Ετοιμάζουν έναν νέο κόσμο για μας – Η «επιστημονική φαντασία» θα εφαρμοστεί παγκοσμίως


Ετοιμάζουν έναν νέο κόσμο για μας – Η «επιστημονική φαντασία» θα εφαρμοστεί παγκοσμίωςΕτοιμάζουν έναν νέο κόσμο για μας – Η «επιστημονική φαντασία» θα εφαρμοστεί παγκοσμίως
ΠΗΓΗ

Δίκτυα και κατασκευαστές αρχίζουν σιγά-σιγά να μπαίνουν σε ρυθμούς 5G!
του Κίμωνα Χαραλάμπους
Σύμφωνα και με το digitallife.gr, η εταιρεία «Intel» ανακοίνωσε νέα τσιπάκια που θα είναι διαθέσιμα για τους κατασκευαστές το δεύτερο μισό του 2019, με τις πρώτες συσκευές να φτάνουν στην αγορά το 2020.

Το single chip θα επιτρέπει και σε άλλες, μικρότερες έξυπνες συσκευές να έχουν συνδεσιμότητα 5G – κάτι

σημαντικό καθώς τα δίκτυα πέμπτης γενιάς θα φέρουν μεγάλες βελτιώσεις στον κόσμο του Ίντερνέτ των πραγμάτων.Η λύση της Intel θα έχει «μέγιστες ταχύτητες έως και 6 gigabits το δευτερόλεπτο, έξι φορές δηλαδή πιο γρήγορες από τα σημερινά LTE modems».

Με τον όρο Ίντερνετ των πραγμάτων αναφερόμαστε σε όλες αυτές τις εφαρμογές και τεχνολογίες που συνδέουν μέσω αισθητήρων αντικείμενα τις καθημερινότητάς μας, με ένα δίκτυο υπολογιστών ώστε αυτά τα αντικείμενα, να λειτουργούν αυτόνομα, να μας δίνουν πληροφορίες, να φροντίζουν για την ασφαλή μετακίνησή μας, κτλ.

Τι θα γίνει όμως αν πέσουν στα λάθος χέρια και χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς όπως ο έλεγχος και η παρακολούθηση των ζωών μας;

Το Internet of Things είναι μία έννοια που αφορά τα αντικείμενα της καθημερινότητας μας – από βιομηχανικές μηχανές μέχρι wearable συσκευές που χρησιμοποιούν ενσωματωμένους αισθητήρες για  την συλλογή δεδομένων & την ανάληψη κάποιας δράσης σε αυτά μέσα σε ένα δίκτυο.

Στην υγεία, υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να παίρνουν βιομετρικά δεδομένα του ατόμου να τα αποστέλλουν ψηφιακά για ανάλυση και επίσης ψηφιακά να έρχεται στο κινητό μας η διάγνωση.

Εκατοντάδες εκατομμύρια μικροτσίπ θα είναι συνδεδεμένα σε προϊόντα, από μπουκαλάκια χαπιών μέχρι ποτιστήρια, αναφέρουν οι προωθητές του 5G και του ίντερνετ των πραγμάτων. Όπως λένε το 5G θα είναι το αποκλειστικό χαρακτηριστικό των αστικών περιοχών.

Μάλιστα το 5g θα μας προσφέρει έναν νέο εικονικό κόσμο! Μια καινούρια… πραγματικότητα, στην οποία θα σπεύσουν πολλοί να δικτυωθούν.

‘Όπως θα δείτε στο βίντεο οι πολύ γρήγορες ταχύτητες του 5g, μπορούν να το καταστήσουν δυνατό.  Μάλιστα θα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες σημεία δικτύωσης σε όλον τον πλανήτη.