Αμερικανοεβραία γερουσιαστής: Οι Εβραίοι να ψηφίσουν Ομπάμα γιατί υποστηρίζει εκτρώσεις


Αμερικανοεβραία γερουσιαστής: Οι Εβραίοι να ψηφίσουν Ομπάμα γιατί υποστηρίζει εκτρώσεις

Αμερικανοεβραία γερουσιαστής: Οι Εβραίοι να ψηφίσουν Ομπάμα γιατί υποστηρίζει εκτρώσειςΑμερικανοεβραία γερουσιαστής: Οι Εβραίοι να ψηφίσουν Ομπάμα γιατί υποστηρίζει εκτρώσεις

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής δήλωσε σε εβραϊκή εκπομπή ότι οι Αμερικανοί Εβραίοι θα πρέπει να ψηφίσει τον Μπαράκ Ομπάμα, επειδή υποστηρίζει την έκτρωση σαν πρώτο θέμα και αναγκάζει τους θρησκευόμενους εργοδότες να καλύπτουν αποκλειστικά όλα τα έξοδα για αντισύλληψη μιας εργαζόμενής τους.
Η εβραϊκής καταγωγής γερουσιαστής Debbie Wasserman Schultzτης Φλόριντα είπε στον Lee Lazerson στην Jewish Life Television (JLTV) ότι ο πρόεδρος δεν είχε κάνει τίποτα για να αλλοτριώσει την εβραϊκή ψήφο στις επικείμενες εκλογές. “Αντίθετα, ο πρόεδρος έχει ένα απίστευτο ρεκόρ υποστήριξης για τα ζητήματα αυτά, για τα οποία νοιάζονται οι Εβραίοι – την μάχη που δίνει, για παράδειγμα, για να βεβαιωθεί ότι οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να κάνουν τις δικές τους επιλογές όσον αφορά την αναπαραγωγής. Αγωνίζεται για να περάσει το ‘Affordable Care Act’ (νόμος Οικονομικά Προσβάσιμης Φροντίδας Υγείας)” και” να διασφαλίσουμε ότι έχουμε πρόσβαση σε οικονομικά προσιτό έλεγχο γεννήσεων χωρίς έκπτωση ή συν-πληρωμή», είπε.
Πρόσθεσε ότι «ο Mitt Romney και οι ρεπουμπλικάνοι πάλεψαν για να μας πάμε πίσω σε μια εποχή που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις δικές μας επιλογές αναπαραγωγής, όπου δεν θα είχαμε πρόσβαση στον έλεγχο των γεννήσεων», γιατί «ελέγχονται από τους εξτρεμιστές του Tea Party».Ο Yuval Levin απάντησε στο National Review Online, περιγράφοντας την αμερικανική εβραϊκή κοινότητα ως ένα “σημαντικό και πιστό εκλογικό σώμα” του Δημοκρατικού Κόμματος.Αμερικανοεβραία γερουσιαστής: Οι Εβραίοι να ψηφίσουν Ομπάμα γιατί υποστηρίζει εκτρώσεις

Παρά το γεγονός ότι το ήμισυ του συνόλου των Ισραηλινών έχουν αρνητική άποψη για τον Ομπάμα, μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 64 τοις εκατό των Αμερικανοεβραίων σχεδιάζουν να τον ψηφίσουν για πρόεδρο.

Περίπου το 46 τοις εκατό των αμερικανικοεβραίων ψηφοφόρων θεωρούν τους εαυτούς τους “φιλελεύθερους”, περισσότερο από το διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου του 22 τοις εκατό.

Ωστόσο, οι Αμερικανοεβραίοι που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους φιλελεύθερους σάστισαν με τα σχόλια της προέδρου της DNC.

Ο Joel Pollak στο Breitbart.com απόκρουσε την “απόπειρα της Schultz η έκτρωση να χαρακτηριστεί «εβραϊκό» θέμα.”

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι για ορισμένους – αλλά όμως, για τους υπερ-αριστερούς Εβραίους, οτιδήποτε στην πολιτική πλατφόρμα του Δημοκρατικού Κόμματος γίνεται αμέσως «εβραϊκό»”, έγραψε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή