Τούρκοι στρατηγοί σχεδίαζαν εισβολή από τον Έβρο τη νύχτα του πραξικοπήματος!


Τούρκοι στρατηγοί σχεδίαζαν εισβολή από τον Έβρο τη νύχτα του πραξικοπήματος!Τούρκοι στρατηγοί σχεδίαζαν εισβολή από τον Έβρο τη νύχτα του πραξικοπήματος!
Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις Τούρκων στρατηγών για την κρίσιμη νύχτα.

Σχεδόν δύο μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, ο πραξικοπηματίας υποδιοικητής της Πέμπτης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ανατολικής Θράκης, συνταγματάρχης Uzay Şahin, κατέθεσε πως υπήρχε καλά μελετημένο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι πραξικοπηματίες θα εισέβαλαν τη νύχτα της Παρασκευής στην Ελλάδα με μεγάλο όγκο αρμάτων. Ο ίδιος μάλιστα ομολόγησε πως στα σχέδια εισβολής επρόκειτο να συμμετείχε και η 55η Ταξιαρχία, με σκοπό την πλήρη αποκοπή και διάσπασης της ελληνικής αμυντικής γραμμής στην πεδιάδα του Έβρου.

Αλλες δυνάμεις που σταθμεύουν στο Demirköy της επαρχίας Krıklareli ( Σαράντα Εκκλησιές), όπως επίσης και η 54η Ταξιαρχία του Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη, θα ακολουθούσαν και θα προσέφεραν κάλυψη στν 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία. Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά και δείχνουν με κάθε λεπτομέρεια τι θα έκαναν οι Τούρκοι πραξικοπηματίες αν πήγαιναν όλα σύμφωνα με το σχέδιό τους και καθιστούσαν έκπτωτο τον Ερντογάν.

Υπενθυμίζουμε πως σε παλιότερό μας δημοσίευμα είχαμε αποκαλύψει την έντονη κινητικότητα που ήδη από το απόγευμα της 15ης Ιουλίου είχαν αντιληφθεί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε Έβρο και Αιγαίο.

Αναμένουμε τον καιρό να αποκαλυφθούν και άλλες κρίσιμες πτυχές από εκείνη την κρίσιμη βραδιά, η οποία όπως αποδείχθηκε παρολίγον να οδηγήσει σε σύρραξη Ελλάδα και Τουρκία.