Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία.


Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία.Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία.

http://www.strategic-culture.org/news/2016/10/22/nato-continues-prepare-for-war-with-russia.htmlΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRATEGIC-CULTURE.ORG : Corfiatiko.blogspot.com

Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί οποιοδήποτε πρόσχημα να κατηγορήσει τη Ρωσία για επιθετικές προθέσεις.
Οι βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander βρίσκονται στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, μιλώντας στο στρογγυλό τραπέζι στο Passau, στην Βαυαρία στις10 Οκτωβρίου,είπε ότι η Ρωσία είναι ισχυρή και πρόθυμη μα χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική της δύναμη.

Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ πιέζει με την στρατιωτική «ζώνη Σένγκεν» τις χώρες στην Ευρώπη.Τα κράτη της Βαλτικής και η Πολωνία προωθούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ.
Η ζώνη Σένγκεν για το ΝΑΤΟ είναι απαραίτητη, για τη συγκέντρωση δυνάμεων σε προωθημένες περιοχές, κατά τηνπροετοιμασία για μια επίθεση στα ρωσικά σύνορα.

40.000 στρατιώτες που ανήκουν στην δύναμης αντίδρασης (NRF) είναι στο δρόμο προς τα Ρωσικά σύνορα.
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και ο Νορβηγικός στρατός συζητούν το ενδεχόμενο,για την ανάπτυξη στρατευμάτων των ΗΠΑστη Νορβηγία – μια χώρα η οποία έχει 200 χιλιόμετρα κοινά σύνορα με τη Ρωσία.
Η Νορβηγική εφημερίδα Adresseavisen ,αναφέρει στις 10 Οκτωβρίου ότι 300 πεζοναύτες των ΗΠΑ
θα είναι σύντομα στο Værnes ,στη στρατιωτική βάση κοντά στο Τρόντχαϊμ, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από τα σύνοραΡωσίας-Νορβηγίας.

Σύμφωνα με το Military.com, οι πληροφορίες και τα σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη,και επιβεβαιώθηκε επίσης από τον Αμερικανό Υποστράτηγο Niel E. Nelson, διοικητής των δυνάμεων Πεζοναυτών στην Ευρώπη και την Αφρική.
Ο μόνος σκοπός για την ανάπτυξη, είναι η προετοιμασία για μια επίθεση εναντίον της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Heather Κόνλεϊ, διευθυντή του κέντρου στρατηγικών και διεθνών σπουδών
στο πρόγραμμα “Ευρώπ稔, η Βόρεια Ευρώπη προβάλλεται τώρα ως ένα νέο «θέατρο επιχειρήσεων».

Οι προετοιμασίες πολέμου λαμβάνουν χώρα και στη Γερμανία– τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό γίγαντα – που ανακοίνωσε ότι θέλει πιο διεκδικητικό ρόλο στην ευρωπαϊκή άμυνα και σχεδιάζει να ενισχύσει σημαντικά τιςδαπάνες άμυνας.
Η Γερμανίδα υπουργός άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημειώνει ότι το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών έχειδεχθεί να αυξήσει τις δαπάνες άμυνας συνολικά σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020, για την προμήθεια εξοπλισμού και προσωπικού.

. «Η Γερμανία είναι έτοιμη να συμμετάσχει… θα αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη… Αυτό είναι το σωστό μονοπάτι, αλλά θααπαιτήσει μια τεράστια δέσμευση χρόνου και χρημάτων», υπογράμμισε.
Οι προετοιμασίες πολέμου μειώνουν σημαντικά την Ευρωπαϊκή ασφάλεια και τις πιθανότητες για αναβίωση τουεποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Αντ ‘ αυτού, το μπλοκ κάνει ότι μπορεί για να προκαλέσει μια κούρσα εξοπλισμών με απρόβλεπτα αποτελέσματα.