Μερικά Δυτικά μέσα ενημέρωσης λειτουργούν στο Χαλέπι, με την άδεια των τζιχαντιστών!


Μερικά Δυτικά μέσα ενημέρωσης λειτουργούν στο Χαλέπι, με την άδεια των τζιχαντιστών!Μερικά Δυτικά μέσα ενημέρωσης λειτουργούν στο Χαλέπι, με την άδεια των τζιχαντιστών!
ΠΗΓΗ
Οι αποκεφαλιστές εκτόπισαν τους δυτικούς δημοσιογράφους από το το Ανατολικό Χαλέπι, κάνοντας πηγές ειδήσεων τους “τοπικούς ακτιβιστές», που τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, γράφει από την Μέση Ανατολή ο ανταποκριτής της εφημερίδας Independent [1] Patrick Cockburn σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Όπως γράφει η εφημερίδα , πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης λόγω αφέλειας ή προσωπικό όφελος εργάζονται μόνο με την άδεια του «Dzhebhat Al-Nusry» (που έχει αλλάξει τον τίτλο σε «Dzhebhat Φατάχ Αλ-Sham») και «Ahrar Al-Sham» που είναι υπό τον έλεγχο της τρομοκρατικής ομάδας Αλ Κάιντα, απαγορευμένη σε πολλές χώρες.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν μια αντικειμενική άποψη, οι ένοπλοι τους απήγαγαν και τους σκότωσαν, δημιουργώντας έτσι ένα κενό πληροφόρησης, γράφει ο ανταποκριτής του Independent . Κατόπιν , είπε, αυτό το κενό καλύφθηκε με πληροφορίες από πηγές στη δύναμη των αποκεφαλιστών. Ως παραδείγματα, παραθέτει τη δολοφονία του ανεξάρτητου αμερικανικού φωτορεπόρτερ James Foley και του Αμερικανού δημοσιογράφου των Times Steven Sotloff το 2014.

Με αναφορά στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης η εφημερίδα σημειώνει ότι βρίσκονται υπό απειλή όχι μόνο οι δυτικοι δημοσιογράφοι, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής
“που ζουν με τον συνεχή φόβο της απαγωγής αν επικρίνουν τις ενέργειες των ένοπλων ομάδων.”

«Ελέγχουν ό, τι μπορούν και δεν μπορούμε να μιλήσουμε . Εμείς συμφωνούμε με τους κανόνες και τις πολιτικές τους ή εξαφανιζόμαστε .», – αποσπάσματα της έκδοσης των λέξεων των ακτιβιστών στα ΜΜΕ, που ονομάζεται Issah στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα, “για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν βολική η μετάδοση βίντεο και συνεντεύξεις μέσω Skype από το ανατολικό Χαλέπι, σαν να είχαν δοθεί τόσο ελεύθερα όσο στην Κοπεγχάγη ή το Εδιμβούργο”, διαφορετικά, το υλικό δεν θα ήταν τόσο πειστικό, καθώς οι άνθρωποι το βίντεο ήταν φοβισμένοι , ακούγοντας τις εκρήξεις.

Ο ανταποκριτής της independent λέει ότι όλη αυτή η προπαγάνδα – λειτουργεί όχι μόνο από τη Συριακή ένοπλη αντιπολίτευση: αλλά και από τις αρχές των άλλων χωρών καθώς και από την χορηγία των επαγγελματιών της αντιπολίτευσης στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον συγγραφέα, ένας δημοσιογράφος, είπε ότι προσφέρθηκε ένα επιπλέον κόστος 17 χιλιάδες δολάρια το μήνα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του να προωθεί τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης και διοργανώνεται με την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης.