Ο επικεφαλής της CIA: Η ομάδα του Ομπάμα δεν υπολόγισε σωστά τις συνέπειες της «Αραβικής Άνοιξης»


Ο επικεφαλής της CIA: Η ομάδα του Ομπάμα δεν υπολόγισε σωστά τις συνέπειες της «Αραβικής Άνοιξης»Ο επικεφαλής της CIA: Η ομάδα του Ομπάμα δεν υπολόγισε σωστά τις συνέπειες της «Αραβικής Άνοιξης»

ΠΗΓΗ
Ο Διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, δήλωσε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν υπολόγισε σωστά τις συνέπειες της «Αραβικής Άνοιξης», σύμφωνα με το το τηλεοπτικό κανάλι CNN [1].

“Νομίζω ότι στην Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων εκπροσώπων της διοίκησης, είχαν πολύ μη ρεαλιστικές προσδοκίες ότι η” Αραβική Άνοιξη “θα ωθήσει τα αυταρχικά καθεστώτα και η δημοκρατία θα αρχίσει να ακμάζει, επειδή οι άνθρωποι το ήθελαν», – αποσπάσματα του Brennan από το κανάλι.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η έννοια της Δημοκρατίας στην πραγματικότητα δεν έχει εμφυτευθεί σε πολλούς ανθρώπους, πολιτισμούς και χώρες».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της CIA σημείωσε ότι η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ το 2011, συνέβαλε στη διαμόρφωση και την ενίσχυση τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό κράτος» η οποία έχει απαγορευτεί στη Ρωσία και σε άλλες χώρες.”

Στον απόηχο των μαζικών διαδηλώσεων του 2011, έχουν υπάρξει οι επαναστάσεις στην Τυνησία, την Αίγυπτο, την Υεμένη και επαναστατικές ενέργειες στο Μπαχρέιν, με την υποστήριξη πολλών Δυτικών Χωρών και του Κόλπου καθαιρέθηκε και αργότερα σκοτώθηκε ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Η Βίαιη αλλαγή των καθεστώτων και των εμφυλίων πολέμων επέφεραν την αστάθεια και τις τρομοκρατικές απειλές στην περιοχή, και οι στόχοι που διακηρύχθηκαν από τους επαναστάτες, δεν επιτεύχθηκαν.