Η εφαρμογή whatsapp έδωσε στο Ισραήλ πρόσβαση και κάρφωσε τον Δημοσιογράφο Κασόγκι στους Σαουδάραβες ώστε να τον εξουδετερώσουν.


Η εφαρμογή whatsapp έδωσε στο Ισραήλ πρόσβαση και κάρφωσε τον Δημοσιογράφο Κασόγκι στους Σαουδάραβες ώστε να τον εξουδετερώσουν.Η εφαρμογή whatsapp έδωσε στο Ισραήλ πρόσβαση και κάρφωσε τον Δημοσιογράφο Κασόγκι στους Σαουδάραβες ώστε να τον εξουδετερώσουν.

Μετά που η εφαρμογή whatsapp πέρασε στον έλεγχο του Facebook…εννοείται ότι το Ισραήλ απέκτησε κρυφή πρόσβαση στις επικοινωνίες και κάρφωσε τον Δημοσιογράφο Κασόγκι στους Σαουδάραβες ώστε να τον εξουδετερώσουν.
Να δικτυωθείς χρησιμοποιώντας τα δικά τους δίκτυα…είναι προφανώς πολύ αφελές.

Στη δημοσιότητα μηνύματα του Κασόγκι στο WhatsApp

Περισσότερα από 400 μηνύματα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι εξασφάλισε το πρακτορείο CNN τα οποία δείχνουν πως ο αρθρογράφος της Washington Post περιέγραφε τον Σαουδάραβα Πρίγκημα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ως “τέρας”, “pac-man” και ότι θα μπορούσε να καταβροχθίσει οποιονδήποτε έμπαινε στο δρόμο του, ακόμα και τους υποστηρικτές του.

Τα μηνύματα του δημοσιογράφου ήταν προς τον ακτιβιστή Omar Abdulaziz ο οποίος μένει στο Μόντρεαλ. Περιλαμβάνουν ηχογραφήσεις, φωτογραφίες και βίντεο. Από τα μηνύματα σύμφωνα με το CNN προκύπτει πως ο Κασόγκι ήταν ένας άνθρωπος βαθιά προβληματισμένος σε σχέση με τον τρόπο που ο νεαρός Πρίγκηπας χειριζόταν το Βασίλειο.

“Όσα πιο πολλά θύματα τρώει, τόσα περισσότερα θέλει”, αναφέρει σε ένα μήνυμα του τον Μάιο. “Δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο αν η καταπίεση φτάσει μια μέρα ακόμα και σε αυτούς που τον υποστηρίζουν”, τονίζει.

“Οι συλλήψεις είναι αδικαιολόγητες και δεν εξυπηρετούν σε κάτι (λέει η λογική) όμως η τυρρανία δεν έχει λογική, αγαπά τη βία, την καταπίεση και νιώθει την ανάγκη να το δείξει. Είναι σαν ένα τέρας, pac-man, όσα πιο πολλά θύματα φάει, τόσα περισσότερα θέλει. Δεν θα μου προξενούσε εντύπωση αν μια μέρα αυτό φτάσει ακόμα και σε όσους τον υποστηρίζουν, τότε άλλους και άλλους. Μόνο ο θεός ξέρει”, αναφέρει σε μήνυμα του προς τον ακτιβιστή.

Η εφαρμογή whatsapp έδωσε στο Ισραήλ πρόσβαση και κάρφωσε τον Δημοσιογράφο Κασόγκι στους Σαουδάραβες ώστε να τον εξουδετερώσουν.2Όμως τον Αύγουστο, όταν πίστευε ότι οι συζητήσεις του παρακολουθούνταν από τις αρχές, άρχισε να φοβάται και αυτό φαινόταν. “Ο θεός να μας βοηθήσει”, έγραψε σε μήνυμα του. Δύο μήνες αργότερα δολοφονήθηκε.

Ο ακτιβιστής Omar Abdulaziz έκανε αγωγή εναντίον μιας ισραηλινής εταιρείας η οποία δημιούργησε το λογισμικό παρακολούθησης το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να χακάρουν το κινητό του τηλέφωνο.

“Το χάκιγκ του κινητού μου έπαιξε σημαντικό ρόλο στα όσα έγιναν στον Τζαμάλ. Λυπούμαι που το λέω αυτό”, ανέφερε ο Abdelaziz στο CNN λέγοντας ότι νιώθει τύψεις.