Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Ατζέντα 21: Σχεδιάζουν μάντρωμα του πληθυσμού σε μικροδιαμερίσματα


Ατζέντα 21: Σχεδιάζουν μάντρωμα του πληθυσμού σε μικροδιαμερίσματα

Ατζέντα 21: Σχεδιάζουν μάντρωμα του πληθυσμού σε μικροδιαμερίσματα

Ατζέντα 21: Σχεδιάζουν μάντρωμα του πληθυσμού σε μικροδιαμερίσματα

Τον σχεδιασμό της παγκοσμιοποίησης για τα μικρο-διαμερίσματα, υπερασπίστηκε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg. Αυτά τα “διαμερίσματα στούντιο και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου” δεν θα είναι μεγαλύτερα από 275 έως 300 τετραγωνικά πόδια.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Οι μικροσκοπικοί χώροι διαβίωσης θα είναι μικρότεροι από ό, τι επιτρέπεται από τους οικοδομικούς κανονισμούς, σύμφωνα με δήλωση από το γραφείο του Bloomberg.

Η πρόθεση είναι να κατασκευαστεί ένας χώρος στη Νέα Υόρκη που θα φιλοξενεί σε περιορισμένο χώρο κατοικίες, και θα καταργεί τη χρήση του αυτοκινήτου, θα είναι υπέρ για περπάτημα και ποδηλασία, και θα προωθεί τις μαζικές μεταφορές.

Μαντρώνονοντας τον αυξανόμενο πληθυσμό σε πυκνοδομημένες περιοχές μικρότερων χώρων διαβίωσης, θα ενσταλάξει τη νέα τάξη των φτωχών και θα υποχρεώσει την ψυχολογική τους μετάβαση προς την αποδοχή της έννοιας των μεγαλουπόλεων της Ατζέντας 21.

Σύμφωνα με τους παγκοσμιοποιητές του Αμερικη 2050, οι «μητροπολιτικές περιοχές θα είναι ένα οικονομικό σύστημα σύμπλεξης, κοινών φυσικών πόρων και οικοσυστημάτων, με κοινά συστήματα μεταφοράς που θα συνδέουν αυτά τα κέντρα του πληθυσμού μαζί.”

Ο Bloomberg ανέφερε οτι: «Η ανάπτυξη κατοικιών θα ταιριάζει με το πώς οι Νεοϋορκέζοι ζουν σήμερα, και θα είναι κρίσιμη για τη συνεχή ανάπτυξη της πόλης, τη μελλοντική ανταγωνιστικότητα και τη μακροπρόθεσμη οικονομική επιτυχία.”

Ο Bloomberg ανακοίνωσε το ” νέο στεγαστικό σχέδιο αγοράς “με οδηγίες προς χρηματοδότηση σε 165.000 μονάδες, που θα είναι πιο προσιτές από οτιδήποτε άλλο στην τρέχουσα αγορά. Μέχρι το 2014, οι μονάδες αυτές αναμένεται να ανταγωνίζονται για να δεχτούν τους Νεοϋορκέζους από τα μεγάλα διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες, σε ένα μικρό χώρο για να μεγιστοποιήσει τη λειτουργικότητα σε μια σαφή κίνηση προς τη δημιουργία της Ατζέντας 21 των μεγαλουπόλεων

Το PlaNYC 2030 είναι ένα σχέδιο του Bloomberg, το οποίο επινοήθηκε το 2007, για να «προετοιμάσει την πόλη για ένα εκατομμύριο περισσότερους κατοίκους ” για τη δημιουργία κατοικιών, σύμφωνα με τις πολιτικές της Ατζέντας 21, σε συνδυασμό με “πάνω από 25 αντιπροσωπείες πόλεων για να εργαστεί προς το όραμα μιας πιό πράσινης, και μεγαλύτερης Νέας Υόρκης.»

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την μετατροπή εκατοντάδων στρεμμάτων γης σε “νέα πάρκα” και μικρο-μεσαίες μονάδες που είναι χτισμένες δίπλα στο δημόσιο σύστημα μεταφορών. Τα σχέδια αυτά θα αναγκάσουν τους Νεοϋορκέζους να απαλαγούν από τα αυτοκίνητά τους, όπου θα ζουν σε χώρους εξαιρετικά περιορισμένους, σε μια προσπάθεια να «μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 13% κάτω από τα επίπεδα του 2005.”

Η αίτηση που υποβάλλεται από το Υπουργείο συντήρησης και ανάπτυξης κατοικίας, αναφέρει ότι το πρόγραμμα που ονομάζεται ADAPT, NYC στοχεύει συγκεκριμένα στην οικοδόμηση μικρότερων σπιτιών για στέγαση, λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού στη Νέα Υόρκη.

Οι Σχεδιαστές της Πόλης του μέλλοντος ελπίζουν αυτή η ιδέα να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το έθνος.

Η μείωση των τιμών θα προσελκύσει αυτούς που έχουν σταθερά εισοδήματα. Αξιωματούχοι στο Μανχάταν, εκτιμούν ότι 46,3% των νοικοκυριών αποτελείται από ένα μόνο πρόσωπο, και διαθέτουν στην αγορά αυτές τις μικρο-μονάδες για εκείνους που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για κοινωνικές συναναστροφές έξω από το σπίτι.

[πηγή: atheatignosi


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face