Το Wikileaks ανέφερε τις απειλές της Κλίντον για «περικύκλωση της Κίνας με το δαχτυλίδι πυραυλικής άμυνας»


Το Wikileaks ανέφερε τις απειλές της Κλίντον για «περικύκλωση της Κίνας με το δαχτυλίδι πυραυλικής άμυνας»Το Wikileaks ανέφερε τις απειλές της Κλίντον για «περικύκλωση της Κίνας με το δαχτυλίδι πυραυλικής άμυνας»

ΜΟΣΧΑ, 14 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Τα έγγραφα που δημοσιεύονται από την ιστοσελίδα του Wikileaks, δείχνουν ότι η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον  από το Δημοκρατικό κόμμα ως Υπουργός  Εξωτερικών των ΗΠΑ, απείλησε  « να βάλει  την Κίνα στο δαχτυλίδι του συστήματος  αντιπυραυλικής άμυνας» αν το Πεκίνο δεν κατάφερε να συγκρατήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Την Πέμπτη, η ιστοσελίδα WikiLeaks δημοσίευσε το έκτο σκέλος των  εμπιστευτικών  επιστολών της υποψήφιας προέδρου , Χίλαρι Κλίντον προς τον  πρόεδρο  της προεκλογικής εκστρατείας  John Podesta. Η δημοσίευση του πρώτου σκέλους έλαβε χώρα στις 8 Οκτωβρίου. Τη Δευτέρα, η ιστοσελίδα δημοσίευσε ένα δεύτερο σκέλος , την Τρίτη – το  τρίτο, την Τετάρτη – το τέταρτο και το πέμπτο σκέλος.
Σύμφωνα με το Associated Press [1], οι επιστολές που δημοσιεύθηκαν   περιλαμβάνουν θραύσματα από εγγραφές  αρχείων,  άτυπων ομιλιών της Κλίντον. Το τμήμα που αφορά την Κίνα, θέτει μια σειρά από ζητήματα για τα οποία υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων με την Κίνα, όταν Κλίντον υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

“Εμείς θα  πάμε για να περικυκλώσουμε  την Κίνα με το δαχτυλίδι του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.  Εμείς πρόκειται  να τοποθετήσουμε τα περισσότερα πλοία του στόλου μας  σε αυτήν την ζώνη  λοιπόν, η Κίνα θα ενδώσει.  Ή θα  τους ελέγχουν, ή θα πρέπει να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους..!», – Εισαγωγικά αποσπάσματα του οργανισμού  από την ομιλία, της  Κλίντον το 2013.

Αν οι δοκιμές  βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας στέφονται με επιτυχία, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή όχι μόνο για τους συμμάχους των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, “πραγματικά θα είναι σε θέση να φτάσουν στην Χαβάη και θεωρητικά στην δυτική ακτή”, είπε τότε η πρώην Υπουργός.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η Κλίντον απείλησε και πάλι  το Πεκίνο με την  συσσώρευση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στην Άπω Ανατολή, αν η κινεζική κυβέρνηση δεν θα ασκήσει πίεση στην Πιονγκγιάνγκ για να απενεργοποιήσει το πρόβλημα. Σύμφωνα με την ίδια, οι ΗΠΑ έχουν “πολλούς μοχλούς  πίεσης» που οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν, παρά τη δυσαρέσκεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

PHGH