Ιερά οργή για τον νέο ποινικό κώδικα που καταργεί την βλασφημία και την περιύβριση νεκρών


Ιερά οργή για τον νέο ποινικό κώδικα που καταργεί την βλασφημία και την περιύβριση νεκρώνΙερά οργή για τον νέο ποινικό κώδικα που καταργεί την βλασφημία και την περιύβριση νεκρών
ΠΗΓΗ

Το μίσος τους στην Ορθοδοξία και την Χριστιανική Πίστη επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά η εθνομηδενιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεπικουρείται σε όλα τα ανθελληνικά νομοσχέδια από την νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία.

Μόλις μερικές ημέρες πριν από την διάλυση της Βουλής για την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει το εξαγγελθέν νομικό της έργο επισπεύδοντας την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή διατηρείται η κατάργηση των άρθρων περί βλασφημίας θρησκειών και περιύβρισης νεκρών.

Τα εν λόγω άρθρα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους Κόλπους της Εκκλησίας και μάλιστα με το θέμα αυτό είχε ασχοληθεί και η τελευταία Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ιερά οργή για τον νέο ποινικό κώδικα που καταργεί την βλασφημία και την περιύβριση νεκρών3Η εφαρμογή τους αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή χωρίς να παρέχεται –όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις- κάποιο χρονικό περιθώριο προσαρμογής.