο άκρες του Ατλαντικού.

Η διακήρυξη που υπογράφουν μεταξύ άλλων ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, ο πρώην βρετανός Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μάνουελ Βαλς περιλαμβάνει τη δέσμευση τους για για μια διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες, στην οποία τιμωρούνται οι παραβιάσεις των συνόρων, οι νομικοί μηχανισμοί έχουν την εξουσία να αντιμετωπίζουν τις παγκόσμιες προκλήσεις, ενώ σέβονται την εθνική κυριαρχία, και υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που διασφαλίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Την εμπιστοσύνη μας στο ΝΑΤΟ-το απαραίτητο προπύργιο της ειρήνης και της ασφάλειας για σχεδόν 70 χρόνια – και την εκτίμησή μας για την ανεκτίμητη στρατηγική αξία του οργανισμού για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους 28 διατλαντικούς συμμάχους του.

Το σεβασμός μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία – από την ίδρυσή της ως Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα έως τη σημερινή της 28μελή οργάνωση – κράτησε την ιστορικώς διασπασμένη Ευρώπη ολόκληρη και ελεύθερη και αποδείχθηκε το πιο φιλόδοξο και επιτυχημένο ειρηνευτικό έργο στη σύγχρονη ιστορία.
Την αποφασιστικότητά μας να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών, επιβολής του νόμου και υπηρεσιών ασφαλείας, της Δύσης, στων οποίων τον επαγγελματισμό, τη συνεργασία και την ανταπόκριση, όλοι βασιζόμαστε για να μας προστατευθούμε από κινδύνους ξένους και εγχώριους, κρατικής και μη κρατικής προέλευσης.

Την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την υποστήριξη των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση των εκκλήσεων για εξτρεμισμό, ξενοφοβία και κάθε μορφή φανατισμό.
Τη διατήρηση ελεύθερου και ανεξάρτητου τύπου, την παρεμπόδιση και αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων, και την αποτροπή προσπαθειών εκλογικής παρέμβασης.
Τέλος καλούν «σε αυτήν την καθοριστική στιγμή, παροτρύνουμε άλλους πολιτικούς και διπλωματικούς ηγέτες που μοιράζονται τις ανησυχίες και τις πεποιθήσεις μας να συμμετάσχουν σε αυτήν την υπόσχεση – και να συνεργαστούν, οι ενδιαφερόμενοι σε δημοκρατικές κοινωνίες, να συμμαχήσουν ενάντια σε κοινούς κινδύνους και να επιδιώξουν κοινές ευκαιρίες σε έναν εξελισσόμενο κόσμο».

Η Παγκόσμια Εβραική Κοινότητα ζήτησε από 31 «ισχυρούς» πολιτικούς να δεσμευτούν για το μέλλον ΝΑΤΟ και ΕΕ4