Foreign Policy: Η Κλίντον θα βρει οτιδήποτε για να δικαιολογήσει τον πόλεμο με τη Ρωσία


Foreign Policy: Η Κλίντον θα βρει οτιδήποτε για να δικαιολογήσει τον πόλεμο με τη ΡωσίαForeign Policy: Η Κλίντον θα βρει οτιδήποτε για να δικαιολογήσει τον πόλεμο με τη Ρωσία

Foreign Policy: Η Κλίντον θα βρει οτιδήποτε για να δικαιολογήσει τον πόλεμο με τη Ρωσία

© AFP 2016/ Brendan Smialowski ΜΟΣΧΑ, 8 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Οι   κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας για επιθέσεις των χάκερ,  στοχεύουν στον επηρεασμό των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες – είναι  μια σοβαρή κατάσταση, μια  από εκείνες που η Χίλαρι Κλίντον θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει  για να δικαιολογήσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, γράφει ο Αμερικανός ερευνητής  Κλίντον Ehrlich στην  (Εξωτερική Πολιτική)- Foreign Policy [1].

O Ehrlich εργάζεται στο MGIMO, αλλά το  FP επισημαίνει ότι ο ίδιος – » είναι ένας  Αμερικανός πολίτης, του οποίου η άποψη δεν αντικατοπτρίζει τη διπλωματική θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας» Στο άρθρο του, προσπαθεί να εξηγήσει τις ενέργειες και τις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον σε σχέση με τη Ρωσία και πώς αντιμετωπίζονται στη Μόσχα.

Σύμφωνα με Ehrlich, εάν η Κλίντον γίνει  πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η 25η  Αυγούστου θα ονομαστεί το απόγευμα, που  άρχισε ένας  νέος «ψυχρός πόλεμος». Την ημέρα εκείνη, η ομιλία της, ήταν  ονομαστικά αφιερωμένη στον Donald Trump,  όπου αποκάλεσε τον Πούτιν «ο νονός της άκρας δεξιάς, και επικίνδυνο εθνικιστή».

Προσβάλλοντας το Ρώσο Πρόεδρο τόσο πολύ  η Κλίντον εισήγαγε ‘ένα στοιχείο  προσωπικής εχθρότητας στις  ήδη τεταμένες σχέσεις», λέει ο Ehrlich. Και, το χειρότερο, με δικά της  λόγια, χαρακτήρισε τον  Πούτιν ως  έναν εκπρόσωπο μιας ιδεολογίας που είναι θεμελιωδώς αντίθετη με την Αμερικανική.

Ο εμπειρογνώμονας  εξηγεί γιατί αυτό είναι επικίνδυνο: παρά το γεγονός ότι μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία το 2014, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχουν φτάσει σε νέα βάθη, το Κρεμλίνο εξακολουθεί για πολύ καιρό να πιστεύει  ότι ένας νέος ψυχρός πόλεμος είναι αδύνατο να συμβεί: πιστεύει ότι  δεν είναι τίποτα  περισσότερο από την  βασική ιδεολογική πάλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

‘Νομίζω ότι έτσι σκέφτονται οι Ρώσοι : Η Κλίντον, όπως φαίνεται, στην ομιλία της  απέδειξε την αποφασιστικότητα για την παροχή αυτού του   συστατικού  που λείπει από την  διμερή  εχθρότητα, που απεικονίζει τη Μόσχα εμπροσθοφυλακή  του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και μισογυνισμού », εξηγεί ο Ehrlich.

Οι Ρώσοι στην  χώρα καταγωγής τους δεν θα γνωρίζουν την περιγραφή της Κλίντον. Τι είδους μισογυνισμό έχουν όταν  η  εν λόγω  κυβέρνηση  του Πούτιν παρέχει στις  μητέρες τρία χρόνια άδεια για τη φροντίδα για ένα παιδί  όταν  εργάζεται; Μισαλλοδοξία ;  Αλλά ο πρόεδρος παρακολούθησε προσωπικά την έναρξη οικοδόμησης του μεγαλύτερου τεμένους στη Μόσχα.  Ρατσισμός; Αλλά ο Πούτιν  συνεχώς «διαφημίζει» ρωσική εθνοτική πολυμορφία.

Έτσι, με τους Ρώσους  φαίνεται ότι η Κλίντον αγωνίζεται απλά για να «καταλήξει  σε μια δικαιολογία για την εχθρότητά τους,» σημειώνει  ο Ehrlich περαιτέρω.

Μίλησα  με  πολλούς  Ρώσους  ειδικούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, και, σύμφωνα με τα λόγια τους, δεν δείχνουν »ακόμη και  απρόθυμο σεβασμό» προς την  Κλίντον.

Το  πιο καταστροφικό  κεφάλαιο στην καριέρα της υπήρξε η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με την οποία θα μπορούσε να ασκήσει βέτο η Ρωσία, αλλά τελικά δεν το υποστήριξε γιατί η Κλίντον, μόλις  κατέλαβε   τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, έδωσε τον λόγο της που κατέγραψε την  χώρα ως  no-fly zone που   δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την  αλλαγή του καθεστώτος.

Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στο γεγονός ότι οι ρώσοι  ηγέτες ήταν έξω φρενών, όταν ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι τελικά ανετράπη  με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Προσθέτει λάδι στη φωτιά και η  επακόλουθη αντίδραση της. Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, σχολιάζοντας σχετικά με το πραξικόπημα στη Λιβύη, είπε: «. Ήρθαν, είδαν, πέθανε» (Ήρθαμε, είδαμε, πέθανε), και στη συνέχεια έσκασε  στα γέλια. [2]  Ο Ehrlich επισημαίνει ότι  σε ένα βίντεο  που τραβήχτηκε με τηλέφωνο της κακοποίησης και της  αιχμαλωσίας του  Καντάφι παρουσιάστηκε στο ίδιο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια η Κλίντον στη Μόσχα έχει  τη φήμη της διπρόσωπης   πολεμοχαρούς, συνεχίζει  ο εμπειρογνώμονας .

Και τώρα, ως προεδρικός υποψήφιος, η Κλίντον και πάλι υπέρ της εισαγωγής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αυτή τη φορά στη Συρία.

‘Λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή της Ρωσίας στη συριακή σύγκρουση, η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων –  είναι ένας ευγενικός  ευφημισμός που πραγματικά σημαίνει την ικανότητα να καταρρίψουν τα ρωσικά αεροπλάνα σε αυτή την περίπτωση, αν οι πιλότοι τους θα αρνηθούν να προσγειωθούν. Και η  Κλίντον το   γνωρίζει τέλεια,’ – είπε ο εμπειρογνώμονας.

Την ίδια στιγμή, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της  συζήτησης για το αν είναι  έτοιμοι  να καταρρίψουν ρωσικά αεροσκάφη, είπε ότι δεν πιστεύω ότι θα φθάσουν σε αυτό. Δηλαδή, πιστεύω ότι, εάν η Μόσχα ‘πιεσθεί και πάει στην  γωνία,« Ο Πούτιν θα υποχωρήσει.

‘Αυτή είναι μια αμφίβολη υπόθεση: για τη Μόσχα, το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι για  την Ουάσιγκτον», – δήλωσε ο Ehrlich. Η Συρία είναι  από καιρό ο κύριος σύμμαχος της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, παίζοντας  το στρατηγικό ρόλο της.

Κατά την άποψη του συγγραφέα, το σχέδιο Κλίντον για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θυμίζει τον  Ρίτσαρντ Νίξον.

«Έμοιαζε  με έντονη υποψία της » θεωρίας ενός  τρελού  », με την οποία στο πλαίσιο της πολιτικής περιορισμού κατέφυγε ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον. Προσπαθούσε να επιτύχει τα μέγιστα οφέλη αποδεικνύοντας  στην ΕΣΣΔ ότι είναι αρκετά τρελός για να ξεκινήσει ένα πόλεμο. » – Υπενθυμίζει ο Ehrlich.

Σημειώνει ότι την  μπλόφα του Νίξον οι ρώσοι γρήγορα την κατάλαβαν και  δεν τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση η λογική.. Αλλά για την «διαύγεια»  της Κλίντον δεν έχουν  εμπιστοσύνη.

Ο Ehrlich πιστεύει ότι στην Μόσχα  αντί της Κλίντον θα προτιμούσαν τον Donald Trump – όχι επειδή είναι εύκολο να τον χειραγωγήσουν, αλλά επειδή το πρόγραμμά του  είναι σύμφωνο με τη θέση της Ρωσίας στις διεθνείς σχέσεις. Η Ρωσία προσπαθεί να επιστρέψει στο κλασικό διεθνές δίκαιο στο πνεύμα της «πραγματικής πολιτικής» στην οποία τα  μέλη διαπραγματεύονται με βάση ότι καταλαβαίνουν ο ένας του άλλου τα εθνικά συμφέροντα αποδεσμευμένοι  ιδεολογιών.

Ως παράδειγμα, ο Αμερικανός ερευνητής θέτει την  Κριμαία: σύμφωνα με τον ίδιο, η πραγματική κατάσταση των πραγμάτων, την έκανε πραγματικά να γίνει  ένα μέρος της Ρωσίας. Η πρόταση να την αναγνωρίσει ως τέτοια μπορεί να είναι το πιο ισχυρό ατού για το μέλλον του Προέδρου των ΗΠΑ όσον αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο Trump έχει εκφράσει την προθυμία του  να εξετάσει μια τέτοια επιλογή, για την οποία τον έχει καταγγείλει η Κλίντον. Η ίδια προτιμά να προσποιείται  ότι η χερσόνησος θα επιστρέψει και πάλι στην Ουκρανία – παρά το γεγονός ότι η Μόσχα έχει οικοδομήσει μια  ακριβή γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την  ηπειρωτική Ρωσία.

Το 2011, η Κλίντον υποστήριξε τις μαζικές διαμαρτυρίες στη Ρωσία, και ο Πούτιν δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει ότι «εγκατέλειψε το όνειρο της Ανεξαρτησίας στην Κόκκινη Πλατεία», – προσθέτει ο συγγραφέας.

Και ακούγοντας από τα χείλη της Βουλευτού  Κλίντον, λέξεις του Harry Reid ότι η Ρωσία φέρεται να προσπαθεί να επηρεάσει τις εκλογές των ΗΠΑ μέσω του  hacking, ενισχύει   τους φόβους των ρωσικών αρχών για την προεδρική  υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος, κατέληξε στο συμπέρασμα  ο Ehrlich.

References  Foreign Policy
( http://foreignpolicy.com/2016/09/07/the-kremlin-really-believes-that-hillary-clinton-will-start-a-war-with-russia-donald-trump-vladimir-putin/ ) разразилась смехом
( https://www.youtube.com/watch )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr